Mój wielki błękit -czyli Dexter

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Martinee

Post autor: Martinee »

Ząbeczki piękne nic się nie dzieje tylko powiedzcie mi czy dziąsła powinny byc czerwone czy rózowe bo ja juz nie wiem
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Różowe
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

I jak byłaś u weterynarza?
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

KOT śliczny bardzo :kotek:

jak sprawa z wetem? co tam?
Awatar użytkownika
Martinee

Tabletki na robaki zakupione jedna dawka już podana ! Jutro następna już mnie po prostu trzęsie jak o tym pomyśle ! Dexter ostatnio zwrócił tabletke bo mu nie zasmakowała i musze wymyślić nowy sposób na jej podanie . Co do jedzenia to się troszkę poprawiło . Narazie tylko mokre ale zawsze coś :)
msajdak

Post autor: msajdak »

Kotek piękny. Ale proszę nie dawać sopockiej bo nie wolno kotkom dawać takich rzeczy. To niezdrowe. Dla niejadka proponuję karmę suchą ROYAL CANIN Weaning albo mokrą Sushicat. Moja Ragdollka to straszny niejadek i miałam z nią problem, nic nie chciała jeść i tylko te dwie karmy ze smakiem zaczęła zajadać. Teraz jak już przytyła to je wszystko. Trzeba niejadkowi troszkę rozepchać żołądeczek i zacznie jeść. Mam nadzieję, że to pomoże. Życzę wszystkiego dobrego i więcej fotek tej śliczności. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Martinee

hehe powiem tak niewielka ilośc sopockiej Dexowi nic nie zrobi xD a co do karm ; sucha to tylko Acana jest to bardzo dobra karma Dexowi smakuje a nie będe kupować Royal bo mam jeszcze 3 duże psy i im też jeść trzeba dać więc musze coś wypośrodkować xD
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Martinee pisze:hehe powiem tak niewielka ilośc sopockiej Dexowi nic nie zrobi
W takich wędlinach są różne konserwanty i sól więc na Twoim miejscu nie ryzykowałabym podawania kotu takich przekąsek. To, że teraz je i nic mu nie ma nie zagwarantuje Ci, że za jakiś czas nie będziesz miała problemów zdrowotnych u kotka. A wtedy dopiero się przekonasz, co to jest chodzenie po wetach, patrzenie jak kotek marnieje z dnia na dzień, że o kosztach tego leczenia nie wspomnę.
A co do karmy, to uważam, że lepiej najpierw przeanalizować na ile jest się w stanie finansowo łożyć na zwierzaczka, a dopiero potem go przyjąć pod swój dach. Ja wolę mieć 2 moje ukochane kotki, które dostają najlepsze jedzonko, niż mieć ich 5 i karmić je tanimi karmami. Oczywiście podobają mi się różne kolorki brysiów i wzdycham sobie na forum do monitorka, jak oglądam fotki, ale wiem, że na więcej kotów i tak nie mogę sobie pozwolić, więc ich mieć nie będę, a dla tych które mam zrobię wszystko, żeby były zdrowe i szczęśliwe.
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Sonia dobrze mówi ;-))
Łatwo zakazaną przekąską podrażnić kotu flaczki,nie wiesz co czuje,czy ma zgagę po takiej sopockiej np... Zauważ ile problemów mamy my wszyscy,karmiąc koty Tym Co Najlepsze dla Kotów właśnie,po co kusić los?
Głaski dla Ślicznego :kotek:
Awatar użytkownika
Martinee

ale czy ja mówie ! Że daje mu Sopocką tylko i wyłącznie do jedzenia ! Dostał raz i to maluteńki kawałek ,żeby zobaczyć czy zacznie jeść co kolwiek. Aha Soniu wypraszam sobie ! Nie karmie moich zwierzaków byle czym a jeżeli uważasz ,że tylko Royal jest najlepszą karmą to już twój problem ! I dodam jeszcze Soniu ,że uraziłaś mnie swoją wypowiedzią i chciałambym ci napisać coś dosadnego co o tym myśle ale się powstrzymam. :-x :-x :-x :-x
Zablokowany