Wielkość i waga brytyjczyków
- anusia_25
Re: Wielkość i waga brytyjczyków
O właśnie czyli mój problem jest poważniejszy <lol>
Moje brysie mają 7-mcy i ważą 5 kg....trochę dużo. Sędzina na wystawie skomentowała, że za ciężkie dupki mają ...no i za duże. <lol> <lol>
Moje brysie mają 7-mcy i ważą 5 kg....trochę dużo. Sędzina na wystawie skomentowała, że za ciężkie dupki mają ...no i za duże. <lol> <lol>
-
basidrak20
- Hodowca
- Hodowla: Baskot*PL
- Kontakt:
Ja bym tylko chciała aby Zołza nabrała policzków i wyglądała troszkę bardizej na bri.
W sobote sędzina wysyłała ją na siłownię ale nominowana była a w niedziele nie dość że chudzina taka to jeszcze złota sedzina nie widziała. Jak ona ma być w formie wystawowej jak biega jak szalona. Przed nast. wystawą zamknę ją w pokoju z miską z jedzeniem i kuwetą aby się tyle nie ruszała ;)
W sobote sędzina wysyłała ją na siłownię ale nominowana była a w niedziele nie dość że chudzina taka to jeszcze złota sedzina nie widziała. Jak ona ma być w formie wystawowej jak biega jak szalona. Przed nast. wystawą zamknę ją w pokoju z miską z jedzeniem i kuwetą aby się tyle nie ruszała ;)
- Becia
- Agilisowy Rezydent
Ona jest młodziutka, ma jeszcze czas na polikibasidrak20 pisze:Ja bym tylko chciała aby Zołza nabrała policzków i wyglądała troszkę bardizej na bri.
-
basidrak20
- Hodowca
- Kontakt:
Mój Kajtek był kastrowany jak miał 7 m-cy i ważył 5 kg. Teraz waży 5,5 kg i sędzinom się podobał bardzo. Tylko że teraz ma rokanusia_25 pisze:O właśnie czyli mój problem jest poważniejszy <lol>
- anusia_25
Ograniczyłam troszkę jedzonko. Poza tym zmieniłam karmę dla sterylizowanych kociąt.
Co jeszcze mogabym zrobić?
-
kasia539
witam,mam ten sam problem. moj kocurek ma 8 miesiecy wazy 2,7 kg. uwazam ze to duzo za malo,jest drobny. Na poczatku jadl duzo,teraz kupilam mu Royala Growth ktorego je bardzo malo,do tego saszetka raz na 2 dni,kiedys codziennie jedna. Jest wesoly odrobaczony,pije. Po prostu wydaje mi sie ze juz taka ich budowa i nic sie nie da z tym zrobic. Bylam u wteterynarza i mowil ze kot jest zdrowy ale drobny. Ze moze rodzice nie byli potezni,ale widzialam rodzicow i naprawde wielkie byki z nich,nie wiem dlaczego tak jest. Mam nadzieje ze urosnie. 
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Te karmy dla sterylizowanych kotów to wcale nie jest gwarancja, że kot schudnie. Często po tych karmach koty tyją, bo tam jest więcej węglowodanów.anusia_25 pisze:Ograniczyłam troszkę jedzonko. Poza tym zmieniłam karmę dla sterylizowanych kociąt.
-
basidrak20
- Hodowca
- Kontakt:
Kajtek dwa miesiace byla rc dla kociat sterylizowanych i nic nie przytyl. Od stycznia je rc kitten dla brytyjczykow i ma zapewnione duzo ruchu od stycznia jest Zolza wiec biegaja po calym mieszkaniu. Po kastracji czyli przez pol roku przytyl tylko pol kg wiec mysle ze jest dobrze.
<strach>
<strach>
-
kasia539
witajcie,moj kocurek wogole nie przybiera na wadze ma 9 miesiecy i wazy 2,7 kg,bylismy u weterynarza niby jest zdrowy. potem na konsultaci u nastepnego i tez twierdzi ze wszystko ok,czy on zawsze juz bedzieee taki maly?????????pozdrawiam
-
basidrak20
- Hodowca
- Kontakt:
Twój kocur waży troszkę więcej niż moja kotka ... Ja czekam aż modernpet będzie mieć mleko dla kociąt można je podawać do roku a jak Zołza skończy rok to będę jej dawać już ten dla dorosłych - może utyje... Jak będą efekty dam znać