Ile miseczek na pokarm?

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Re: Ile miseczek na pokarm?

Post autor: Mago »

Soniu, ja też myję codziennie wszystkie miseczki. Nie sypię suchego bardzo dużo, taką dawkę na jeden dzień, no i rano miseczki po suchym puste, puste ale brudne w tłuszczyku z chrupek, ślinie kociej i kłakach. No nie jestem w stanie do takiej miski nasypać świeżych chrupek :-)
Ja nawet raz na jakiś czas te miski wyparzam <lol> ale to już rzadko robię.
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

U mnie stoją 4 szklane miski z suchym i myję, zanim dosypię chrupek - średnio do drugi dzień :-)
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Mago pisze:Soniu, ja też myję codziennie wszystkie miseczki. Nie sypię suchego bardzo dużo, taką dawkę na jeden dzień, no i rano miseczki po suchym puste, puste ale brudne w tłuszczyku z chrupek, ślinie kociej i kłakach. No nie jestem w stanie do takiej miski nasypać świeżych chrupek :-)
Ja nawet raz na jakiś czas te miski wyparzam <lol> ale to już rzadko robię.
Ja jak myję to wyparzam za każdym razem - inaczej z plastiku mam wrażenie ten tłuszcz słabo schodzi.
No właśnie tylko problem jest, że miska nie jest u mnie codziennie pusta <oops> mycie myciem ale chrupki wsypuję po raz kolejny te same <oops> i to mnie zastanawia czy one świeże są.

Zobaczę jak będzie jak nasypię mniej - ale mój niejadek lubi mieć dużo w miseczce i czeka z jedzeniem na dosypkę <lol>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

elwiska3 pisze: mycie myciem ale chrupki wsypuję po raz kolejny te same <oops> i to mnie zastanawia czy one świeże są.
Logicznym byloby wsypanie "nowych" na dno, a tych "starych" na wierzch w takim razie <roll>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Sonia pisze:To ja chyba przeszłam sama siebie <lol>
Ja odmierzam dawki suchego z racji tego, żeby odchudzić miśki.
W kubeczkach mam odmierzoną dzienną dawkę i rano sypię połowę do czystych misek, po pracy na talerzykach dostają mokre, a wieczorem zabieram miski myję i dosypuję drugą dawkę suchego.
Tak, że moje miśki mają codziennie myte miski dwa razy, a do tego jeszcze talerzyki na mokre <mrgreen>
Na wodę mam trzy miski i też codziennie ją rano wylewam, myję wszystkie miski i nalewam nowej wody.
Marzenko jak dla mnie robisz wszystko bardzo właściwie , my też wszystko na okrągło myjemy :ok: podkładki , wycieraczki itp. Moja Kalunia mokrożerca talerzyki ma myte kilka razy dziennie ( specjalnym płynem i wycierane ręcznikami jednorazowymi ) wszystko zależy od naszego podejścia do siebie i życia :ok: <lol>

a Koloruś tez ma wszystko odmierzane w kubeczkach ( wymytych) bo tez jest pan Bambaryłka ,z wodą postępujemy dokładnie tak samo i jedna ściana w przedpokoju to bidony Primavery <mrgreen> <lol>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Kurczę, chyba zdecydowanie za rzadko myje miseczki na sucha karmę <oops>
Moje Pumpelki zjadają prawie wszystko do końca w ciągu jednego dnia, bo miseczki nie są za duże. W ciągu paru dni nie wydają mi się brudne, dlatego nie myję ich codziennie.
Ale teraz chyba zacznę, aż mi głupio <oops> <oops> <oops>
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Asiu, jesli SAMA nie uwazasz, ze miseczki wymagaja mycia, to naprawde nie czuj sie glupio, ze ich nie myjesz codziennie.
Ja do kociej miski zagladam conajmniej 3 razy dziennie, jesli uwazam, ze zlewu wymaga, to myje. Jesli nie, to dosypuje.
"Sterylnosc" otoczenia nie jest ani niezbedna, ani porzadana.
Ani dla dzieci, ani tym bardziej dla kotow.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Yamaha, no właśnie :-) też jestem tego zdania :-) Jak widzę, że miseczka jest jakaś oblepiona, to nie czekam tylko myję :-) Ale nie robię tego codziennie <oops>
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

yamaha pisze: "Sterylnosc" otoczenia nie jest ani niezbedna, ani porzadana.
Ani dla dzieci, ani tym bardziej dla kotow.
Yamaha tu nie chodzi o sterylność tylko należy pamiętać ,że kot jest bardzo czystym zwierzątkiem i do tego zapachowcem :ok:
Zakurzone chrupki i talerzyk i jeszcze do tego zwietrzała karma zaręczam Ci ,że nie zachęcą kota do jedzenia :ok:
I jeszcze jedno pewnych rzeczy gołym okiem nie zobaczycie :ok: mikrobiologia się kłania :-)
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Idac tym sladem, piasek w kuwecie nalezaloby wymieniac caly conajmniej raz dziennie....

Corka mikrobiologa i pediatry sie klania ;-))
Zablokowany