Łatka- kot w typie brytyjczyka
- Łatka
Re: Łatka- kot w typie brytyjczyka
Je cały czas to samo i wet nie kazał jej zmieniać.
Dostaje proplan mieszany z jossera jako suche. Raz dziennie mięsko zazwyczaj są to serca indycze z udźcem indyczym czasami wołowinę. Już sama nie wiem co to. Tak miała ten problem już raz się drapała i gryzła po lekach przeszło a teraz znowu to samo....
Dostaje proplan mieszany z jossera jako suche. Raz dziennie mięsko zazwyczaj są to serca indycze z udźcem indyczym czasami wołowinę. Już sama nie wiem co to. Tak miała ten problem już raz się drapała i gryzła po lekach przeszło a teraz znowu to samo....
- Miss_Monroe
- Moderator
Mojej znajomej kotka miała uczulenie na tuńczyka i wydrapała sobie całą sierść z szyi. Myślę, że na jakiś czas warto odstawić mięso i zostawić kotkę na suchej karmie. Tak myślę, że można by przestawić kotkę powoli na lepszą karmę, bo Purina jak i Josera są bardzo marnymi karmami. Czy weterynarz postawił diagnozę co dolega koteczce? Jakie leki dostawała? Kotka miała wykonane badania? Widzę, że dziewczyny doradzały wykonanie ich koteczce w maju.
- Łatka
Badania były i wyszły ok. Co do diagnozy to nie postawił powiedział, że z problemami skórnymi trzeba być cierpliwym, tak więc nie wiem co to oznacza. Mówił, że uczulenie to raczej nie jest. Dostawała zastrzyki i tabletki oraz jakieś kropelki na skórę. Miała też badany wymaz z uszu. Wiem, że te karmy nie są za specjalne i chciałam jej zmienić ale jak na razie nie kazał. Może teraz to się zmieni byliśmy z nią u niego dopiero 2 razy bo to w innym mieście. Może jak teraz zobaczy, że po odstawieniu leków problem wrócił to będzie kazał zmienić karmę. Poza tymi strupami w okolicach szyi i brody wszystko jest w porządku. Kupki ładne, apetyt jest nie tylko na jedzenie ale i zabawę ale tak czy siak coś jest nie w porządku 
- Betuś
Moze trzeba spróbować z karma hipoalergiczną?
-
zapcia2
Łatka niestety ale np wg weterynarza do którego chodzę z bliźniakami Purina ProPlan to zacna karma i jak poszłam z problemami jelitowymi Księciunia to powiedział, ze ta karma jest ok.Łatka pisze:Badania były i wyszły ok. Co do diagnozy to nie postawił powiedział, że z problemami skórnymi trzeba być cierpliwym, tak więc nie wiem co to oznacza. Mówił, że uczulenie to raczej nie jest. Dostawała zastrzyki i tabletki oraz jakieś kropelki na skórę. Miała też badany wymaz z uszu. Wiem, że te karmy nie są za specjalne i chciałam jej zmienić ale jak na razie nie kazał. Może teraz to się zmieni byliśmy z nią u niego dopiero 2 razy bo to w innym mieście. Może jak teraz zobaczy, że po odstawieniu leków problem wrócił to będzie kazał zmienić karmę. Poza tymi strupami w okolicach szyi i brody wszystko jest w porządku. Kupki ładne, apetyt jest nie tylko na jedzenie ale i zabawę ale tak czy siak coś jest nie w porządku
Ja posłuchałam "głosów" na forum i Panowie jedzą Purizona i może to nie ma związku co napisze i jest to głupota np qpa chłopaków nie szczypie mnie już w oczy i wydaje mi się że jakoś ogólnie lepiej się mają.
Więc może mimo tego co wet mówi (skoro sam nie wie co dolega Kici) powoli zacząć przestawiać na karmę lepsza?
No i życzę zdrówka..szkoda mi zawsze chorujących kotecków
- Fusiu
- Agilisowy Rezydent
Nie sugerowałabym się,że to nie sucha karma. Magnus od ponad pół roku jadł orijena.. i nagle zaczął się drapać. Po eliminacji mokrego (którego i tak je minimalne ilości) i mięska po czasie okazało się, że to właśnie orijen!
Tak jak radzi M_M po kolei musisz drogą eliminacji sprawdzić co jest nie tak, nie wykluczając na końcu nawet suchej.
Trzymam kciuki za kicię
Tak jak radzi M_M po kolei musisz drogą eliminacji sprawdzić co jest nie tak, nie wykluczając na końcu nawet suchej.
Trzymam kciuki za kicię
- Łatka
No u nas na szczęście aż tak się nie drapie, żeby sierści nie było. Ale odstawiłam jej mięsko już nie dostaje od 2 tyg. i zakupiłam karmę acana Pacifica. Na razie dostaję mieszaną z pro planem ale już widać poprawę. Strupki prawie nie wyczuwalne tak więc za nie długo odstawie już całkiem pro plan i spróbuję z powrotem podać mięso zobaczymy jak się sprawy będą miały. Mi się wydaję, że może to być uczulenie na drób zobaczymy czy mnie intuicja nie myli. Dzięki za rady 
- Betuś
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
A na jakieś zdjecia Łatki to jest szansa?
A na jakieś zdjecia Łatki to jest szansa?
- Łatka
Postaram się coś po weekendzie bo teraz brak czasu....
Praca dzieciaki i wesele siostry w sobotę tak więc na zdjęcia nie ma już szans.
Ale nad robimy bo już troszkę urosło to moje kocie od ostatnich zdjęć.
Praca dzieciaki i wesele siostry w sobotę tak więc na zdjęcia nie ma już szans.
Ale nad robimy bo już troszkę urosło to moje kocie od ostatnich zdjęć.
- norka
- Agilisowy Rezydent
obejrzałam wszystkie zdjęcia Łatki..ależ Ona śliczna i jestem ciekawa jak jej się urosło :-) :-) :-) :-)