Wszystko o zabawkach dla kotów!
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
Re: Wszystko o zabawkach dla kotów!
słyszałam, że słabiutkie to to jest 
- Yolla
- Agilisowy Rezydent
aha, dzięki za info :-)
- Miss_Monroe
- Moderator
Jutro postaram się wstawić filmiki z zabawkami, o których pisałam :-)
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
<ok>Miss_Monroe pisze:Jutro postaram się wstawić filmiki z zabawkami, o których pisałam :-)
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Ale masakra <shock> Kupiłam dziś Aryi zabawkę z okazji zdjęcia szwów i kołnierza. Zabawka składa się z dwóch różnych, połączonych gumką:

Założenie jest chyba takie, że kot paca jedną, a druga też się rusza, zachęcając do zabawy. Problem w tym, że Arya na tę zabawkę zwyczajnie warczała i syczała <strach> Nigdy czegoś takiego u niej nie słyszałam. Nawet niechcący pacnęła pazurkiem Mietka, gdy jej to zabierał, bo chciała pacnąć zabawkę. Wtedy skonfiskował całość. Po jakimś czasie rozcięłam gumkę i dałam obie części osobno... Piłeczka-pompon jest super, myszka trochę ignorowana, ale generalnie w normie. Piłeczką bardzo się kotek wymęczył, turlała ją i nosiła po całym mieszkaniu.
Jak myślicie, skąd taka reakcja? Chciała pobiegać z piłeczką i myślała, że myszka ją goni, czy jak? A może kolor jej się nie spodobał (nie chciałam brać kolejnej różowej zabawki)? Zastanawiam się, czego na przyszłość unikać...

Założenie jest chyba takie, że kot paca jedną, a druga też się rusza, zachęcając do zabawy. Problem w tym, że Arya na tę zabawkę zwyczajnie warczała i syczała <strach> Nigdy czegoś takiego u niej nie słyszałam. Nawet niechcący pacnęła pazurkiem Mietka, gdy jej to zabierał, bo chciała pacnąć zabawkę. Wtedy skonfiskował całość. Po jakimś czasie rozcięłam gumkę i dałam obie części osobno... Piłeczka-pompon jest super, myszka trochę ignorowana, ale generalnie w normie. Piłeczką bardzo się kotek wymęczył, turlała ją i nosiła po całym mieszkaniu.
Jak myślicie, skąd taka reakcja? Chciała pobiegać z piłeczką i myślała, że myszka ją goni, czy jak? A może kolor jej się nie spodobał (nie chciałam brać kolejnej różowej zabawki)? Zastanawiam się, czego na przyszłość unikać...
- aneby
Moim zdaniem ta zabawka nie jest bezpieczna, bo gumka mogła się owinąć wokół kota. Dobrze, że rozcięłaś.
- LisowyKot
Fidel oszalał na punkcie myszek z kocimiętki - twarde i pachnace - idealne do lizania, pacania łapką, gryzienia za ogon i gonienia po mieszkaniu - i to wszystko przy założeniu ze kiciek nigdy nie przepadał za kocimiętką <shock> Przypadkowy zakup w zooplusie okazał się strzałem idealnym. ;)

- asiak
- Agilisowy Rezydent
Czy ktoś posiada, poleca Catit Design Senses ?
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... tit/140178
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zabawki ... tit/140178
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
My nabyliśmy. Chyba w ostatnim filmiku z maluchami Hoshi się ociera.
Zabawka budzi zainteresowanie ale tylko wtedy gdy wsypię porcje "ziela" wtedy dziewczyny przyłażą niestety gremialnie i mamy łapoczyny bo każda chce. Sama nie wiem jak je pogodzić bo wypadało by każdą zamknąć na chwilę z zasilona zielem zabawka by się wturlała.
Szału nie ma.
Karmnik za to wzbudził większą sensacje, na FB wstawiłam film.
Zabawka budzi zainteresowanie ale tylko wtedy gdy wsypię porcje "ziela" wtedy dziewczyny przyłażą niestety gremialnie i mamy łapoczyny bo każda chce. Sama nie wiem jak je pogodzić bo wypadało by każdą zamknąć na chwilę z zasilona zielem zabawka by się wturlała.
Szału nie ma.
Karmnik za to wzbudził większą sensacje, na FB wstawiłam film.
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Właśnie na Twoim filmiku wypatrzyłam ten masażer <lol>
Chciałam coś za punkty nabyć i nie mam pomysłu :-) ale patrzę, że labirynt też jest za punkty, może się skuszę :-)
Chciałam coś za punkty nabyć i nie mam pomysłu :-) ale patrzę, że labirynt też jest za punkty, może się skuszę :-)