W każdym sklepie zaopatrzenia medycznego czy stomatologicznego (np. Cezal-CEntrum ZAopatrzenia Lekarzy), które są w każdym mieście.
Ale popatrzcie też np.
TU, bo wiem, że jesteście w większości zwolennikami zakupów internetowych (czy w jakimkolwiek innym sklepie. Możecie także kupić Incidin Liquid Spray (jeśli się nie mylę mają szersze spektrum działania). Ogólnie do takich zastosowań można polecić firmę Henkel Ecolab (której produkty wymieniam powyżej), macie wtedy gwarancję wysokiej jakości.
Można też stosować tańsze produkty innych firm, oby miały atesty.
Lepiej odkazić chemicznie można tylko stosując proszki z aktywatorami (np Sekusept Pulver, ale wątpię, że ktokolwiek z was będzie chciał robić takie eksperymenta.
Napisałem to, bo wiem, że wielu kociarzy używa do dezynfekcji kuwet środków na bazie chloru (Domestosów albo innych) co jak wszyscy wiemy nie jest ani dobre dla nas ani dla kotów, a poza tym jest bardzo kłopotliwe w zastosowaniu. Ze środkami higieny szpitalne/medycznej macie dużo wyższą pewność zwalczania mikroorganizmów niż ze środkami jak wymienione Domestosy.
PS> Nie sądziłem, że was zainteresuje

Trochę zabrzmiało jak reklama (jakoś lubię Henkel Ecolab <oops> ), ale pamiętajcie, ze wszystkie środki medyczne do odkażania powierzchni są ok, oby miały jak najszersze spektrum działania.