Vitali II von Sturmcastle

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

- no dobrze, to podzielę się z Wami historią pewnej przesyłki.... :-)
- rozczuliłam się wczoraj na 'maksa"....wyobrazcie sobie - przyszedł do mnie żółw....a właściwie śliczny mały żółwik.....przebył bardzo długą drogę......i był dla mnie totalnym zaskoczeniem... <shock>

Obrazek
...no co się gapisz, żółwia nie widziałaś???
...cześć, jestem Max.....

Obrazek
- a czemu Max???
- no Max od 'maksymalnego zaskoczenia'...sama przecież mówiłaś, że cię maksymalnie "zaskaczam"....

Obrazek
...fakt, ale to bardzo miłe zaskoczenie,,,wiesz???
- wiem, jestem żółwiem, a żółwie wszystko wiedzą....
- jesteś piękny, piękny i malutki....
- wiadomo, jestem piękny bo mnie pięknie ulepiono,,,,,a że malutki, to nic, na początku wszystko jest malutkie.... :P

Obrazek
...i zostaniesz z nami???...proszę....
- pewnie zostanę, po to mnie tu przysłali....
- i powiesz mi, kto Cię...chm...stworzył???
- a ty, taka duża i nie wiesz???
- no...nie....
- ulepiła mnie Karolina z Czarodziejskiej Krainy,,,a Bartek dał mi MOC....
- już wiem, jesteś Zaczarowany....
- no nareszcie coś rozumiesz, wy, ludzie , tak ciężko myślicie,,,,wiadomo, że jestem Zaczarowany, Zaczarowany Miłością, jestem Darem Serca, dla ciebie...i nie rycz, zostanę z Wami,,,,,

Obrazek
- o, jaki pokręcony kotek....cześć, jestem Max....
- a ja jestem Baranek,,,,ale ty jesteś malutki,,,i nie masz futerka...

Obrazek
- fajnie być malutkim,,,chcesz to będę Twoim przyjacielem....
- kcem, bardzo kcem,,,,i wiesz Max, jesteś bardzo piękny i taki naj-inny ze wszystkich kotków....a nie jest ci zimno ???
- czasami , ale tylko troszkę....

Obrazek
- będę Cię przytulał i ogrzewał, będę Twoim Barankiem, kcesz???
- baaardzo chcę, będę Twoim Żółwikiem Baranku...... <serce>

- figurkę żółwika ulepiła maleńka Karolinka przy pomocy swojego braciszka, Bartka, który jest unieruchomiony po porażeniu mózgowym...dzieciaki wsadziły żółwiczka do maleńkiego pudełka i wysłały na drugą stronę Polski do ciotki, której nigdy nie widziały ...... od wczoraj nasza rodzina powiększyła się o Maxa.....

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b91 ... 01edc.html[/quote]
Awatar użytkownika
Ada

- te dzieci mieszkają w maleńkiej wiosce i bardzo potrzebują pomocy, poniżej umieszczam króciutki filmik.....

http://youtu.be/Elf8GPAOwPk
kotku

Post autor: kotku »

Wzruszająca historia. Wierzę, że maleńki Zaczarowany Miłością Max przyniesie Wam dużo szczęścia i będzie Ci przypominał Ada o Twoim wielkim serduchu <serce>
Awatar użytkownika
Ada

Obrazek
...nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi,,,e,,,uprowadzam się.... :-(
- wiecie, dowiedziałem się rzeczy strasznej......ukradli mi tozsamość...tak, tak....do tej pory myślałem, że jestem Niemcem,,,no bo z Niemiec przyjechałem i myślałem, że jestem adoptowanym Polakiem,,,ale Elle mi powiedział, że to nieprawda, że jestem Angolem......znaczy - Brytyjczykiem..... <shock> ,,,i że zostałem na pewno porwany, no bo skąd się znalazłem w Niemczech???
- a Muffin mi powiedział, że to on jest prawdziwym Niemcem....ale jego pradziadek był amerykaninem i on też szuka swoich korzeni......
- i jeszcze Alma mi powiedziała, że ona też jest amerykanką ale jej babcia z dziadkiem wyjechali z tej Ameryki bo tam prześladowali czarnych,,,no a ona czarna jest na pyszczku, no to by żle miała tam, co???? <hm>

- a Elle to mi powiedział, że jak jestem porwany to mam siedzieć cicho, bo jak mnie znajdą to porwą spowrotem....no to co, zabiorą mnie?- ale dokąd?? - eeee.....to już lepiej sam sie uprowadzę,,,albo co.... :-o

- chciałem zapytać Tiki co mam robić, ale ona śpi bo się znowu obżarła a Marra to na moje pytanie , kim naprawdę jestem, popukała się w głowę, prychła na mnie i wskoczyła na szafę......
- a ja nie umiem ani na szafę, ani na hamaczek,,,nawet na parapet nie umiem,,,wszystko przez te problemy z tożsamością,,, <hm>

- a pancia to cały dzień nic nie robi a porozmawiać ze mną to nie ma czasu,,,normalnie kanał..... :-|
Awatar użytkownika
Alicja
Hodowca
Hodowla: BRITALISE*PL
Kontakt:

Post autor: Alicja »

<lol>
Pozdrowienia i głaski dla stadka :kotek: :pies:
kotku

Post autor: kotku »

Oj bidusiu <zakochana> Na pewno Pańcia znajdzie dla Ciebie chwilkę żeby wszystko Ci wytłumaczyć. Alma to prędzej wygląda na eskimosa w tym swoim futrze <mrgreen> Ważne, że ślicznym i kochanym Vitkiem jesteś. :kotek:
Awatar użytkownika
Witcha

Post autor: Witcha »

oh jaka kocina zagubiona w poszukiwaniu swojego ja...
każdy z nas przez to kiedyś przechodził kotku
w końcu się odnajdziesz i to wcale nie u korzeni ale w serduszku

Pańcia Ci wszystko wyjaśni :)

głaski dla kociaków wszystkich i psinki również ;P

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :pies:
Awatar użytkownika
Ada

- wszystkie koty wygłaskane i wyniziane...
- a swoją drogą to sypie się im futerko straszliwie,,,i z kotow i z psa,,,czyżby już wymiana sierści???- coś szybko w tym roku....

- własnie zamówiłam nowy odkurzacz - specjalny dla odkurzania sieści zwierząt, zobaczymy czy zda egzamin,,,,a jak u Was z odkurzaniem, czy macie jakieś polecane sposoby???
Awatar użytkownika
Agnes

Post autor: Agnes »

u nas co prawda tylko jedno futerko się sypie <mrgreen> ale za to w takich ilościach, że na podłodze powstaje brysiowy dywan <mrgreen> odkurzacz mam noralny, ale często na czworaka z wilgotną dłonią biegam <diabeł> głaskam całe towarzystwo :kotek:
Awatar użytkownika
Ada

- ja codziennie przed odkurzaniem zbieram sierść szczotką z dywanów a potem dopiero odkurzam,,,no ale moje stado dba o odpowiednie zafutrzenie mieszkania ....
- gąbką na mokro to ściągam sierść z kanap ....zamówiłam odkurzacz dyson37 animal turbine .....czy ktoś może miał już ten model???
Zablokowany