Wielkość i waga brytyjczyków

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

A mi zawsze wydawało się, że mój Frodo jest za gruby. Wszyscy nieznający rasy powtarzali, jaki spasiony kot, a mi było przykro i w końcu w to uwierzyłam. Ale zaczęłam wydzielać kotom jedzenie i okazało się, że podjadali z nudów. Teraz jedzą mniej i są bardziej aktywni ruchowo niż poprzednio. No i Frodo z 8kg waży już 7,6kg. Wygląda o niebo lepiej, a nawet lekarz stwierdził, że ta waga jest zdecydowanie lepsza i przy takiej ma zostać. Pierwszy raz spotkałam się z takimi drobiazgowymi oględzinami kota ;-))
Awatar użytkownika
agna

waga brytyjczyka

Post autor: agna »

Ja do zabiegu sterylizacji uważałam że moja Bastis wcale dużo nie je. W misce zawsze było suche jedzenie.
Sama zawsze miałam problemy z dietami. Jak weterynarz powiedział że mam zmniejszyć ilość jedzenia dawanego kotu to zaczęłam je odważać.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

A mój Tami znowu wydaje mi się jakiś za gruby, jak się złapie za brzuch to taki beczkowaty. A zjada moim zdaniem naprawdę mało. W sumie to na dobę zjada 3 łyżki suchej karmy i pół puszeczki czyli 40-50 g. Moim zdaniem to jest naprawdę nie za dużo. Problem jest chyba w tym, że on bardzo mało się rusza.
Awatar użytkownika
agna

Post autor: agna »

Co do ruch to staram się codziennie 20 do 30 z nią bawić tak żeby mocno się nabiegała i zmęczyła. Oczywiście z aktywnością mojej Bastis bywa różnie ale staram się aby miała codziennie koci fitness.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

agna pisze:Co do ruch to staram się codziennie 20 do 30 z nią bawić tak żeby mocno się nabiegała i zmęczyła. Oczywiście z aktywnością mojej Bastis bywa różnie ale staram się aby miała codziennie koci fitness.
Tylko, że u mnie to ja mam fitnes. Cuda wyczyniam, a kociarnia leży i patrzy, ewentualnie wywalą brzuchol do góry i łapkami w powietrzu machają. Tylko nie za wysoko, żeby się nie zmęczyć przez przypadek <diabeł>
Awatar użytkownika
jasminka
Agilisowy Rezydent

Post autor: jasminka »

Soniu ....bo umrę ze śmiechu <rotfl>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Soniu... z Luną mam tak samo <lol>
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Typowe ... ja sie męcze , a kot sie cieszy <lol>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

My to już normalnie dyżury w domu mamy i każdy tylko ... teraz twoja kolej, ja już machałem, może jak ty pomachasz to się ruszą :mdleje: I tak codziennie. I wypominanie czasem, że podobno dwa koty to się miały razem bawić, a mamy teraz dwóch co dalej lenia pasą <lol>
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Ale za to dzięki dwóm kotom więcej osób ćwiczy <lol>
Zablokowany