Tummy & Pillow

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
annart

Re: Tummy & Pillow

Post autor: annart »

kolejny raport z 2 dnia:)
jest dużo lepiej niż myślałam,
całe rano Tummy była pod łóżkiem zestresowana, tymczasem teraz zasada jest zabawa tylko w salonie. obie koteczki tam są, każda w swoim miejscu, ale widocznym, na zmianę się bawią z nami i jednocześnie obserwują. widać ze pomimo strachu ciekawość siebie jest wielka. oczywiście dalej syczą przy za bliskim podejściu lub bezpośrednim kontakcie, ale żadna nie ucieka, tylko "zmienia temat swojej uwagi":) Nie ma w tym syczeniu żadnej agresji, zwykła demonstracja niezadowolenia:)
apetyt na jedzonko dopisuje (szczególnie chłonna jest Pillow, na zdrowie), nawet jedzą z tego samego talerza, chrupki z tej samej miski i wodę piją też z tej samej. no i najważniejsze- kuweta jedna w mieszkaniu wystarcza:) rewelacja.
obserwuje ze po każdym spanku są bardziej odważne, jakby zapominały ze się siebie boją. podczas zabawy z wędką też bywają już nawet 50 cm od siebie.
Pillow jest jak piesek, ciągle za nami chodzi i coś nam opowiada miałkaniem, a Tummy słodki aniołek jest odkrywcą świata, dziś miała nawet chęć sprawdzić z ziemi co jest na lodówce:) szafki w kuchni i blaty są pookładane reklamówkami na odstraszenie, ale mała Tummy aż szczeka na nie, byle by spróbować się dowiedzieć co tam jest. dziś prawie zdemontowała kuwetę z filtra w daszku:)
ale z nich pociecha
jak tylko zapoznam się z Picassą wrzucę foteczki, mam duuuzo, niestety przy takich perszingach ciężko o nie poruszone:)
teraz my już w sypialni a kiciunie same ze sobą w salonie.
jestem bardzo dobrej myśli.
oj są słodziaki...
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<tańczy> <tańczy>
Bedzie dobrze <ok>
Fotki foki fotki :foto:
Slonick

Post autor: Slonick »

No to czekamy na zdjecia i zyczymy duzo cierpliwosci:)
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Relacja bez fotek się nie liczy <diabeł> Czekamy :foto:
Awatar użytkownika
Ekaterina

Post autor: Ekaterina »

Witam i ja.
Awatar użytkownika
annart

Post autor: annart »

koteczki maja się świetnie. mają ataki głupawek i wscieklizny <rotfl> , wtedy demolują wszystko:) potem udają niewiniątka. Są bardziej odważne do siebie, w zasadzie mam wrażenie ze syczą bardzo rzadko, raczej warczą cicho,ale jakby już pro forma "o, jest kot- to warknę".
Bardzo się ciekawią sobą i sprawdzają gdzie jest i co robi druga.
Pillow jest bardziej otwarta na kontakt i chętniej podchodzi, próbuje obwąchiwać, co kończy się protestem.
do wspólnych zabaw najlepiej inicjuje wskaźnik laserowy:) <tańczy>
no i furorę robi szeleszczący tunel. nawet włażą już razem do niego, a potem warczą oczywiście. jedzą już w bliskiej odległości od siebie (ok 40 cm:))
apetyt mają przeogromny. Tummy nie przepadała ponoć za mięskiem, a u mnie zjada swoją porcję, a potem wyjada mięcho Pillow z talerza. a po miesku mają ataki szału.

jeśli chodzi o charakterek to Pillow to zdecydowanie kot batmana. robi wymyślne kompozycje skoków, nurów, fikołków, turlań, odbić od ściany, jak w matrixie. poza tym jest jak piesek i chodzi wszędzie za mateuszem i miauczy żeby się nią interesować i ją głaskać
Pillow dziś wybitnie chodzi za Tummy i chce się bawić, łazi krok za krokiem, nawet do transporterka we dwie. mega postępy. codziennie jest coraz lepiej.

Tummy natomiast to jakiś pomiot inżynierski, jeśli można coś zdemontować, wydłubać, coś poszarpać, obadać jakąś śrubkę, dziurę, wleść po kurtkach na wieszak, posprawdzać wysokość bezwzględną nad poziomem podłogi, skoki w dal między przedmiotami ..to ona, tak, ona to sprawdzi.
pierwsza pije z fontanny, pierwsza łazi po wannie, pierwsza zajada owies, szarpie paprotkę (paprotka już ewakuowana) wszędzie pierwsza, pierwsza się wita przy drzwiach i ociera. nie lubi wchodzić na kolana, choć uwielbia się głaskać i miziać po policzkach i ocierać . trzeba baaaardzo uważać wieczorem jak małe czarne puszyło z znikąd pląta się o stopy, zęby nie nadeptać.

fajnie mieć tak odmienne w usposobieniu kociaki, nigdy nie jest nudno.

obiecane fotki:) z 1 dnia u nas i następnego poranka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MoniQ
Agilisowy Rezydent

Post autor: MoniQ »

Rewelacja :) A nawet dwie!
Piękne kotki, wyglądają już na dość zadomowione.

Czekamy na więcej <ok>

Na pierwszym zdjęciu wyglądają jak ma stacji kosmicznej :D

PS. Ostatnio na forum wysyp dwupaków. Ja już nie mogę.... ;)
Awatar użytkownika
Becia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Becia »

Świetnie opisujesz te swoje kociątka, bardzo przyjemnie się czyta :-)
Maluszki śliczne <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

<lol> super opowiesci o maluszkach, tak trzymaj :ok:
A fotka czarnulki pod lozkiem : <pokłon>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Śliczne kociaczki <zakochana> Ale masz fajnie, od małego taki dwupak to sama radość :kotek: :kotek:
Zablokowany