Kuwety - problemy, pytania i wątpliwości

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
destiny
Hodowca
Hodowla: DESTY*PL
Kontakt:

Post autor: destiny »

Ja mam narożną i 2 prostokątne wszystkie kryte wszystkie koty do nich chodzą nie grymaszą a w domu czyściej przed każdą kuwetą mam wycieraczkę typu sztuczna trawa i piach się nie nosi
Awatar użytkownika
Agaa

Post autor: Agaa »

Witam, a ja mam pytanie czy ktoś wie gdzie można nabyć kuwetę o niestandartowych wymiarach? dokładnie potrzebuje o szerokości 34cm i koniecznie zamykaną.
Przekopując internet znalazłam 35 cm- 40 cm ale to mnie nie urządza bo mam wnęke gdzie szerokość ma 34 cm i idealnie by mi pasowała tam kuweta...
i kolejne pytanie jesli już ją znajdę czy taka mała szerokość wpłynie negatywnie na kota? dotychczas korzystał z 40cm???

Może ktoś z Was posiada w domu taką wąską zamykaną kuwetę?
Pozdrawiam
justy35

Post autor: justy35 »

Czy ktoś juz może stosował takie oto cudo http://germapol.istore.pl/pl,product,13 ... aczem.html
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

To nie są środki do kuwet, tylko na wypadek, gdyby kotu zdarzyło się nasikać w jakimś miejscu zupełnie nie do tego przeznaczonym :) Na kanapie na przykład, której nie da się wrzucić do pralki.

Nie znam tego środka. Jest przeznaczony dla psów, dla kotów można kupić Urine Off, według mnie dość średnio skuteczny. Ja w swoim czasie dostałam w Austrii próbkę środka, który nazywa się Piss weg, wypróbowałam na rujkowych ekscesach Clary, i sprawdził się znakomicie. Kupiłam zapas, ale teraz Clara jest kastratką, pozostałe kotki są grzeczne, i Fado na razie nie rozrabia, więc stoją dwie wielkie butle i czekają na lepsze czasy :)

To tylko środki na takie wypadki, nie do kuwet.
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

Dorszka pisze:Fado na razie nie rozrabia, więc stoją dwie wielkie butle i czekają na lepsze czasy :)
już widzę oczyma wyobraźni dzień w którym Fado zacznie rozrabiać a nasza Dorszka westchnie i powie "nareszcie butle specyfiku się doczekały lepszych czasów" <rotfl>
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Dorszka wtedy westchnie, i zaprowadzi Fado do takiej pani w białym kitlu, i Fado wróci uzdrowiony raz na zawsze <lol> Niech już te butle sobie stoją, nie żałuję wydanych Euro, może to takie czary dzięki temu <lol>
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

justy35 pisze:Czy ktoś juz może stosował takie oto cudo http://germapol.istore.pl/pl,product,13 ... aczem.html
ja stosowalam
faktycznie zabija zapach moczu, ale czy koty unikaja pozniej sikania tam, to nie powiem
ja w tym najczesciej pralam zasikane poduszki
Pierrot

Post autor: Pierrot »

Mam proste pytania nt. utrzymania czystości kuwet.
Jak często zmieniać cały żwirek (planuję raz w tygodniu)?
Pewnie wtedy mycie i dezynfekcja?
Jakie środki do dezynfekcji? Padły tu nazwy Desprej i Dezopolmed. Coś jeszcze?
Czy jeszcze coś powinienem wiedzieć w tym temacie?
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja raz w tygodniu wysypuję cały żwirek i daję nowy. A kuwetę myję taką gąbką do zmywania naczyń z proszkiem do czyszczenia kuwet. Proszek nazywa się Benek. Porządnie spłukuję i wycieram na sucho.
Pierrot

Post autor: Pierrot »

Dzięki. To załatwia sprawę :-)
Zablokowany