Asiu jak materac?
Moje rosyjskie słoneczka
- margita
- Agilisowy Rezydent
Re: Moje rosyjskie słoneczka
pięknotka
Asiu jak materac?
Asiu jak materac?
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Margitko materac super
Mamy też nowe poduszki, ale boli mnie kark od nich
Muszę się chyba przyzwyczaić
Czytałam, że trzeba troszkę czasu na przyzwyczajenie się do zmiany materaca i poduszek 
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Niektórzy ludzie twierdzą, że dopiero po zakupie i spaniu na poduszce anatomicznej zaczęli cierpieć na ból pleców i szyi. Wybrali nie odpowiedni kształt albo rozmiar poduszki albo czy po jakimś czasie ból ustąpi?
Przyczyny mogą być dwie. Niedogodnie dobrany kształt lub rozmiar poduszki. Drugą, bardzo częstą przyczyną jest bardzo drastyczna wymiana klasycznej poduszki na poduszkę anatomiczną. Człowiek, który całe życie śpi na miękkiej poduszce z pierza musi nową poduszkę anatomiczną oswoić. Mięśnie szyi są przyzwyczajone do anatomicznie niepoprawnej pozycji i kiedy zaczniemy spać na poduszce zdrowotnej, która zmusza ciało do anatomicznie poprawnej pozycji, reakcją często jest ból kręgosłupa szyjnego, mięśni szyi i kręgosłupa. Problemy powinny w ciągu 14 dni zniknąć.
Przyczyny mogą być dwie. Niedogodnie dobrany kształt lub rozmiar poduszki. Drugą, bardzo częstą przyczyną jest bardzo drastyczna wymiana klasycznej poduszki na poduszkę anatomiczną. Człowiek, który całe życie śpi na miękkiej poduszce z pierza musi nową poduszkę anatomiczną oswoić. Mięśnie szyi są przyzwyczajone do anatomicznie niepoprawnej pozycji i kiedy zaczniemy spać na poduszce zdrowotnej, która zmusza ciało do anatomicznie poprawnej pozycji, reakcją często jest ból kręgosłupa szyjnego, mięśni szyi i kręgosłupa. Problemy powinny w ciągu 14 dni zniknąć.
- margita
- Agilisowy Rezydent
Cieszę się, że materac OK
ja też nie umiem spać na tych poduszkach ... ja niestety dałam sobie z nimi spokój ... nie potrafiłam zasnąć ...
ale super że materac trafiony ...
ja też nie umiem spać na tych poduszkach ... ja niestety dałam sobie z nimi spokój ... nie potrafiłam zasnąć ...
ale super że materac trafiony ...
- asiak
- Agilisowy Rezydent
Margitko w tej chwili mam trzecią poduszkę
( od momentu zakupu materaca)
Pierwsza była bardzo wysoka miała chyba 13 cm, jak dla mnie zdecydowanie za dużo. Zwróciłam ją i kupiłam profilowane. Na nich z kolei głowa mi wpadała jakoś za te podwyższenie. Teraz mam takie niziutkie 8cm, płaskie bez profilu. Te według mnie są już ok, ale trzeba się przyzwyczaić
Pierwsza była bardzo wysoka miała chyba 13 cm, jak dla mnie zdecydowanie za dużo. Zwróciłam ją i kupiłam profilowane. Na nich z kolei głowa mi wpadała jakoś za te podwyższenie. Teraz mam takie niziutkie 8cm, płaskie bez profilu. Te według mnie są już ok, ale trzeba się przyzwyczaić
- margita
- Agilisowy Rezydent
no ja właśnie nie mogłam na tych profilowanych ... 
- Kamila
- Agilisowy Rezydent
Wlasnie dzis ogladalam w "wiem co jem,wiem co kupuje" program o materacach i poduszkach ortopedycznych i rehabilitantka mówiła, że trudno się przyzwyczaić do anatamicznego kształtu poduszki i poprawnego sposobu spania ze względu na wieloletnie przyzwyczajenie mięśni szyi i karku do niewłaściwej pozycji w czasie snu. Ale podobno to mija.
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Mija ja się przyzwyczailam 
- margita
- Agilisowy Rezydent
- maga
- Hodowca
- Hodowla: KRABRIKA*Pl
- Kontakt:
Tydzień, dwa i uś. Nie rozstaje sie ze swoja podusią
. Grzegorz też był sceptyczny, a teraz by swojej nie oddał. Najlepsze jest to, że koty nas ubiegają i czasem nie ma się na czym położyć. Czyżby wiedziały co dobre? ;)