Wielkość i waga brytyjczyków
-
Slonick
Re: Wielkość i waga brytyjczyków
Gratulacje... u mnie wazenie u weta pokazalo 3200!! tyle ze .... lacznie <lol>
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Wiek 5 miesięcy i 6 dni ,waga 2,5 kg mało to ,czy dużo? :-)
- Miss_Monroe
- Moderator
Dziewczyny i chłopaki
uważam, że nie ma się co zamartwiać o wagi waszych maluchów czy np. 3 kg to dużo czy mało itp. Kociaki tak jak dzieci nie rosną według ściśle określonych ram, jedno waży więcej, drugie mniej, ale nie znaczy, że z tym lżejszym jest coś nie tak, może być po prostu drobniejszej budowy
. Najważniejsze aby były zdrowe :-)
- Beate
- Agilisowy Rezydent
Sierść błyszcząca ,apetyt dopisuje,kotek rozrabia ,figura <mrgreen> brysiowa ,kupki wzorcowe , reasumując wszystko jest 
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Też jestem tego zdania, co LenkaMiss_Monroe pisze:Dziewczyny i chłopakiuważam, że nie ma się co zamartwiać o wagi waszych maluchów czy np. 3 kg to dużo czy mało itp. Kociaki tak jak dzieci nie rosną według ściśle określonych ram, jedno waży więcej, drugie mniej, ale nie znaczy, że z tym lżejszym jest coś nie tak, może być po prostu drobniejszej budowy
. Najważniejsze aby były zdrowe :-)
-
basidrak20
- Hodowca
- Hodowla: Baskot*PL
- Kontakt:
Ja tam swoja kicie waze co jakis czas. Kazde 100 gram mnie cieszy. Jednak wiem juz iz zlote sa drobnoejsze i nie powinnam nastwwiac sie na impnujaca wage. Moja roczna juz kotka(znaczy za dwa tyg. Bedzie miec rok) wazy 2,600 moze kiedys dobije do 3 kg. Widzialam inne zlote wiec juz sie nie martwie. Jak sie nie zobaczy to sie nie uwierzy.
Kotka jest zdrowa. Je za dwa koty. Ma codzienny areobik. ( lapanie wymyslonego kolego zajmuje mu polowe dnia, wspinaczka gorska, zapasy z Kajtkiem, ucieczka przed zagrozeniem czytaj czlowiek bo nie lubi na rece jak sama nie chce, ) tak wiec ma fitness w domu. Jest zadowolona z zycia. Moje zmartwienia okazaly sie bezzasadne
Kotka jest zdrowa. Je za dwa koty. Ma codzienny areobik. ( lapanie wymyslonego kolego zajmuje mu polowe dnia, wspinaczka gorska, zapasy z Kajtkiem, ucieczka przed zagrozeniem czytaj czlowiek bo nie lubi na rece jak sama nie chce, ) tak wiec ma fitness w domu. Jest zadowolona z zycia. Moje zmartwienia okazaly sie bezzasadne
- Audrey
- Agilisowy Rezydent
Wakacje, wakacjami, ale Baxterek został podpasiony przez moja mamę podczas naszej nieobecności i osiągnął iście demoniczną wagę 6600 g. Czas na jogging.
- cheshire
Mam pytanie: czy wielkość kocięta jest zawsze proporcjonalna do wielkości drosłego kota czy niekoniecznie? Tzn. np, że któreś z rodzeństwa jest mniejsze a któreś ciut większe, to przekłada się to na rozwój i wielkość w dorosłości? Czy nie ma co się tym sugerować?
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
To się tak nie przekłada. Często z małego szkraba wyrasta piękny duży bryś. Wszystko zależy od genów, jakie odziedziczył po rodzicach i dziadkach. Najlepiej zapytać hodowcę. On wie, jak kociak jest zbudowany, jaki ma kościec i może doradzić. Poza tym nie najważniejsze u brytków są jego wielkość i waga, ale to czy jest proporcjonalnie zbudowany, krótki, zwarty, okrągły (nie mylić z grubym).
- cheshire
Dzieki Sonia, tak też myślałam, ale chciałam sie upewnić. Po wyglądzie rodziców chyba można się wielkości i budowy najbardziej spodziewć.