Żwirek

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Re: Żwirek

Post autor: Danusia »

<shock> Dwóch kurierów przed chwilą wtachało mi na 3 piętro pakę ze żwirkiem ale chyba zawdzięczam to przede wszystkim Kinusiowemu żwirkowi <lol> bo paka łącznie ma 27,80 kg wiec nie ma 30 kg i ją wtargali :ok:

Żwirek Kinus ma 14l - 12,5 kg biorąc pod uwagę wagę pudła i mały kocyk :
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... ats/407331
jest taki czyściutki <lol> fajnie wygląda :ok:

no i ten bo ma naprawdę dobre opinie:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... _cat/31913

W weekend będziemy zmieniać plażę to napisze jak się kotom zmiana podoba.
Awatar użytkownika
Truskawka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Truskawka »

No i jaki żwirek mam teraz zakupić, używałam Extreme Classic i był bardoz fajny, ale ostatnio raz zamawiałam go miesiąc temu. Teraz straszycie, że się rozpada. <shock>
Awatar użytkownika
Montegri
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Montegri »

Dorszka pisze: U mnie w porządku, jest Professional, jest puder, pyli ale za to pachnie, ale też korzystam z zapasów kupionych jeszcze we wrześniu.
Właśnie zamówiłam ten Professional z pudrem, jeszcze go nie testowałam, bo obawiałam się, żeby zapach nie był zbyt mocny.
Za to używaliśmy wersję Professional Classic Żwirek z pochłaniaczem zapachów i był ok.
a 15 kg to dla nas wielki plus, przy tej jakości :-)
chociaż oczywiście bidulek kurier znowu będzie narzekał ;-)) ale tu akurat jestem asertywna i wszystkim polecam podobną postawę
Awatar użytkownika
nmin
Agilisowy Rezydent

Post autor: nmin »

Co Wy macie za kurierów? Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby kurier wnoszący 15 kg psiej karmy narzekał, że musi to robić <shock>

Przepraszam <offtopic>
Awatar użytkownika
asiek
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiek »

Danusia pisze:<shock> Dwóch kurierów przed chwilą wtachało mi na 3 piętro pakę ze żwirkiem ale chyba zawdzięczam to przede wszystkim Kinusiowemu żwirkowi <lol> bo paka łącznie ma 27,80 kg wiec nie ma 30 kg i ją wtargali :ok:

Żwirek Kinus ma 14l - 12,5 kg biorąc pod uwagę wagę pudła i mały kocyk :
jest taki czyściutki <lol> fajnie wygląda :ok:

no i ten bo ma naprawdę dobre opinie:
http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... _cat/31913

W weekend będziemy zmieniać plażę to napisze jak się kotom zmiana podoba.
Ten drugi już u mnie czeka w kolejce do kuwety<lol> Dam znać jak się sprawuje.
Awatar użytkownika
Magnatus
Kontakt:

Post autor: Magnatus »

Też czekam na recenzje <mrgreen>

Skończył nam się CB+ i chcemy spróbować czegoś innego :-)
Awatar użytkownika
asiak
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiak »

A ja jestem od samego początku na Cats Best + i jestem zadowolona :-)
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Moje pierwsze wrażenia z używania żwirku Biokat's Micro White Fresh:

Żwirek nasypałam do kuwety z której przede wszystkim korzysta Kalutek :ok:
Jak dla mnie bialutki , czyściutki ,zapach zielonego jabłka tak jak napisała wcześniej Kinus :-)

Im dłużej mam koty tym mniej już rzeczy i zachowań kocich mnie dziwi ,a co najważniejsze to co kilka lat temu wydawało mi się dziwne , niemożliwe czy wręcz śmieszne to wszystko sprawdza się teraz w życiu z moimi kotami <shock>

Kala korzystała ze żwirku przez 3 dni ( no bardziej musiała <lol> ) zauważyłam po jakimś czasie ,że ona wpada do kuwety jak po ogień siknie i w nogi podobnie z kupalem <shock> którego w ogóle nie zakopała . Oczywiście nie wiem co jej nie pasowało czy zapach bo zupełnie inny czy może sam żwirek bo GG Master który uwielbia albo Extreme ma większy ciężar właściwy ,więc jest cięższy , zimniejszy i taki jakby bardziej stabilny dla łapek no nie wiem :(((( Po 3 dniach skapitulowałam i w nagrodę małż wyciągnął zapas starego GG Master z pawlacza ,a Kalutka znowu plażowała i nie chciała wyjść z kuwety <lol> no co za baba <diabeł> kocica z własnym zdaniem <lol> ale to moja kochana kota :ok:
kinus
Hodowca
Hodowla: Kabrirus*PL
Kontakt:

Post autor: kinus »

Co kot to obyczaj ;) moje się ustawiają w kolejce do White właśnie.

Testuję jeszcze ten żwirek
Biokat's Micro Fresh żwirek dla kota - i już wiem, że to zamówienie pierwsze i ostatnie, żwirek się kurzy jak GG
Awatar użytkownika
elwiska3
Agilisowy Rezydent

Post autor: elwiska3 »

Danusia pisze:Moje pierwsze wrażenia z używania żwirku Biokat's Micro White Fresh:

Żwirek nasypałam do kuwety z której przede wszystkim korzysta Kalutek :ok:
Jak dla mnie bialutki , czyściutki ,zapach zielonego jabłka tak jak napisała wcześniej Kinus :-)

Im dłużej mam koty tym mniej już rzeczy i zachowań kocich mnie dziwi ,a co najważniejsze to co kilka lat temu wydawało mi się dziwne , niemożliwe czy wręcz śmieszne to wszystko sprawdza się teraz w życiu z moimi kotami <shock>

Kala korzystała ze żwirku przez 3 dni ( no bardziej musiała <lol> ) zauważyłam po jakimś czasie ,że ona wpada do kuwety jak po ogień siknie i w nogi podobnie z kupalem <shock> którego w ogóle nie zakopała . Oczywiście nie wiem co jej nie pasowało czy zapach bo zupełnie inny czy może sam żwirek bo GG Master który uwielbia albo Extreme ma większy ciężar właściwy ,więc jest cięższy , zimniejszy i taki jakby bardziej stabilny dla łapek no nie wiem :(((( Po 3 dniach skapitulowałam i w nagrodę małż wyciągnął zapas starego GG Master z pawlacza ,a Kalutka znowu plażowała i nie chciała wyjść z kuwety <lol> no co za baba <diabeł> kocica z własnym zdaniem <lol> ale to moja kochana kota :ok:
Danusiu :kiss: Będzie żwirkowa plaża na balkonie latem <mrgreen>
Kaluchna charakterna dziewczyna jest :kotek:
Zablokowany