No i w nagrodę za dzielne przejście odjajczenia, kicia dostała takie o to dziwadło. Na początku nie wiedziała co się z tym robi, ale teraz bardzo mu woda smakuje
Nie traktuj jego wagi tak poważnie, myślę że jeszcze zdąży zmężnieć toć one rosną do 4 lat . I naprawdę lepiej mieć takiego kota fit niż kolosa, którego musimy odchudzić. Twojemu misiowi nic nie brakuje
Nie traktuj jego wagi tak poważnie, myślę że jeszcze zdąży zmężnieć toć one rosną do 4 lat . I naprawdę lepiej mieć takiego kota fit niż kolosa, którego musimy odchudzić. Twojemu misiowi nic nie brakuje
Święte słowa Ja to bym wolała mieć chudzinki, niż walczyć cały czas z odchudzaniem
Święte słowa Ja to bym wolała mieć chudzinki, niż walczyć cały czas z odchudzaniem
To była oczywiście pół żartem-pół serio Kocham kociaka takiego jakim jest i nie ważne, czy będzie ważył 4 kg, czy 10 kg, ważne żeby był zdrowy i dobrze się czuł. Na razie ja tyle ile chce. Do suchego ma dostęp cały czas, a z tego co obserwuję to kot się nie obżera, tylko je po troszeczkę co jakiś czas - rozsądny futrzak mi się trafił. Dopóki nie zauważę, że zaczyna w niekontrolowany sposób przybierać na wadze, nie chcę zmieniać jego nawyków żywieniowych.
SpyQue pisze:(...) Do suchego ma dostęp cały czas, a z tego co obserwuję to kot się nie obżera, tylko je po troszeczkę co jakiś czas - rozsądny futrzak mi się trafił. Dopóki nie zauważę, że zaczyna w niekontrolowany sposób przybierać na wadze, nie chcę zmieniać jego nawyków żywieniowych.
Właśnie tak jedzą koty. Mało, a często, dlatego ważne, aby do karmy suchej kot miał cały czas dostęp, wówczas nie najada się na "zapas" tylko co jakis czas podjada. Wydzielanie karmy suchej przyczynia się do tycia. Oczywiście mam na myśli karmienie kota karmą z dobrym składem, po której kot czuje się syty, a nie "zapchany" i nie ma konieczności siedzenia przy misce cały czas Mój kot ma 3,5 roku i stały dostęp do karmy suchej.