Kita i Gumiś

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
sarunia28

Re: Moja słodka Daisy (dla córci) Kitka -dla mnie ;)

Post autor: sarunia28 »

Obrazek
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Jaka śliczna dziewczynka <zakochana>
Awatar użytkownika
Kathi

Post autor: Kathi »

Jaka juz duza panna <mrgreen> :kotek:
Awatar użytkownika
sarunia28

Obrazek
Awatar użytkownika
sarunia28

Obrazek
Awatar użytkownika
sarunia28

Kita ma juz 2 latka ale ten czas przelecial ☺
Awatar użytkownika
elsa

Post autor: elsa »

Głaski dla ślicznej Kitki, niech się zdrowo chowa przez długieee, długieee lata! :kotek: <serce> :tort:
Awatar użytkownika
sarunia28

Witajcie po długiej przerwie. U naszej Kitki wszystko w porządku. Straszna z niej lobuziara. Niestety charakterek ma ciężki. Przychodzi tylko do mnie i śpi tylko na mnie ale nie zawsze pozwoli się wygłaskac. Czasem i mnie trzepnie łapka. Córka wogole nie może się zbliżać:/
Pozstym większych problemów nie ma Kita jest mega towarzyska ale nie lubi być dotykana. Mamy trochę problemów z jedzeniem niestety ilości mokrego to ok 30g dziennie suche pewne też tyle. Orijena nie tyka już od dawna. Karmę sucha zmieniamy co 2-3 mści bo nastaje strajk głodowy. Kolejna rzecz to krew w kupie . 3 razy zmieniłam weta niestety żadnej diagnozy nie mamy. Wyniki są dobre. Karmy dla wrażliwych nie pomagają.

No i jeszcze jedna wiadomość będziemy się dokacać;) jutro jadę bo kotka jeśli będzie taki jak na zdjęciach będziemy mieć kocurka
Nie będzie to maluch miałam obawy bo tak jak pisałam kita jest ciężka i jej charakter mógłby przerazic małego. Kotek ma 6 ms i jest dość spory . Trzymajcie kciuki żeby było ok
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

Nie spodoba Ci się, co powiem, ale z tego co piszesz, to chyba nie jest dobry czas na drugiego kota... Kita ma ciężki charakter, jak sama piszesz, więc to nie musi, ale może być bardzo ciężkie dokocenie. I to, że kocurek ciut podrośnięty, wcale nie musi pomóc.
Problemy z jedzeniem też niepokoją. Jest krew w kupie, "skaczecie" po karmach, a drugi kotek powinien mieć stabilny sposób odżywiania...
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

A ja będę głosem rozsądku. Dokocenie w tym momencie jest bardzo złym pomysłem ze względu na to, iż obecny kot ma problemy ze zdrowiem. A zdrowie zwierzaka powinno być w danej chwili najważniejsze. Krew w kupie to poważny problem i najpierw należy wyprowadzić jednego kota na prostą, aby myśleć o drugim. Problem ze zdrowiem może ulec diametralnemu pogorszeniu po wprowadzeniu drugiego kota do domu. Dla zwierzaka, który źle się czuje, dokocenie to ogromny stres i według mnie należy tą kwestię odłożyć w czasie i skupić się na znalezieniu przyczyny krwi w kupie i wyleczeniu kota. Zdrowie kota jest sprawą priorytetową, dokocenie powinno poczekać.

Przede wszystkim nie zmienia się kotu karmy suchej co dwa, razy miesiące, gdyż prowadzi to do problemów zdrowotnych, które zapewne odzwierciedlenie mają teraz. Co znaczy, że karma kotu się nudzi? Każda karma dla kota, która jest nowa jest najchętniej jedzona. Nie wierzę, że po dwóch miesiącach kot przestaje jeść całkowicie. Jakie karmy były podawane?

Jakie badania są dobre? Jakie badania kot miał robione, co było badane? Zwierzak miał badany mocz i krew w pełnym profilu diagnostycznym? Proszę wkleić wyniki badań na forum. Nie wierzę, że w Poznaniu nie ma sensownego weterynarza i lecznicy. Na forum polecana była klinika "Na Polance", byłaś tam z kotem?

Przede wszystkim należy odstawić całkowicie karmę mokrą, wszystkie przysmaki itp. Proszę zakupić karmę specjalistyczną RC Gastro Intestinal i przetrzymać kota TYLKO na niej przez okres ok. 3 miesięcy. To jest karma lecznicza, przy niej nie stosuje się nic innego.
Zablokowany