Nie będę się rozpisywać na temat moich pomysłów, bo zdjęcia najlepiej pokażą jakie rozwiązania znalazłam. <mrgreen>
Poniższe legowisko znalazłam w Zooplusie. Niestety, nie ma go aktualnie w sprzedaży. Producent to niemiecka firma PetFun

Jednak mając trzy kotki i jedną przyjemną okienną miejscówkę zaczęłam rozmyślać nad kolejnym pomysłem, aby każda baryłka miała miejsce dla siebie.
Tak to najczęściej wyglądało :-)

A ponieważ zakupiłam w tym samym czasie legowiska od Rufiego, które dziewczynki po prostu uwielbiają... :-)

... wpadłam na pomysł i postanowiłam coś podobnego zrobić na parapet. Wymiary okiennej miejscówki podałam panu Leszkowi z firmy Rufi, pokazałam zdjęcia z każdej strony legowiska z Zooplusa i... łącząc mój entuzjazm i jego doświadczenie doszliśmy do porozumienia <lol>
A oto efekt :-)

Na moją prośbę jest cieńsze (łatwiej prać taki rozmiar) i niższe, aby nie zasłaniało widoku z okna :-)) Legowisko "przyklejone" jest na rzep do deski przymocowanej do parapetu w ten sam sposób, co zakupione w Zooplusie :-)

I powiem Wam, że cenowo wyszło tak samo jak legowisko w Zooplusie (200 zł), a jest solidnie wykonane i mieszczą się wszystkie kotki, choć zazwyczaj jest w nim jedna lub dwie. Okrągłe przeniosłam do innego pokoju i stało się azylem Bibulka :-)
:-)