Wszystko o zabawkach dla kotów!
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Re: Wszystko o zabawkach dla kotów!
To pewnie coś takiego jak myszka z Zooplusa. Aryi przeszła już największa faza na maltretowanie jej, ale nadal lubi jej czasem pokazać, kto tu rządzi 
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Jestem akurat w Polsce. Miałam okazję wejść do TKMaxx, więc weszłam i kupiłam tego ptaszka. A co tam, bateria w myszce w końcu padnie, a zaraz urodziny Aryi 

Ten, którego mamy, ma blokadę. Przezroczysty pasek. Trzeba wyjąć, wtedy zacznie ćwierkać. Z opakowanego nie wyjmiesz
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Po rekomendacji mojej siostry, która wypróbowała na swoim kocie, zakupiłam u jednej pani dwie kurki z walerianą. Powiem Wam, szał 
Skoki, kopanie, boksowanie, lizanie, gonitwy....
Nawet Mordimuś, który generalnie nie bawi się sam i zawsze musi mieć człowieka do obsługi, szaleje z kurką

Dla chętnych podam namiary na FB, bo chyba tylko tą drogą się zamawia, choć pewna nie jestem... Trochę długo czekałam, ale radość kotów mi to wynagrodziła
Nawet Mordimuś, który generalnie nie bawi się sam i zawsze musi mieć człowieka do obsługi, szaleje z kurką

Dla chętnych podam namiary na FB, bo chyba tylko tą drogą się zamawia, choć pewna nie jestem... Trochę długo czekałam, ale radość kotów mi to wynagrodziła
- nmin
- Agilisowy Rezydent
Eddie bardzo lubi się poznęcać nad tym:

Więc już dawno wpadła mi w oko ta zabawka. Trochę się wahałam, bo jednak kolejny rupieć w domu, a rzeczy nie ubywa (zwłaszcza, że powoli dochodzą zabawki dziecięce). Wczoraj trafiliśmy w sklepie za £3, więc co tam, wzięliśmy
I wiecie, że się bawią? Na zmianę, i Arya, i Eddie. Raz bawiły się RAZEM! A moje koty przebywają na jednym metrze kwadratowym bez awantury tylko, gdy czekają na puszkę albo znajdą owada
Trochę lekkie, więc przy dużym podekscytowaniu się przesuwa, ale nie jest to wielki problem...

Na Aliexpress też są jak coś
https://www.aliexpress.com/item/New-201 ... 86ea8c214a

Więc już dawno wpadła mi w oko ta zabawka. Trochę się wahałam, bo jednak kolejny rupieć w domu, a rzeczy nie ubywa (zwłaszcza, że powoli dochodzą zabawki dziecięce). Wczoraj trafiliśmy w sklepie za £3, więc co tam, wzięliśmy
Na Aliexpress też są jak coś
- sandra
- Agilisowy Rezydent
Nasza Krabrikowa mamaMoniQ pisze: ↑01 lip 2017, 20:59 Po rekomendacji mojej siostry, która wypróbowała na swoim kocie, zakupiłam u jednej pani dwie kurki z walerianą. Powiem Wam, szał
Nawet Mordimuś, który generalnie nie bawi się sam i zawsze musi mieć człowieka do obsługi, szaleje z kurką![]()
Dla chętnych podam namiary na FB, bo chyba tylko tą drogą się zamawia, choć pewna nie jestem... Trochę długo czekałam, ale radość kotów mi to wynagrodziła![]()
Jak sie u niej zamówi, to na pewno uwzględni przy kolejnym szale szycia
u nas te śmierdzące myszy są numerem jeden wśród zabawek
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
O, widzę, że te kurki nawet Miłozwierz zachwala

- annishere
A moja nie bawi się sama niczym: ani piłeczki, ani myszka z dzwoneczkiem, ani sówka psikana walerianą,ani podobno fantastyczny dla kotów szczur z Ikea. Mozna walnąć z pazura jeśli na końcu zabawki jest Pańcia i Pańcio. Sama to nic a nic. Nawet jak Pańciostwo psikną kocimiętką.
Lubi wędki (ale z naszym zaaangażowaniem). Laser nudzi się jej średnio po 0,0008786687878767 sek.
Które to ze wspomnianych myszek są tak maltretowane przez koty?
Lubi wędki (ale z naszym zaaangażowaniem). Laser nudzi się jej średnio po 0,0008786687878767 sek.
Które to ze wspomnianych myszek są tak maltretowane przez koty?
- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
Eris ma trzy tryby:
- dzień: bawię się wędkami i wszystkim sznurkopodobnym (ostatnio metr krawiecki...), ale po drugiej stronie ma być człowiek. Miau człowieku baw się ze mną.
- noc: bawię się wszystkim co popadnie, najlepiej czymś do turlania i gonienia. Bonusowe punkty, jeśli to hałasuje.
- osobny tryb na kabelki i gumkę, bo to sobie zawsze można łapką potrącać
- dzień: bawię się wędkami i wszystkim sznurkopodobnym (ostatnio metr krawiecki...), ale po drugiej stronie ma być człowiek. Miau człowieku baw się ze mną.
- noc: bawię się wszystkim co popadnie, najlepiej czymś do turlania i gonienia. Bonusowe punkty, jeśli to hałasuje.
- osobny tryb na kabelki i gumkę, bo to sobie zawsze można łapką potrącać
- MoniQ
- Agilisowy Rezydent
Nie mam już pomysłu, ratujcie, potrzebuję inspiracji... Mordimuś chodzi po domu i miauczy, płacze, zawodzi. Ale wędki nie, laser nie, piłki nie, myszki nie, kurki też już nie.... tylko patrzy obojętnym wzrokiem jak matka lata z piórkami (no, za piórkami czasem jeszcze pobiegnie...), ale zanudzi mi się ten kot jak czegoś nie wymyślę.

- Luinloth
- Agilisowy Rezydent
A próbowałaś czegoś, co normalnie nie jest dla kota? Sznurówki, tasiemki, itd. Eris pobiegnie za metrem krawieckim nawet jak wędki jej nie interesują