Wielkość i waga brytyjczyków

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

I tak właśnie być powinno - wszystko zależy od danej sytuacji, konkretnego kota i jego "stylu jedzenia". Zdrowy kot, brak problemów kuwetowych, to zawsze największa nagroda i znak, że się idzie we własciwym kierunku :)

Głaski dla obu futerek :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Bardzo dziękuję :)
Awatar użytkownika
bea

Post autor: bea »

Renia widocznie ciasteczko bylo pachnace :) wyobrazcie sobie , ze koty mojej znajomej jedza np schabowe :)
To sa nasze takie male dzieci .Renia z ta ksiazeczka to nawet fajny pomysl , tylko nasz ma juz 9 miesiecy to za pozno. Podajecie swoim kotom mieso surowe??? moj gotowanego kurczaka nie zje , ale surowy filecik nie odmowi
Awatar użytkownika
Sarafan

Post autor: Sarafan »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

Mój 6-cio miesięczny kocurek waży 3100g i nie mam kłopotów z pilnowaniem jedzenia. W dodatku jest sucholubny, a karma jest dostępna cały czas w misce. Dotychczas przejadł się trzykrotnie (aż wymiotował) i po tym sam zwolnił "tempo" jedzenia (a ile było domysłów co mu jest <strach> ).
Z mokrego jedzenia to tylko cielęcinka, wołowinka i gotowana pierś z kurczaka - bo saszetek nie lubi tak jak i ryb (co do ryb: w każdej postaci "mówi nie").

Trochę się zmartwiłem do nie przybrał nic na wadze, a normalnie tak około 200g na tydzień.
Yoko

Post autor: Yoko »

A moja Sayoko była ważona w poniedziałek. Waży 4,600. To chyba nie za dużo i nie za mało...co? :)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Moja Brysia za 2 miesiące skończy 2 lata i obecnie waży 4,8 kg.
Kocurek Tami ma 10,5 miesiąca i już ma 5,4 kg. Wizualnie jest chudszy od Brysi. Aż strach pomyśleć ile będzie tego słonia do dźwigania, jak już zacznie wyglądać jak porządny misiowy brytek.
Awatar użytkownika
dobrochna
Hodowca
Hodowla: Aydindril*PL
Kontakt:

Post autor: dobrochna »

Witam,
Moja koteczka jak do nas przyjechała, była w wieku 13tygodni i ważyła 1300g, obecnie ma ponad 4miesiące i waży 2kg, chyba nie jest zbyt duża, ale za mała też nie :-) czy można powiedzieć że jest to waga prawidłowa? niestety nie mam porównania, bo to mój pierwszy brytyjczyk :-)
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Tak, to waga prawidłowa :)
Awatar użytkownika
Motka

Post autor: Motka »

Witam!!
pierwszy raz piszę na forum choć czytam od jakiegoś czasu :-) trochę się martwię wagą mojej kotki-gdy kupiliśmy Tolę miała pół roku(2 miesiące temu) ważyła zaledwie 1600g,dziś już wiem że to mało ale cóż dopiero po wczytaniu się w to forum wiem że "hodowla"z której kupiłąm kotkę to raczej pseudohodowla <kciukwdół> ..do tej pory Tola przybrała na wadze i obecnie ma jakieś 2300-2400g czy to nie za mało na 8 miesięcznego brytka?? może trzeba ją troszkę podtuczyć ?? <rotfl> i jak to zrobić bo na brak apetytu kotki naprawdę nie możemy narzekać <lol> ale nie chcielibyśmy jej przekarmiać... dostaje codziennie 1,5 puszki animondy dla kociaków(rano, popołudniu i wieczorem po 1/2 puszki),a w miseczce cały czas ma dostępne suche royal-a ew. sanabelle bosha(suche podjada głównie w nocy)
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Witaj Motka :-)

faktycznie bardzo drobna jest Twoja kotunia ale najistotniejsze jest to, czy jest zdrowa, czy weterynarz nie ma zastrzeżeń co do jej kondycji.
Piszesz, że kicia ma apetyt. To bardzo dobrze. Przejrzyj może wątek o żywieniu i dogadzaj kici kulinarnie :-) Ja bym postawiła na mięsko! To jeszcze młoda kotusia, cały czas rośnie. Może warto pogadać z weterynarzem o wzmocnieniu jej witaminami.
Zablokowany