Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Re: Żwirek

Post autor: kinus »

ja też teraz ten czerwony testuję
na pewno jest najlepszym GG obecnie
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Ja właśnie używałam czerwonego GG i ten co teraz mi przyszedł jest masakryczny. W ogóle to kolor się zmienił i jest bardziej beżowy niż niebieskawy ten żwirek i się strasznie rozwala i jeden kit mi się robi na łopatce. Jak zwykle nachwytali klientów, cenę zostawili, a skład zmienili na gorszy.
Awatar użytkownika
Yolla
Agilisowy Rezydent

Post autor: Yolla »

co do koloru to nie zwracałam uwagi ale zbrylanie ciągle OK
Awatar użytkownika
Beate
Agilisowy Rezydent

Post autor: Beate »

Ja używam Różowego GGM i jest beżowy, słąbo zbryla :((((
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

Sonia pisze:Ja właśnie używałam czerwonego GG i ten co teraz mi przyszedł jest masakryczny. W ogóle to kolor się zmienił i jest bardziej beżowy niż niebieskawy ten żwirek i się strasznie rozwala i jeden kit mi się robi na łopatce. Jak zwykle nachwytali klientów, cenę zostawili, a skład zmienili na gorszy.
prawda? też mam takie wrażenie
to samo kiedyś z Benkiem było
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Skusiłam się jednak na Extreme Classic i wreszcie wczoraj wywaliłam ten okropny GG.
EC jest faktycznie jakby cięższy, kuleczki się ładnie zbrylają. Dopiero pierwszy dzień testujemy, ale na ten moment po ostatniej porażce z GG to jestem bardzo zadowolona. Zapach pudru to jakoś nie czuć za bardzo. Zobaczymy jak będzie z zapachem po kilku dniach używania. Na razie jest cudnie <mrgreen>
Awatar użytkownika
Fusiu
Agilisowy Rezydent

Post autor: Fusiu »

Kończę ostatnie opakowanie GG i chciałam przetestować polecany przez Was EC.

Tylko tak czytam i czytam, i porównuję Extreme Classic (3,99 zł / kg) a Professional Classic ( 2,65 zł / kg) przy 15-kg worku. Czy ktoś korzystał z obydwu rodzai i jest w stanie podpowiedzieć, czy jeden jest lepszy od drugiego?

Pani Dorotka podpowiedziała,że ten tańszy bardziej intensywnie pachnie, czy można w takim razie powiedzieć,że jest równie dobry co EC? Zastanawiam się jak wypadają w starciu.

Bo chyba bardziej niż na idealnym zbrylaniu zależy mi na "miłym" zapachu z kuwety. Przy GG ostatnio zaobserwowałam,że nawet przy świeżo umytej kuwecie i nowym piasku, po 2-3 dniach dziwny zapach był wyczuwalny (choć czuję go tylko ja <lol> ). Kiedyś tego nie było. A Magnusik "zażyczył" sobie kuwety obok wejścia i jestem na tym punkcie przeczulona.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Asiu ja się zaparłam i na zmianę sypałyśmy wszystkie trzy żwirki przez ostatnie tygodnie i bezkonkurencyjny jest Extreme Classic:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... me_classic

GG się rozwala i zapach uciekł, a profesjonal no koszmar zapach mydła z PRLu za 20 groszy ,koszmarnie się kurzy i strasznie rozwala ,a Extreme pięknie się zbryla , nie kurzy i delikatnie pachnie ale tylko urobek ,a żwirek nie dla mnie the best :ok:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Ja też mam teraz ten co Danusia i po ostatnim koszmarze z GG, ten Extreme Clasic jest super. Nie pachnie jakoś bardzo intensywnie, ale siuśków nie czuć więc spełnia swoje zadanie i dobrze się zbryla, nie rozwala się tak jak GG. Trochę cena dobija, ale jak mam się denerwować codziennie wkładając łopatkę do kuwety, to już wolę dopłacić i zaoszczędzić sobie nerwów. Ja mam ten o zapachu pudru. Ale Lenka chyba kupowała ten lawendowy, może ten zapach jest mocniejszy, to już ona musiałaby coś tu napisać, bo ja go nie miałam.
Awatar użytkownika
yamaha
Genius Loci

Post autor: yamaha »

No ja to nie wiem, moze nie te same serie wysylaja do nas czy jak ? Moj GG jak byl super tak jest.
Nic mi sie nie rozwala w kuwecie....
Zapachu to wg mnie on nigdy specjalnie nie mial....

Pewnie z ciekawosci zamowie nastepnym razem ten Wasz Extreme Classic, ale naprawde Z CIEKAWOSCI... ;-))
Zablokowany