- rozczuliłam się wczoraj na 'maksa"....wyobrazcie sobie - przyszedł do mnie żółw....a właściwie śliczny mały żółwik.....przebył bardzo długą drogę......i był dla mnie totalnym zaskoczeniem... <shock>

...no co się gapisz, żółwia nie widziałaś???
...cześć, jestem Max.....

- a czemu Max???
- no Max od 'maksymalnego zaskoczenia'...sama przecież mówiłaś, że cię maksymalnie "zaskaczam"....

...fakt, ale to bardzo miłe zaskoczenie,,,wiesz???
- wiem, jestem żółwiem, a żółwie wszystko wiedzą....
- jesteś piękny, piękny i malutki....
- wiadomo, jestem piękny bo mnie pięknie ulepiono,,,,,a że malutki, to nic, na początku wszystko jest malutkie....

...i zostaniesz z nami???...proszę....
- pewnie zostanę, po to mnie tu przysłali....
- i powiesz mi, kto Cię...chm...stworzył???
- a ty, taka duża i nie wiesz???
- no...nie....
- ulepiła mnie Karolina z Czarodziejskiej Krainy,,,a Bartek dał mi MOC....
- już wiem, jesteś Zaczarowany....
- no nareszcie coś rozumiesz, wy, ludzie , tak ciężko myślicie,,,,wiadomo, że jestem Zaczarowany, Zaczarowany Miłością, jestem Darem Serca, dla ciebie...i nie rycz, zostanę z Wami,,,,,

- o, jaki pokręcony kotek....cześć, jestem Max....
- a ja jestem Baranek,,,,ale ty jesteś malutki,,,i nie masz futerka...

- fajnie być malutkim,,,chcesz to będę Twoim przyjacielem....
- kcem, bardzo kcem,,,,i wiesz Max, jesteś bardzo piękny i taki naj-inny ze wszystkich kotków....a nie jest ci zimno
- czasami , ale tylko troszkę....

- będę Cię przytulał i ogrzewał, będę Twoim Barankiem, kcesz???
- baaardzo chcę, będę Twoim Żółwikiem Baranku...... <serce>
- figurkę żółwika ulepiła maleńka Karolinka przy pomocy swojego braciszka, Bartka, który jest unieruchomiony po porażeniu mózgowym...dzieciaki wsadziły żółwiczka do maleńkiego pudełka i wysłały na drugą stronę Polski do ciotki, której nigdy nie widziały ...... od wczoraj nasza rodzina powiększyła się o Maxa.....
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b91 ... 01edc.html[/quote]