Mój wielki błękit -czyli Dexter
- Martinee
Kotek piękny. Ale proszę nie dawać sopockiej bo nie wolno kotkom dawać takich rzeczy. To niezdrowe. Dla niejadka proponuję karmę suchą ROYAL CANIN Weaning albo mokrą Sushicat. Moja Ragdollka to straszny niejadek i miałam z nią problem, nic nie chciała jeść i tylko te dwie karmy ze smakiem zaczęła zajadać. Teraz jak już przytyła to je wszystko. Trzeba niejadkowi troszkę rozepchać żołądeczek i zacznie jeść. Mam nadzieję, że to pomoże. Życzę wszystkiego dobrego i więcej fotek tej śliczności. Pozdrawiam.
- Martinee
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
W takich wędlinach są różne konserwanty i sól więc na Twoim miejscu nie ryzykowałabym podawania kotu takich przekąsek. To, że teraz je i nic mu nie ma nie zagwarantuje Ci, że za jakiś czas nie będziesz miała problemów zdrowotnych u kotka. A wtedy dopiero się przekonasz, co to jest chodzenie po wetach, patrzenie jak kotek marnieje z dnia na dzień, że o kosztach tego leczenia nie wspomnę.Martinee pisze:hehe powiem tak niewielka ilośc sopockiej Dexowi nic nie zrobi
A co do karmy, to uważam, że lepiej najpierw przeanalizować na ile jest się w stanie finansowo łożyć na zwierzaczka, a dopiero potem go przyjąć pod swój dach. Ja wolę mieć 2 moje ukochane kotki, które dostają najlepsze jedzonko, niż mieć ich 5 i karmić je tanimi karmami. Oczywiście podobają mi się różne kolorki brysiów i wzdycham sobie na forum do monitorka, jak oglądam fotki, ale wiem, że na więcej kotów i tak nie mogę sobie pozwolić, więc ich mieć nie będę, a dla tych które mam zrobię wszystko, żeby były zdrowe i szczęśliwe.
- Dracanka
- Martinee
ale czy ja mówie ! Że daje mu Sopocką tylko i wyłącznie do jedzenia ! Dostał raz i to maluteńki kawałek ,żeby zobaczyć czy zacznie jeść co kolwiek. Aha Soniu wypraszam sobie ! Nie karmie moich zwierzaków byle czym a jeżeli uważasz ,że tylko Royal jest najlepszą karmą to już twój problem ! I dodam jeszcze Soniu ,że uraziłaś mnie swoją wypowiedzią i chciałambym ci napisać coś dosadnego co o tym myśle ale się powstrzymam.