Na początek - na forum, jak i w "świecie Brytyjczyków" jestem nowa - laik kompletny

Szukając swojej kici rozmawiam z różnymi hodowcami, analizuję rozliczne rodowody i dzisiaj odkryłam coś, o czym do tej pory pojęcia nie miałam - we wszystkich dotychczasowo oglądanych rodowodach BRI miały za potomków tylko i wyłącznie BRI, a tutaj natknęłam się na coś takiego: RODOWÓD (nie wiem, czy nietaktem z mojej strony jest wklejanie tutaj owego rodowodu bez uprzedniej konsultacji z hodowlą, mam nadzieję, że jednak nie, skoro został on umieszczony w internecie do wglądu masowego czytelnika). W tym rodowodzie widać wyraźnie, że późniejsze BRI mają za przodków SFS (szkockie zwisłouche) - wiem, że koty te mają ze sobą wiele wspólnego i wiem, że szkockie zwisłouche kotki ze względów na skrótowo rzecz ujmując "trudności" genetyczne kryte są BRI, natomiast nie wiedziałam, że kociątko powstałe z takiego układu nazwać można BRI, była pewna , że będą to albo SFS, albo gdy potomstwo ma proste uszka będzie to tzw. SSS, czyli Scottish Straight Shorthair.... aaa ratunku, zagubiłam się z tym... - jak to wszystko ugryźć?