Transportery

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Re: Transportery

Post autor: Julcik »

Aleks_1
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Aleks_1 »

zamówiłam ten zoocomfort :)
a na allegro znalazłam fajny:
http://allegro.pl/torba-transporter-2-w ... 36960.html
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

Witam doświadczone forumowiczki i forumowiczów. Jako, że jestem na etapie kompletowania wyprawki dla mojej niebieskiej brytyjki Ciri, mam do Was pytanie:
otóż pani hodowca od której będę brała kotka poleciła mi budkę wiklinową. Taką jak tutaj http://www.zooplus.pl/shop/koty/transpo ... nowe/31459

Raz, że kotek może w niej spać w domu a dwa, gdy będę zostawiała kotkę u niej na wakacje to będzie miała swój domek do spania. Poradźcie mi czy to dobry wybór? Czy może jednak zdecydować się na plastikowy transporter?
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Jako miejsce do spania tj. budka w domu może być ale nie zdecydowałabym się na transport kota (o wadze i gabarytach jakie maja brytyjczyki) w wiklinowym transporterze. Majac kota prawie 6kg nie wyobrazam sobie jakby raczka wiklinowa miala przetrwac i sie nie urwac ;-)) . Zamkniecie transportera pozostawia wiele do zyczenia, ja bym sie bala ze po prostu się otworzy, bo mojej przyjaciolki kotka uwolnila sie z takiego transportera :-///// . Wydaje mi się, ze dorosly brytek po prostu by sie do niego nie zmiescil. Moim zdaniem ten transporter nie jest wart aż 150zl, na prawde lepiej kupić Pet Cargo. Jest solidny, porzadnie wykonany i posłuży Ci na wiele lat, czego nie powiedziałabym o transporterze wiklinowym, który u mojej przyjaciółki wytrwał rok, bo drzwiczki się wylamaly.
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Wikliny nie zdezynfekujesz tak, jak transportera plastikowego, jeżeli dojdzie do takiej potrzeby (kot zrobi siusiu, czy kupę w czasie transportu, może też zwymiotować).
Polecałabym jednak plastikowy, też dobrze się sprawdza jako miejscówka do spania :-)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja jeszcze dodam, że w przypadku konieczności pójścia do weta z takiego wiklinowego transporterka to wyciągnięcie z niego kota może być wielkim problemem. PetCargo jest pod tym względem idealny, ma się dostęp do kota z góry i bez problemu można kota łatwo wyciągnąć.
Awatar użytkownika
Jennefer

Post autor: Jennefer »

Macie racje, wiklinowy ma za dużo minusów... Dziękuję za rady i szukam dalej :->
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Mam 2 takie budki każda po ok 30 zł :-) nie 150 <shock> do weta raczej się nie nadają ciężko kota wyjąć,w domu sprawdzają się super moje koty bardzo je lubią,kup transporter Pet cargo,jest otwierany z boku i góry bardzo,bardzo praktyczny i wiele kotów i w domku w nich śpi :-)
Aleks_1
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Aleks_1 »

Pet carggo ma 2 wady jak dla mnie:
1. jest ciężki
2. ma niewygodną rączkę
Awatar użytkownika
yohjia

Post autor: yohjia »

Aleks_1 pisze:Dziewczyny szukam transportera do samolotu, jako bagaż podręczny.
Myślałam o torbach muscata - niestety moje koty jedną zabiły na śmierć.
Zastanawiam się nad tymi ZooComfort Transporter np. http://animalia.pl/produkt,25953,50,zoo ... 30-cm.html
macie może jakieś doświadczenia?
Pewnie za późno odpowiadam, ale...Wiele zależy od tego, którym przewoźnikiem będziecie lecieć. LOT np. wpuszcza na pokład tylko transportery o szer. max 20 cm i wadze łącznej (tzn. z kotem) 8 km..czyli bardzo niewiele biorąc pod uwagę brytki. Więcej na ten temat: http://www.lot.com/pl/pl/web/newlot/pet ... 5185434056 Z tanimi liniami jeszcze gorzej :((((
Zablokowany