Moje rosyjskie słoneczka

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Re: Moje rosyjskie słoneczka

Post autor: Miss_Monroe »

Podwyższona kreatynina moze byc wynikiem stresu przy pobieraniu krwi. Jak inne parametry? Są w porządku? Jeśli tylko ten parametr wyszedł powyżej normy to myslę, ze nie ma powodów do zmartwień. Tak samo było w przypadku mojego Bentusia. Dorotka napisze coś mądrego jak zajrzy ;-))
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

asiak pisze:Jeszcze mam pytanie czy BioProtect można wsypać bezpośrednio do pyszczka?
wg ulotki można :-)
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Kasik pisze:
Becia pisze:Niedobra ciocia przegapiła urodziny Pumpelków <oops> <oops> <oops> Wybaczcie, proszę <pokłon>

Wszystkiego najlepszego Kochane Pumpelki :kwiatek: :tort: :kotek: :tort: :kwiatek:

Kciuki za zdrówko Majuni i Kacperka oraz za jego wyniki <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> <ok>
To zupełnie jak ja <oops> <oops> <oops> :tort: :tort:
Podpisuje sie obiema recami i nogami, zdrowka kocinkom zycze i kciuki trzymam <ok> <ok> <ok>
I ja <oops> Pumpelki żyjcie w zdrowiu sto lat :tort: :tort: :kotek: :kotek:
I zaciskam ogromniaste kciuki <ok> <ok> <ok> <ok> za zdrówko Twoich myszek Asiu.
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Miss_Monroe pisze:Podwyższona kreatynina moze byc wynikiem stresu przy pobieraniu krwi. Jak inne parametry? Są w porządku? Jeśli tylko ten parametr wyszedł powyżej normy to myslę, ze nie ma powodów do zmartwień. Tak samo było w przypadku mojego Bentusia. Dorotka napisze coś mądrego jak zajrzy ;-))
Za bardzo się nie znam, zrobiłam zdjęcie
Obrazek
Obrazek
Pierwsze są Majeczki, drugie Kacperka
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Asiu dopiero przed chwilą obejrzałam wyniki Pumpelków ( razem z Pauliną <mrgreen> )

Morfologia koteczki i kocurka są naprawdę bardzo dobre i nie ma się czego uczepić .
trombocyty które mają na granicy dotyczą krzepnięcia czyli jak sie zrani kocurek dłużej będzie się robić strupek .

Biochemia tu białko mają na granicy oba no i ta kreatynina .
Asiu ale mocznik jest bardzo dobry ,według mnie Twoje koty za mało piją , musisz po pierwsze zrobić dobre badanie ogólne moczu ( ciężar właściwy powie wszystko)i zacząć łobuziaki dopajać strzykawką . Ja bym sprawdziła stosunek kreatyniny i białka w moczu i wtedy będzie odpowiedz jednoznaczna.

A pseudomonas to koszmarna małpa i naprawdę rzetelnie musi być wyleczona .

Trzymam kciuki za Pumpelki <ok> <ok> <ok> <ok> <ok> wszystko będzie dobrze tylko nie martw się na zapas Asiu :kiss:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Danusiu, Paulinko, bardzo Wam dziękuję :kiss: :kiss: Troszkę mnie uspokoiłaś... lekarz mówił, że za miesiąc musimy powtórzyć badanie właśnie pod tym kątem..
Jeszcze raz wielkie dzięki... :-)
Jeśli chodzi o większe ilości picia, już nic nie zrobię. Mamy jedną fontannę, którą Kacperek akceptuje :-) Inne mu się nie podobają, miseczki, szklaneczki były rozstawiane w różnych miejscach... zostaje nam dopajanie strzykawką, tylko muszę poczytać ile i jak?
Tylko nie wiem gdzie?
Dziewczyny, dopajacie swoje kotki niepijki?
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Już doczytałam, że 5 ml wody do strzykawki, a jak często? Czy dwa razy dziennie wystarczy? Bo w zasadzie mogę tylko rano i wieczorem...
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Pierwsze dopojenie mamy za sobą... nie taki diabeł straszny.... wieczorkiem jeszcze raz się dopoimy :-)
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Ja dopajam.. Magnus je głównie suche jedzenie. Pomimo,że pije sporo i ciężar właściwy moczu ok..

Ja jednorazowo podaję od 5 do 10 ml..
Magnus uwielbia pić se strzykawki, zwłaszcza wodę spod mięska, które dostaje kilka razy w tygodniu
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Asiu kot powinien wypijać 50 ml wody na kg masy ciała, więc np. u Kacperka powinno to być ok. 330 ml (jeśli dobrze pamiętam, pisałaś, że waży 6,6 kg). Oczywiście koty, które jedzą sporo mokrej karmy, wypiją mniej wody, bo sporą jej ilość jest zawarta w jedzeniu.

Moje miśki miały dziś pobieraną krew, chyba jutro dostanę wyniki mailem.
Zablokowany