Effy i Tori :)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Molly

Re: Effy i Tori :)

Post autor: Molly »

A dziś zaczęła się odwilż .... trochę szkoda :)

szybciutko - mam przerwę w pracy
Waga dziewczyn:
Effy - 3,7 biorę 100 gram na błąd wagi, bo zauważyłam, że przesuwa się czasem w jedną albo w drugą stronę. Ale jeśli tak to Effy po utracie wagi w grudniu przybrała nam pół kilograma w styczniu. Jak na nią - wielkie osiągniecie.
Buka - 2,7 z tym samym marginesem błędu. Hmmm.... ona to przybiera w tempie, którego nie ogarniam , będzie duża kota <tańczy>
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

Niech zdrowo rosną panienki :-)
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

Molly pisze: Buka - 2,7 z tym samym marginesem błędu. Hmmm.... ona to przybiera w tempie, którego nie ogarniam , będzie duża kota <tańczy>
będzie będzie, a później, dołączysz do grona, chcących odchudzać kota <lol>
głaski dla ślicznotek :kotek:
Awatar użytkownika
Molly

Eee może nie będzie gruba, zobaczymy :D Na razie po prostu rośnie :)

Wyszukałam sobie, że Effy przed połówką 2400 ważyła, więc Buka na razie niewiele więcej, a w nocy dopiero jak się odezwie któraś to je rozróżniam, bo sam zarys kota już mi nic nie mówi - podobnej są wielkości. Buka jakaś taka puchata jest i ten łepek ma taki nadmuchany słodko.
Poza tym to mała dzidzia jest :bobas:
Nowy zwyczaj się zrodził - jak się budzi to płacze i wtedy trzeba wziąć na ręce i wyprzytulać.
No a potem pędzić do Effy i też miziać, ale już z dystansu - bo mizianie tak, tylko trzeba znać swoje miejsce w szeregu ;)
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

nie no, pewnie, że to jeszcze dzidzia i niech rośnie zdrowo! niech obie rosną zdrowo :kotek: :kotek: ale widze, że owinęły sobie Pańce wokół łaputka <lol>
kotku

Post autor: kotku »

Bukusia słodka mała dzidzia <zakochana>
Awatar użytkownika
Molly

Agnieszka śmiej się śmiej, owinęły sobie wokół najmniejszego pazurka, mam strasznie postępującą Britozę... tylko nadzieja we mnie tli się, że jako zdroworozsądkowa z reguły nie zwariuję całkiem, bo kochać tak - do szaleństwa, ale w tym szaleństwie nie oszaleć.

Ach muszę się Wam pochwalić, byłam niedawno jako niania dziecka koleżanki - a tam jest kot, taki bardziej podwórkowy niż domowy, choć teraz zimę spędza przez większą część czasu w domu - wiadomo mróz i brak jedzonka. No i oczywiście za zgodą Państwa domu zbuszowałam kocie żarcie - kazałam wywalić whiskasy (wyjaśniłam dlaczego), koleżanka się nie broniła - nawet chętnie wysłuchała i wypytała jaką karmę kupić. Kazałam na stałe napełnić miskę suchą karmą - bo kot to nie pies, wyjaśniłam też dokładnie dlaczego tak. I dziś zadzwoniła do mnie dziękując za rady, bo kotek zachowuje się jeszcze cudniej niż zwykle i wszystkie moje informacje o kocich zwyczajach się sprawdziły.
Chciałabym jej podpowiedzieć co do niedrogiej przyzwoitej karmy - bo wiem, że ona drogiej nie kupi, ale powiem szczerze muszę poszukać i z jakąś ofertą wyjść. Bo na razie jest Purina, ale wiemy, że to niewiele lepiej niż whiskas
Awatar użytkownika
Arla

Post autor: Arla »

<ok>
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

Znając budżet koleżanki na pewno coś wybierzesz odpowiedniego ... <mrgreen>
całe szczęście, że nasze forum to skarbnica wiedzy ... :-)

moja Izar też waży 3,7 kg ... chociaż muszę ją znów zważyć bo ostatnio jakaś puchata się zrobiła ... <mrgreen>
Awatar użytkownika
Molly

Margi ja bym chciała, żeby Effy w wieku Izar tyle ważyła, liczę, że Buka spełni tę zachciankę.
Zważ swoją kocią kobitkę, zważ - ten puszek co się spuchacił coś znaczy :)
Najlepiej przed głodówką i sterylką, bo potem pewnie jej ubędzie :-)
Zablokowany