ENRIKO ARNIKA*PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

boskie pozy :-) poszło by się w ślad z Riko do spania przy takiej pogodzie ;-))
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Śliczny dorodny kawaler z niego :-)
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Post autor: DjDario »

Czy możecie mi coś poradzić. Otóż Enriko od wczoraj ma biegunkę i często biega do kuwety, ma mniejszy apetyt i pije dużo wody. Nie zmieniałem mu karmy, nie wychodziliśmy na zewnątrz więc tym bardziej nie wiem dlaczego ma biegunkę. Trwa to od wczoraj popołudnia do chwili obecnej. Czy mogę mu jakoś pomóc, czekać czy już jechać do weterynarza? Dziś od wczesnego rana do południa był z tym w kuwecie ok. 4-5 razy.
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Ja odwiedziłabym weta.
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Na biegunkę pomaga tzw. marchewianka. Gdy Fibi mi wariowała dostawała takie coś, kroiłam 1/3 średniej marchewki w male kosteczki i gotowałam z ryżem. Do tego trochę kurczaka i podawałam. Pomagało "od ręki".
Jeżeli nie ustąpi warto odwiedzić weta.
Pola
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Pola »

Do weta i to szybko, jeśli biegunka jest silna a kot nie ma apetytu ani pragnienia, to szybko może się odwodnić. Może to jakiś wirus - nie musiał wychodzić, mogłaś Ty coś przynieść do domu.
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Dopiero wróciłem z pracy, wet do 17.00 więc dziś już nie dam rady, ale jutro rano pojadę bo biegunka nadal się utrzymuje. Dobrze że przynajmniej ma ochotę pić dużo wody.
Dzwoniłem do weta doradził dietę, podanie minimalnej ilości tabletki no-spa i obserwację kotka. gdyby doszły wymioty to mam dzwonić, a jeżeli nie pojawią się gorsze objawy to jutro podjechać na oględziny
Awatar użytkownika
Ania i Krzyś
Kontakt:

Post autor: Ania i Krzyś »

Trzymamy kciuki za zdrowie!

Franio dostawał nawodnienie (kroplówy) i szczerze mówiąc ubaw mieliśmy po pachy patrząc jak po nich wygląda, choć do śmiechu nie było, bo kot słaniał się na nogach. Niestety nie pamiętamy jak dużo czasu minęło od wystąpienia objawów. Tyle, że on oprócz biegunki także wymiotował.
Awatar użytkownika
Jo`Ann

Post autor: Jo`Ann »

Ojojoj, biedny Enriko :( Mam nadzieje, że sytuacja już opanowana ??
Awatar użytkownika
DjDario
Kontakt:

Enriko to twardziel - biegunka szybko mu wtedy minęła także nawet nie musieliśmy z nim jechać do weta, a apetycik dopisuje i to bardzo <lol>
Zablokowany