Waga nie za wielka, ale niektore kotki sa wieksze, niektore mniejsze, wiec sie nie martw na zapas.
Kastrowac mozesz chocby i juz, ale mozesz tez poczekac pare tygodni/miesiecy (osobiscie kastrowalam moja kotke tuz po 9 miesiacu). Sa rozne szkoly.
Twoja (i Twojego weta) decyzja
Dzięki za odpowiedz, teraz mam porównanie ;) Ja mam kota z hodowli KOCIEPRAGNIENIE. Agnieszko boje się tylko tego, że kot mi nie urośnie.. Słyszałam takie teorie, nie wiem czy to mity czy nie. I jak sobie radzisz z czterema kotami? Nie ma między nimi konfliktów?
Yamaha - ja mam kota, zasięgałam opinii u paru weterynarzy i.. jeden napisał, że jak kot będzie miał 8 miesięcy, drugi, że jak będzie miał pół roku, trzeci - jak kot będzie miał dorosłe kształty, a Pani z hodowli, że między 6-9 miesiącem
mamabrytka, proszę, nie zadawaj pytań o różnej tematyce w jednym wątku. Tu rozmawiamy TYLKO o wadze kotów. Masz pytania na inny temat, odszukaj właściwy dział. Mamy na forum wyszukiwarkę.
rozumiem czyli na tym forum nie wolno podtrzymywać dłuższych relacji i zasięgać informacji u bardziej doświadczonych tylko skakać po wątkach. No nic, trudno. Chyba dlatego nigdy nie potrafiłam odnaleźć się na forum Pozdrawiam
Tak to już jest <mrgreen>
Inaczej inni nie znajdą potrzebnej informacji tylko będą musieli tak skakać.
Od podtrzymywania relacji mamy dział "Pokaż nam swojego kota" i tam możemy się zapoznać i ocenić wagę i wygląd twojego brytka, a nawet coś poradzić. Ale bez zdjęć nie poradzimy
Nie rozumiesz. Na tym forum jak najbardziej można zasięgnąć informacji, po to ono istnieje, można też podtrzymywać dłuższe relacje. Niektórzy piszą tu od dobrych kilku lat i przyjaźnią się też w realu. Forum rządzi się swoimi zasadami, nie po to by komuś utrudnić życie, tylko by właśnie dość łatwo odnaleźć informacje.
Okej okej wszystko już zrozumiałam Jak mój brytuś wyjdzie z "hamaczka" to przedstawie go w miejscu do tego przeznaczonym. Pozdrawiam Was i przepraszam za uniesienie.
Ja tak dla pewności zapytam co sądzicie o wadze Forresta, 1400 i ma 3 miesiące. Czy waga jest ok?
Wet ocenił, że Forrest jest nie duży, ale tłuściutki
No nie wiem za bardzo jak to odebrac. Chyba to, ze powinien byc większy i szczuplejszy... ale moze to sie jeszcze zmieni <?>
Forest to kociak jeszcze, cały czas będzie jeszcze rósł, więc w ogóle bym się nie przejmowała. Kociaki rosną bardzo nierówno, raz są okrąglejsze, a za moment im się wydłuża długość i wysokość i krągłości znikają i znowu nabiera masy i znowu się wyciąga. Brytki rosną do 3 lat, więc spoko :-)
Waga jest jak najbardziej ok (Bajzelek tyle ważył w tym wieku), a jeśli go dobrze odżywiasz, to w najmniejszym stopniu nie przejmowałabym się komentarzem weta.