Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Re: Żwirek

Post autor: jasminka »

Dziewczyny a u nas CBE+ pięknie się zbryla :-)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

Mnie CBE+ bardzo uczula, więc u Nas pozostaje tylko betonit. Zauważyłam, że w Zooplusie jest nowy żwirek betonitowy >>Flamingo<< . Cena jest dość wysoka, ale mam nadzieję, że jest wart swojej ceny. Wypróbujemy i dam znać jak się sprawdza w kwestii zbrylania :-)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

No ja zamówiłam kolejne żwirki Kinusiowy i ciut wyżej wkleiłam jakiś nowy jak dojadą i wypróbuje tez dam znać no masakra z tym żwirkiem :((((
Awatar użytkownika
woitek i ela

Post autor: woitek i ela »

My też na dzień dzisiejszy korzystamy z CBE i jak narazie chyba najlepszy, bo można spłukiwać w WC no i się dobrze zbryla. Zapachy też jako tako pochłania. Jedyny minus to kociałki na laputach co nieco roznoszą :-?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Nie wiem, czy winowajcą nie jest po prostu pora roku. To jesienią najczęściej "psują się" żwirki <lol> Wilgotność powietrza dużo większa, temperatura dużo niższa. Według mnie ma to ogromne znaczenie, i wpływa na stopień zbrylania w Waszych kuwetach.

U mnie w porządku, jest Professional, jest puder, pyli ale za to pachnie, ale też korzystam z zapasów kupionych jeszcze we wrześniu.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dorotko przy tylu kuwetach i kotach co Ty masz, to jak Ty masz jeszcze zapasy z września. Ty chyba zamówienie na ciężarówki robisz <lol>

U mnie też się czasem rozwalają kulki i babrze łopatka, ale może ja za szybko wyciągam, bo lecę zaraz wybierać, jak tylko kot wyjdzie.
Wilgotność w domu to raczej jest minimalna, no chyba że podgrzewanie kuwety od dołu jest niewskazane, ale inaczej się nie da, bo mamy podłogówkę.
Awatar użytkownika
*Basia

Post autor: *Basia »

Ja zachęcona opiniami w zooplusie zakupiłam żwirek tigerino, zbrylający o zapachu pudru dziecięcego. Wzięłam pod uwagę, że kotki mają obecnie do dycpozycji żwirrek bentoninowy i drwniany. Napisałam jeszcze do hodowli czy dodatkowow zakupić taki jak oni mają i np mieszać żeby przestawic kota na ten, ale pani hodowczyni stwierdziła, że skoro ma tyle dobrych opinni to i ona go wypróbuje i nie będę miała problemu z tym czy coś dokupić czy nie ;-).
14l żwirku w porównaniu do wielkości kuwety wydaje się dość hm małą ilością ... rzekomo ma to starczyć na miesiąc? Przy moich możliwościach to pewnie bym go zużyła na max 3 razy <oops>
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

*Basia pisze:14l żwirku w porównaniu do wielkości kuwety wydaje się dość hm małą ilością ... rzekomo ma to starczyć na miesiąc? Przy moich możliwościach to pewnie bym go zużyła na max 3 razy <oops>
Mam to samo z CBE+. Gdy kupuję dziesięć litrów, muszę zużyć prawie 3/4 paczki, żeby wystarczyło dla naszej wielkiej Catit Jumbo. Potem tę resztkę dosypuję na bieżąco, a co mniej więcej dwa tygodnie i tak trzeba już przecież całość wyrzucić i umyć kuwetę... Na opakowaniu jest napisane, że żwirku wystarczy na pięć tygodni, dobre sobie <roll>

Teraz kupię chyba od razu 40 litrów. A może robię coś źle?
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Bo oni mierzyli te 5 tygodni na mini kuwecie dla liliputków, a nie na wanny Jumbo <rotfl>
Awatar użytkownika
*Basia

Post autor: *Basia »

To ja się chyba zacznę bać, bo moja jest 10 cm dłuższa nić Jumbo :haha:
Se baba zawsze musi życie skomplikować ...
Zablokowany