Wielkość i waga brytyjczyków

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
Slonick

Re: Wielkość i waga brytyjczyków

Post autor: Slonick »

Gratulacje... u mnie wazenie u weta pokazalo 3200!! tyle ze .... lacznie <lol>
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Wiek 5 miesięcy i 6 dni ,waga 2,5 kg mało to ,czy dużo? :-)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Dziewczyny i chłopaki ;-)) uważam, że nie ma się co zamartwiać o wagi waszych maluchów czy np. 3 kg to dużo czy mało itp. Kociaki tak jak dzieci nie rosną według ściśle określonych ram, jedno waży więcej, drugie mniej, ale nie znaczy, że z tym lżejszym jest coś nie tak, może być po prostu drobniejszej budowy ;-)) . Najważniejsze aby były zdrowe :-)
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Sierść błyszcząca ,apetyt dopisuje,kotek rozrabia ,figura <mrgreen> brysiowa ,kupki wzorcowe , reasumując wszystko jest :ok:
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Miss_Monroe pisze:Dziewczyny i chłopaki ;-)) uważam, że nie ma się co zamartwiać o wagi waszych maluchów czy np. 3 kg to dużo czy mało itp. Kociaki tak jak dzieci nie rosną według ściśle określonych ram, jedno waży więcej, drugie mniej, ale nie znaczy, że z tym lżejszym jest coś nie tak, może być po prostu drobniejszej budowy ;-)) . Najważniejsze aby były zdrowe :-)
Też jestem tego zdania, co Lenka :ok: 200 g w tą czy w tamtą, jaka to różnica? Aby kot był zdrowy... :-)
basidrak20
Hodowca
Hodowla: Baskot*PL
Kontakt:

Post autor: basidrak20 »

Ja tam swoja kicie waze co jakis czas. Kazde 100 gram mnie cieszy. Jednak wiem juz iz zlote sa drobnoejsze i nie powinnam nastwwiac sie na impnujaca wage. Moja roczna juz kotka(znaczy za dwa tyg. Bedzie miec rok) wazy 2,600 moze kiedys dobije do 3 kg. Widzialam inne zlote wiec juz sie nie martwie. Jak sie nie zobaczy to sie nie uwierzy.
Kotka jest zdrowa. Je za dwa koty. Ma codzienny areobik. ( lapanie wymyslonego kolego zajmuje mu polowe dnia, wspinaczka gorska, zapasy z Kajtkiem, ucieczka przed zagrozeniem czytaj czlowiek bo nie lubi na rece jak sama nie chce, ) tak wiec ma fitness w domu. Jest zadowolona z zycia. Moje zmartwienia okazaly sie bezzasadne :)
Awatar użytkownika
Audrey
Agilisowy Rezydent

Post autor: Audrey »

Wakacje, wakacjami, ale Baxterek został podpasiony przez moja mamę podczas naszej nieobecności i osiągnął iście demoniczną wagę 6600 g. Czas na jogging.
Awatar użytkownika
cheshire

Post autor: cheshire »

Mam pytanie: czy wielkość kocięta jest zawsze proporcjonalna do wielkości drosłego kota czy niekoniecznie? Tzn. np, że któreś z rodzeństwa jest mniejsze a któreś ciut większe, to przekłada się to na rozwój i wielkość w dorosłości? Czy nie ma co się tym sugerować?
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

To się tak nie przekłada. Często z małego szkraba wyrasta piękny duży bryś. Wszystko zależy od genów, jakie odziedziczył po rodzicach i dziadkach. Najlepiej zapytać hodowcę. On wie, jak kociak jest zbudowany, jaki ma kościec i może doradzić. Poza tym nie najważniejsze u brytków są jego wielkość i waga, ale to czy jest proporcjonalnie zbudowany, krótki, zwarty, okrągły (nie mylić z grubym).
Awatar użytkownika
cheshire

Post autor: cheshire »

Dzieki Sonia, tak też myślałam, ale chciałam sie upewnić. Po wyglądzie rodziców chyba można się wielkości i budowy najbardziej spodziewć.
Zablokowany