Sir Newton i cyn-Amonek
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
Re: Sir Newton i cyn-Amonek
jaki fajny makaron <mrgreen> ... z cynamonem 
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Maleństwo słodkie. Ale fajnie <tańczy>
- cheshire
No jest maluszkiem, ale nie odbiegał od rodzeństwa - będziemy pracować nad masą
W sumie nie wiem ile waży, bo nie mam takiej wagi, ale Newton na pewno w jego wieku był jeśli nie większy, to po prostu bardziej okrągły, on zawsze był dość zbity a ten ma fazę sznurówkową. Ale co kot to inaczej chyba 
-
Aga L.
- Agilisowy Rezydent
Jasne,nabierze ciałka to się zaokrągli, może nie z parę miesięcy ale poczekamy :-)
- cheshire
Jak poznać, czy pacanie łapką jest agresywne, czy to zabawa?
Zauważyłam, że już nie syczą i nie warczą (od wiztyty koleżanek z dziećmi <lol> - magia <mrgreen> ). Ale Newton teraz chce mieć Amona ciągle na widoku i być obok (leżeli już na jednym łożku) i parę razy próbował go łapą pacnąć np. też po łapach.. A i podchodząc do niego wydaje taki dziwny dźwięk - takie mruknięcio-miałknięcie, do mnie też taki robi zawsze, więc to chyba dobry objaw
Zauważyłam, że już nie syczą i nie warczą (od wiztyty koleżanek z dziećmi <lol> - magia <mrgreen> ). Ale Newton teraz chce mieć Amona ciągle na widoku i być obok (leżeli już na jednym łożku) i parę razy próbował go łapą pacnąć np. też po łapach.. A i podchodząc do niego wydaje taki dziwny dźwięk - takie mruknięcio-miałknięcie, do mnie też taki robi zawsze, więc to chyba dobry objaw
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Jak zaczyna się pacanie, to weź wędkę i odwracaj uwagę kotów. Najlepiej reagować od razu, aby nie utrwalać "złych" zachowań w kotach. Po pacaniu może przyjść chętka na gryzienie. Zawsze wtedy rozdzielaj koty. Im dłużej będziesz obserwowała ich relacje, tym łatwiej będzie Ci ocenić kiedy chcą się pozaczepiać, pobawić a kiedy jest złość i chęć wyładowania jej :-)
To teraz pokaż zdjęcia <mrgreen>
- cheshire
Starałam się cały czas to robić, albo zabawa albo mizianie, ale widzę, że to chyba forma zabawy połączona z ciekawością i niepewnością kim jest ten drugi a mały nie ucieka tylko jeden za drugim łazi. No i Newton wycofuje się jak mały mu da znać, że sobie tego nie życzy i wywala często brzucho zaraz (?) No potrafią na jednej sofie leżeć niedaleko siebie, chyba nie jest źle :-) Muszę sie nauczyć teraz rozpoznawać kocie relacjeBecia pisze:Jak zaczyna się pacanie, to weź wędkę i odwracaj uwagę kotów. Najlepiej reagować od razu, aby nie utrwalać "złych" zachowań w kotach. Po pacaniu może przyjść chętka na gryzienie. Zawsze wtedy rozdzielaj koty. Im dłużej będziesz obserwowała ich relacje, tym łatwiej będzie Ci ocenić kiedy chcą się pozaczepiać, pobawić a kiedy jest złość i chęć wyładowania jej :-)
A fotki już były, potem jakieś nowe cyknę. Mam chyba tylko jeszcze jedną jak śpią na łożku.
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Taka jedna fotka też może być <mrgreen>
Oni też się uczą siebie nawzajem :-) I z tego co czytam jest bardzo dobrze
Oni też się uczą siebie nawzajem :-) I z tego co czytam jest bardzo dobrze
- norka
- Agilisowy Rezydent
czytam że tu u Was wszystko jest na dobrej drodze :-) :-) :-)
oby tak dalej <ok> <ok> <ok> <ok>
:-)
oby tak dalej <ok> <ok> <ok> <ok>
:-)
- cheshire
Tak <mrgreen> Kocham ich <zakochana> Myślałam, że będzie gorzej
Teraz wszyscy śpią: TŻ w drugim pokoju, Amonek obok mnie na sofie a Newtonek też przy mnie na pufie a ja sobie spokojnie piszę publikację :-)
Po południu zostawimy ich na trochę samych testowo, no bo jutro do pracy <strach>
Po południu zostawimy ich na trochę samych testowo, no bo jutro do pracy <strach>