Drapaki

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

Karolina właśnie nad tym się najbardziej zastanawiam
są dwie opcje plusz i sztruks
beniagor
Hodowca

Post autor: beniagor »

Ten drugi fajnie wygląda i sztruks jest mocniejszy od pluszu.
A nie lepiej byłoby kupić jednak od Rufiego spójrz na ten http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/42-p-5a.html ,jest co prawda mniejszy od tego ,który Ty sobie upatrzyłaś, ale Rufi to wypróbowana firma,drogo ale porządnie.
Awatar użytkownika
tuska
Hodowca
Hodowla: BesiCatBri*PL
Kontakt:

Post autor: tuska »

Gosia i Ira pisze:Karolina właśnie nad tym się najbardziej zastanawiam
Ja miałam drapak z pluszu niebieskiego i powiedziałam sobie nigdy więcej!! miałam taki mały przy miocie niebieski ten plusz się łuszczył wszędzie pełno niebieskich kulek było 5 razy dziennie musiałam odkurzać w kotniku jak nie więcej
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

tuska pisze:
Gosia i Ira pisze:Karolina właśnie nad tym się najbardziej zastanawiam
Ja miałam drapak z pluszu niebieskiego i powiedziałam sobie nigdy więcej!! miałam taki mały przy miocie niebieski ten plusz się łuszczył wszędzie pełno niebieskich kulek było 5 razy dziennie musiałam odkurzać w kotniku jak nie więcej
Potwierdzam, plusz się sypie i pruje <shock> . My mieliśmy brązowy drapak. Zrobiłem renowację własnymi siłami i obiłam dywanem. Teraz to normalnie bajka, rzadny pazur nie pozaciąga dywanu.
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

zastanowię się dziękuję bardzo
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Z tych trzech co dałaś to ten drugi też mi się najbardziej wydaje odpowiedni. Ale najlepszą opcją to byłby jednak Rufi.
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Moim zdaniem Rufi jest the best - jakość i solidność wykonania jest nieporówywalna.

Model P-5A, który wskazała beniagor nabyłam jakiś czas temu i sprawdza się b. dobrze.

Teraz co prawda jestem w trakcie zakupu drugiego drapaka
http://www.drapaki.pl/pl/ekskluzywne/132-ex-2a.html, nieznacznie zmodyfikowanego, który stanie w salonie (więc musi też spełniać odpowiednie kryteria estetyczne), ale P-5A pozostanie nadal w użyciu.

A może dobrym pomysłem byłby telefon do Rufiego ? Pan Leszek na pewno dobrze doradzi, czy też zaproponuje indywidualny projekt w takiej cenie.
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Pragne doniesc, ze polecany przeze mnie drapak Atlas z Zooplusa polegl tydzien temu. Sruba rozporowa, ktora mocuje sie wieszak wyrwala plastik z tulei i wpadla do srodka. No dobra, to koty wyrwaly... Swoim ciezarem. Bedziemy reperowac po powrocie z urlopu, na razie tylko skrocilismy drapak, zeby byl bardziej stabilny. Zapowiedzialam, ze nastepny bedzie Rufi lub Hakan w dywanie, Konkubent zarzadzil, ze tez ma byc pod sufit. Nie wiem, czy wspominac mu ile bedzie kosztowal drapak takich gabarytow...

Atlas mamy od poltora roku, skacze po nim 13 kilo kotow.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Mimbla powiedz mu, że u mnie skacze 60 kg po drapaku z Rufiego i jeszcze nic się nie wyrwało, nie złamało, nie rozkręciło. To już jest 100% argument <mrgreen>
Awatar użytkownika
Anka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Anka »

mz sie bedziemy czaic chyba na hakana, ale poki co zbieramy kasiore. Podoba nam sie ten pokazywany tu kilka stron temu
ten]
http://www.hakan.drapaki.biz/index.php? ... apartament

albo ten
http://www.hakan.drapaki.biz/index.php? ... ia-dziupla
docelowo pod 2 koty, ale pki co by byegal po nim jeden i to nie waidomo jak dlygo jeden, bo kocenie w sferze marzen...
Zablokowany