Ducati Szkrabek*PL vel Puchaty i Raja
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Re: Dafne Szkrabek*PL :)
Myślę, że nie da się określić czasu, po jakim koty zaczynają się dogadywać. U jednych trwa to kilka dni, u innych kilka miesięcy. Każde dokocenie jest inne. Koty mają różne charaktery. Czasami potrzeba dużo cierpliwości.
- PyzowePany
- Agilisowy Rezydent
Wow ale historia!
Gratuluję wam decyzji <ok>
I teraz mocno ściskamy kciuki za wspaniałą przyjaźń między kotkami <ok>
Gratuluję wam decyzji <ok>
I teraz mocno ściskamy kciuki za wspaniałą przyjaźń między kotkami <ok>
- komunikacja24
No sami zobaczcie....
https://www.youtube.com/watch?v=WEF67Jf ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=WEF67Jf ... e=youtu.be
- Kathi
Wydaje mi sie ze takie dokocenie wymaga czasu aby sie zaadoptowala w nowym otoczeniu z inna kotka! ALe badz dobrej mysli <oops>
Trzymam kciuki aby ci sie udalo i kotki sie dogadaly <ok>
PS Puchata jest pieknie puchata! <zakochana>
Trzymam kciuki aby ci sie udalo i kotki sie dogadaly <ok>
PS Puchata jest pieknie puchata! <zakochana>
- Kasik
- Agilisowy Rezydent
Ale piękne obie <zakochana> <zakochana>
Myślę, że się dogadaja, u mnie po 3 dniach koty dopiero się zobaczyly :-)
Kaya, starsza rezydentka stwarzała problemy (to taka moja kochana histeryczka),
mały chciał się bawić, a ta syczala i trzaskała łapą. Czyli sytuacja odwrotna.
Syczenie ustało, kotki się ganiają ze dwa razy dziennie, lubią się, ale raczej bez wielkiego love
A dokocenie i tak na plus, bo jak wychodzę z domu do pracy to Kaya już nie leży z nosem przy drzwiach,
wie, ze nie zostaje sama i to jest OK <ok>
trzymam za Was kciuki, super, że pomogliście takiej bidulce <pokłon>
Myślę, że się dogadaja, u mnie po 3 dniach koty dopiero się zobaczyly :-)
Kaya, starsza rezydentka stwarzała problemy (to taka moja kochana histeryczka),
mały chciał się bawić, a ta syczala i trzaskała łapą. Czyli sytuacja odwrotna.
Syczenie ustało, kotki się ganiają ze dwa razy dziennie, lubią się, ale raczej bez wielkiego love
A dokocenie i tak na plus, bo jak wychodzę z domu do pracy to Kaya już nie leży z nosem przy drzwiach,
wie, ze nie zostaje sama i to jest OK <ok>
trzymam za Was kciuki, super, że pomogliście takiej bidulce <pokłon>
- komunikacja24
Matko kochana...moje kotki oszalały chyba!!!! <shock> <shock>
Wiecie co one wyrabiają?
Raja(ta nowa pręgowana) chyba ma ruję,no co ona wyprawia to szok,pierwszy raz widze coś takiego.Moja Puchata raczej jeszcze nie ma,ma dopiero 5 miesięcy(ale co ja się tam znam) wskakuje na grzbiet pręgowanej i ją gryzie,normalnie chwyciłam aparat i nagrałam filmik,trochę kiepskiej jakości bo juz ciemno ale moze zobaczycie.Co ja mam o tym myśleć?To normalne?Przeciez obie to dziewczyny a Puchata zachowuje się jakby była facetem!!!!!
A co do pręguska jeszcze to dalej chora,wet już jej zmienił 3 raz antybiotyk,twierdzi,ze to wirusowe.
Jeśli kolejny antybiotyk(amoksycylina czy coś takiego) nie pomoże to wtedy taki antybiotyk dla ludzi w syropie.A jeśli to nie pomoże to już pozostaje tylko surowica,którą na domiar złego trzeba będzie ściągać z poza granic Polski.
Ps.Jazda zaczyna się od 5 minuty,ale na całym filmie udało mi się uchwycić ich dziwne dla mnie zachowania.
https://www.youtube.com/watch?v=lNa1Eu3 ... e=youtu.be
Wiecie co one wyrabiają?
Raja(ta nowa pręgowana) chyba ma ruję,no co ona wyprawia to szok,pierwszy raz widze coś takiego.Moja Puchata raczej jeszcze nie ma,ma dopiero 5 miesięcy(ale co ja się tam znam) wskakuje na grzbiet pręgowanej i ją gryzie,normalnie chwyciłam aparat i nagrałam filmik,trochę kiepskiej jakości bo juz ciemno ale moze zobaczycie.Co ja mam o tym myśleć?To normalne?Przeciez obie to dziewczyny a Puchata zachowuje się jakby była facetem!!!!!
A co do pręguska jeszcze to dalej chora,wet już jej zmienił 3 raz antybiotyk,twierdzi,ze to wirusowe.
Jeśli kolejny antybiotyk(amoksycylina czy coś takiego) nie pomoże to wtedy taki antybiotyk dla ludzi w syropie.A jeśli to nie pomoże to już pozostaje tylko surowica,którą na domiar złego trzeba będzie ściągać z poza granic Polski.
Ps.Jazda zaczyna się od 5 minuty,ale na całym filmie udało mi się uchwycić ich dziwne dla mnie zachowania.
https://www.youtube.com/watch?v=lNa1Eu3 ... e=youtu.be
- Beate
- Agilisowy Rezydent
A może Puchata to Puchaty??? <shock>
- yamaha
- Genius Loci
Objerzalam caly (dluuugi) filmik.
Zaden ze mnie znawca, ale mam takie przemyslenia :
- po pierwsze : czy to mozliwe, ze to rujka ? Z tego co pamietam, kotke wzielas ze schroniska, czyzby nie byla wykastrowana <shock> ? (u nas WSZYSTKIE adoptowane ze schroniska zwierzatka sa sterylizowane przed adopcja)
- poczatek filmu wydaje mi sie "oswajaniem sie" kotek ze soba (przy czym "pregowanej" wyraznie sie to srednio podoba)
- 6 minuta filmu : <shock> <shock> <shock> pojecia nie mam, niech sie "znawcy" wypowiedza co to oznacza, ale wyglada faktycznie "dziwnie" ... moze naprawde puchata jest puchatym ? <lol>
Puchata jest przecudna.... <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Zaden ze mnie znawca, ale mam takie przemyslenia :
- po pierwsze : czy to mozliwe, ze to rujka ? Z tego co pamietam, kotke wzielas ze schroniska, czyzby nie byla wykastrowana <shock> ? (u nas WSZYSTKIE adoptowane ze schroniska zwierzatka sa sterylizowane przed adopcja)
- poczatek filmu wydaje mi sie "oswajaniem sie" kotek ze soba (przy czym "pregowanej" wyraznie sie to srednio podoba)
- 6 minuta filmu : <shock> <shock> <shock> pojecia nie mam, niech sie "znawcy" wypowiedza co to oznacza, ale wyglada faktycznie "dziwnie" ... moze naprawde puchata jest puchatym ? <lol>
Puchata jest przecudna.... <zakochana> <zakochana> <zakochana>
- komunikacja24
Kurcze no nic jej tam nie wystaje,ma to samo co nowa kotka...poza tym to kotka z rodowodem to chyba hodowca się zna na tym.
Druga sprawa,koteczka pręgowana nie była kastrowana,jeszcze nie chcieli nam to zrobić na miejscu w schronisku ale nie mięliśmy na to czasu,na swoje barki wzięliśmy sterylizacje koteczki ale nie sadziłam,ze po tygodniu bycia u nas juz dostanie rui <shock>
Druga sprawa,koteczka pręgowana nie była kastrowana,jeszcze nie chcieli nam to zrobić na miejscu w schronisku ale nie mięliśmy na to czasu,na swoje barki wzięliśmy sterylizacje koteczki ale nie sadziłam,ze po tygodniu bycia u nas juz dostanie rui <shock>
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Zapewniam Cię ,że historia nie tak odległa i nawet ta forumowa zna takie przypadki, gdzie kotka uchodziła za kocura lub też odwrotnie.komunikacja24 pisze:Kurcze no nic jej tam nie wystaje,ma to samo co nowa kotka...poza tym to kotka z rodowodem to chyba hodowca się zna na tym.
Hodowca też człowiek :-)