Transportery
- Ania_83
Właśnie otrzymałam zamówiony transporter. Jest to właściwie torba transporter - dla mnie rozwiązanie idealne - tzn tak mi się wydaje <shock> bo kotek go jeszcze nie używał.
Torba posiada wewnętrzny stelarz, dół złożony na stałe, boki również, ale górę można rozłożyć, co daje mi możliwość go złożenia.
Jak dla mnie same plusy
- sztywny - nie tak jak zwykła torba. Nic się kotkowi nie zapadnie i można bez problemu zapiąc w pasy
- można złożyć i włożyć do szafy. U mnie jest mało miejsca więc jest to dla mnie ważne.
- wizualnie też bardzo ładny i wygląda solidnie.
Zobaczymy jak się będzie użytkował <roll>
A tutaj link ze zdjęciem jak wygląda. Może komuś się przyda i kogoś zaintersuje.
http://www.petvalley.pl/pl/p/Transporte ... ozmiar-S/4
Torba posiada wewnętrzny stelarz, dół złożony na stałe, boki również, ale górę można rozłożyć, co daje mi możliwość go złożenia.
Jak dla mnie same plusy
- sztywny - nie tak jak zwykła torba. Nic się kotkowi nie zapadnie i można bez problemu zapiąc w pasy
- można złożyć i włożyć do szafy. U mnie jest mało miejsca więc jest to dla mnie ważne.
- wizualnie też bardzo ładny i wygląda solidnie.
Zobaczymy jak się będzie użytkował <roll>
A tutaj link ze zdjęciem jak wygląda. Może komuś się przyda i kogoś zaintersuje.
http://www.petvalley.pl/pl/p/Transporte ... ozmiar-S/4
- Agnieszka7714
- Ania_83
Możliwe. Przyznam się że nigdy nie używałam transporterów, bo to mój pierwszy kot, a pies raczej nie potrzebował :-> Po przeczytaniu tego wątku stwierdziłam że rozmiary są ok, bo nawet ten transporter pet cargo który wiele tu osób ma ma podobne wymiary.
- 51 x 33 x 35 cm a ta sztywna torba 49,5 x 34,5 x 35 cm, więc tylko jedena miara jest o 1,5 cm mniejsza.
Jak go rozłozyłam to mi sie wydała wielka ale to może dlatego że nigdy nie miałam i może też dlatego że w większści patrzyłam na małe brytyjczyki - przynajmniej na żywo :-P
Póki co myślę że będzie dobra, a mam połączenie sztywnego transportera ze składaną torbą
A co dalej to zobaczymy <mrgreen>
- 51 x 33 x 35 cm a ta sztywna torba 49,5 x 34,5 x 35 cm, więc tylko jedena miara jest o 1,5 cm mniejsza.
Jak go rozłozyłam to mi sie wydała wielka ale to może dlatego że nigdy nie miałam i może też dlatego że w większści patrzyłam na małe brytyjczyki - przynajmniej na żywo :-P
Póki co myślę że będzie dobra, a mam połączenie sztywnego transportera ze składaną torbą

A co dalej to zobaczymy <mrgreen>
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt:
Aniu na zdjęciu wygląda bardzo fajnie, ale ja chyba bałabym się,że ta podłoga się zarwie
Dmucham na zimne i szczerze mówiąc najbardziej lubię te plastikowe, mamy ten co wymieniłaś Pet Cargo i chyba zarówno ja jak i Avari jesteśmy zadowoleni.
Ten Twój też ma podobne opcje (np.otwieranie od góry) co jest dla mnie bardzo ważne bo np. przy wizycie u weterynarza można kota szybko wyciągnąć a nie go "wytrząsać". No i jest składany co też jest plusem przy małej ilości miejsca.
Mam nadzieję,że Ty i Luna będziecie zadowolone :->

Dmucham na zimne i szczerze mówiąc najbardziej lubię te plastikowe, mamy ten co wymieniłaś Pet Cargo i chyba zarówno ja jak i Avari jesteśmy zadowoleni.
Ten Twój też ma podobne opcje (np.otwieranie od góry) co jest dla mnie bardzo ważne bo np. przy wizycie u weterynarza można kota szybko wyciągnąć a nie go "wytrząsać". No i jest składany co też jest plusem przy małej ilości miejsca.
Mam nadzieję,że Ty i Luna będziecie zadowolone :->
- Ania_83
- Julcik
- Agilisowy Rezydent
- Hodowla: ClarusCattus*PL
- Kontakt:
-
A ja mam pytanie odnośnie transportera dla dwóch kotów. Po odejściu Kovu, przygotowuje się na przybycie orientalnego rodzeństwa- ten sam miot więc wszelkie szczepienia, odrobaczenia i przeglądy będą w jednym terminie. Czy w takim przypadku sprawdziłoby się rozwiązanie z jednym transporterem dla dwóch kotów? Weta mam bardzo blisko, orienty nie są tak duże i ciężkie jak brytki więc z "donoszeniem" raczej nie będzie problemu, jeśli zaś chodzi o transport samochodem to praktykowałam i mam nadzieję praktykować nadal wożenie kota zapiętego w szelkach w pasy a nie w pudełku. Czy jeden transporter w moim przypadku się sprawdzi? I jeśli tak to jakie wymiary musiałby mieć?
- tymabri
- Hodowca
- Hodowla: Tymabri*PL
- Kontakt:
Ja bym sie azdecydowala na 1 duzy transporter, bo 2 kotom razniej w jednym, ale tez w torbe podrozna. Jest lzejsza i wygodniejsza gdy jest potrzeba skoczyc do weta z 1 kotem. Poza tym w tarsie kotek moze miec "wypadek kuwetowy" i konieczne jest przepakowanie. osobiscie mam kocice ktora jezdzi SAMA bo w podrozy jest bardzo niespokojna-bylo pacanie lapa i warczenie na koteczke z ktora super sie wczesniej dogadywala. Wymiarow transportera nie podam, prosze dopytac hodowce.
-
- Hodowca
- Hodowla: Kabrirus*PL
- Kontakt: