Drapaki
- Miss_Monroe
- Moderator
- Mały Lew
- Hodowca
- Hodowla: MAŁY LEW*PL (zamknięta)
- Kontakt:
Kochani, od jakiegoś czasu nosiliśmy się z mężem z planem zrobienia drapaka samemu i stało się. Finalnie okazało się, że to głównie Mirek się tym zajął także wszystkie zasługi należą się jemu, ja tylko swoje 5 groszy dołożyłam tu i ówdzie i robiłam za tzw. zaplecze :-) .
Wyszliśmy od takiego projektu:

A to produkt finalny:

Na drapak zużyliśmy około 5,5m gotowych słupów i 2 rozety (Hakan)
1 płyta osb, 5m2 sztruksu obiciowego (część poszła na półki w przedpokoju >>> klik ), kilka m2 okleiny meblowej, trochę śrubek, 1 klej do drewna, dużo zapału i pracy
Na dole drapaka skrytka na dodatkową kuwetkę - jeszcze pozostało zamontowanie drzwiczek. Na zdjęciach jeszcze nie ma zamontowanego hamaczka, ale generalnie hamak już jest. Mirek skończył go szyć i montować wczoraj. Postaram się dokleić jutro, dziś za ciemno na zdjęcia.
Nam osobiście się podoba, koty nie wiedzą teraz gdzie leżeć i który słup drapać <lol> wreszcie mogą porządnie się wyciągnąć bo mają 3 stanowiska po 80 cm wysokości.
Jestem szczęśliwa widząc ich pyśki i że mogliśmy im takie coś zrobić.
Wam też drodzy forumowicze i kochana p. Administrator dziękujemy, bo nas zainspirowaliście i dodaliście pewności, że 'można'.
Pozdrawiamy!
Wyszliśmy od takiego projektu:

A to produkt finalny:

Na drapak zużyliśmy około 5,5m gotowych słupów i 2 rozety (Hakan)
1 płyta osb, 5m2 sztruksu obiciowego (część poszła na półki w przedpokoju >>> klik ), kilka m2 okleiny meblowej, trochę śrubek, 1 klej do drewna, dużo zapału i pracy
Na dole drapaka skrytka na dodatkową kuwetkę - jeszcze pozostało zamontowanie drzwiczek. Na zdjęciach jeszcze nie ma zamontowanego hamaczka, ale generalnie hamak już jest. Mirek skończył go szyć i montować wczoraj. Postaram się dokleić jutro, dziś za ciemno na zdjęcia.
Nam osobiście się podoba, koty nie wiedzą teraz gdzie leżeć i który słup drapać <lol> wreszcie mogą porządnie się wyciągnąć bo mają 3 stanowiska po 80 cm wysokości.
Jestem szczęśliwa widząc ich pyśki i że mogliśmy im takie coś zrobić.
Wam też drodzy forumowicze i kochana p. Administrator dziękujemy, bo nas zainspirowaliście i dodaliście pewności, że 'można'.
Pozdrawiamy!
- asiunia0312
Piękny drapak <!> istny raj dla kociastych <tańczy>
Pomyslł na kuwetę świetny <ok> , a jak będzie się otwierać, żeby wyczyścić?
My z TŻ-tem też chcieliśmy robić sami, ale po podliczeniu wszystkiego wychodzi podobna cena jak u rufiego. Więc chyba jednak zostawimy robienie drapaka profesjonalistom i złożymy zamówienie :-P
My z TŻ-tem też chcieliśmy robić sami, ale po podliczeniu wszystkiego wychodzi podobna cena jak u rufiego. Więc chyba jednak zostawimy robienie drapaka profesjonalistom i złożymy zamówienie :-P
- madziulam2
- Agilisowy Rezydent
- Mały Lew
- Hodowca
- Hodowla: MAŁY LEW*PL (zamknięta)
- Kontakt:
Na czwartym zdjęciu, widok od frontu, będzie uchwyt zamontowany - normalne drzwiczki będą z boku, podobnie jak mamy w zabudowie kuwetę nr 1 >>> klik - dokładnie takie samo rozwiązanie.asiunia0312 pisze:Piękny drapak <!> istny raj dla kociastych <tańczy>
My też policzyliśmy i wyszło 1/3 tego... ale oczywiście swojej pracy i czasu nie liczyliśmy.asiunia0312 pisze:My z TŻ-tem też chcieliśmy robić sami, ale po podliczeniu wszystkiego wychodzi podobna cena jak u rufiego. Więc chyba jednak zostawimy robienie drapaka profesjonalistom i złożymy zamówienie :-P