Gustaw Z Kociego Dworu*PL

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Dużo zdrowia dla chłopczyka :-)
Awatar użytkownika
martha

Post autor: martha »

bajewka pisze:Gustawku wyzdrowiej, bo Pańcia dostanie zawrotów głowy od zmartwień :-(
Oj dostanie...
Kotek powoli chyba dochodzi do siebie i zaczyna się bawić :-)
Ale schudnął i mniej je suchej karmy, chyba dlatego że ząbki go bolą :-( Karmie sama go pojedynczymi chrupkami chociaż Gustaw ich nie gryzie. Ale ważne żeby jadł...
Czy ktoś myje kotom zęby albo dba o nie w jakiś inny sposób? Bo chciałabym kupić taki spray do czyszczenia zębów, szczególnie jeśli mamy z nimi problemy...
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Weterynarz polecił mi ostatnio taki płyn co się dolewa kociakom do wody, ma właściwości dezynfekujące, zapobiega odkładaniu się kamienia na ząbkach i powstrzymuje powstawanie nieprzyjemnego zapachu. Wkrótce będziemy go próbować. Płyn nie zmienia smaku wody, więc kociaki nie czują rożnicy. Miałam już próbkę tego specyfiku i pomogło to gdy Megi śmierdziało z pyszczka przy ząbkowaniu. Zapytaj o to swojego weterynarza :)
Bo bawienie się w mycie zębow jest wyzwaniem!!! Przecgodziłam to z moim psem, który pluł pastą na wszystkie strony i miał odruchy wymiotne. Raz w miesiącu usiłowalam mu też wybielać zęby skórką z cytryny.. nie muszę chyba mówić co się działo... :axe: Dlatego przy kotach nie zamierzam się wciskać w pyszczki :) Ograninczam się co cotygodniowych przeglądow bez ingerencji paluchami
Awatar użytkownika
martha

Renia i MEGAN pisze:Weterynarz polecił mi ostatnio taki płyn co się dolewa kociakom do wody, ma właściwości dezynfekujące, zapobiega odkładaniu się kamienia na ząbkach i powstrzymuje powstawanie nieprzyjemnego zapachu. Wkrótce będziemy go próbować. Płyn nie zmienia smaku wody, więc kociaki nie czują rożnicy. Miałam już próbkę tego specyfiku i pomogło to gdy Megi śmierdziało z pyszczka przy ząbkowaniu. Zapytaj o to swojego weterynarza :)
Bo bawienie się w mycie zębow jest wyzwaniem!!! Przecgodziłam to z moim psem, który pluł pastą na wszystkie strony i miał odruchy wymiotne. Raz w miesiącu usiłowalam mu też wybielać zęby skórką z cytryny.. nie muszę chyba mówić co się działo... :axe: Dlatego przy kotach nie zamierzam się wciskać w pyszczki :) Ograninczam się co cotygodniowych przeglądow bez ingerencji paluchami
Ooo... a jak sie ten preparat nazywał? O coś takiego właśnie mi chodziło bo Gustawek też nic nie da sobie wsadzić do pyszczka... Jak bedziemy u weta to się zapytam czy cos takiego ma <mrgreen>
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

W poniedziałek będę u weterynarza to spiszę sobie nazwę i Ci podam :)
Awatar użytkownika
Sara

Post autor: Sara »

to ja też bym prosiła nazwę :-) :-) :-)
Awatar użytkownika
Duduś
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Duduś »

jak fajnie że juz wszystko w porządku <klaszcze>
z tych preparatów jeden to vet aquadent Virbaca , drugi zaś Fresh Aid Scan Vetu .
Testowalismy Vet Aquadent zarówno kociaste jak i pies piły chętnie
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

I jak tam zdrówko? Pyszczek zaleczony?
Awatar użytkownika
martha

Jeszcze nie wiemy, w przyszłym tygodniu jedziemy do weta. Z pyszczka mniej śmierdzi, ale stan zapalny nadal jest :-(
Awatar użytkownika
tosia

Post autor: tosia »

Dużo zdrówka dla braciszka :hug:
Zablokowany