Ella pisze:Ja też jestem zachwycona pluszową gromadką <pokłon> . Zwłaszcza, że dwie z tych kulek to Loluś i Boluś (Maximus), którzy zamieszkają ze mną <klaszcze> <klaszcze> <klaszcze>
Witam Pani Elu - oj szkoda, że nie wiedziałam, że Max będzie Bolkiem, jeszcze może zdążyłabym mu zmienić imię na Mr Bolek <lol>
Zdjęć nie zrobiłam, to znaczy zrobiłam, ale wszystko wyrzuciłam. Muszę pomyśleć nad zmianą miejsca, albo przejdę na focenie z lampą - u mnie już tragedia, przy szybko poruszających się kociakach to światło, jakie mam, to jak piwniczne...
Ella pisze:Ja też jestem zachwycona pluszową gromadką <pokłon> . Zwłaszcza, że dwie z tych kulek to Loluś i Boluś (Maximus), którzy zamieszkają ze mną <klaszcze> <klaszcze> <klaszcze>
Ogromne gratulacje!!! <klaszcze> <klaszcze> <klaszcze>
Witamy bardzo serdecznie na forum <mrgreen>
Dziękuję za serdeczne przywitanie :-) Jeszcze nie wiemy na 100% czy Boluś będzie Bolusiem :-) ale wszystko na to wskazuje. W dowodzie będzie poważnie i dostojnie - Maximus.
oj przepraszam, ze niechcący rozdrapałam wspomnienie <oops>
Lolus i Bolis skojarzyli mi się z Bolkiem i Lolkiem ta kreskówką dla dzieci i dlatego napisalam, ze oni chyba mieli koleżankę z takim lekkim pstryczkiem, że może jednak trzy kotusie, a nie dwa weźmiecie :-)
Wszystko w porządku, tak po prostu musiało być. A Bolek i Lolek niestety nie będą mieszkać z Tolą :-), chociaż kto wie co przyniesie przyszłość. Wróżka wywróżyła mi trojaczki <lol>
Od pierwszego postawienia talerzy, od lewego rogu zgodnie z ruchem wskazówek zegara ustawiają się: Lulu, przez chwilę jest Mago, ale przenosi się do drugiego talerza, potem jest Lolek, potem Kwinto, potem Leeloo, potem Kermit, potem Maximus, potem Kala, potem Mojra, i stawkę zamyka przy Lulu Ms Hermiona. Oczywiście trzeba śledzić wybranego kota, bo niektóre się ciągle przemieszczają <lol>
Przy drugim talerzu zacznę od niebieskiego punktu po lewej stronie - to Kadet, za nim po chwili ustawia się Mago, obok Mago jest Kali, za Kali na pewno jest Lupo, kremak, którego dostawiam to Mumio, za nim jest Mr Einstein, potem Miko, i stawkę zamyka Lump.
Kremaki rozpoznajemy w sposób następujący:
Lulu ma wyciętą sierść na lewej łopatce;
Lolek ma wyciętą sierść na lewej łopatce i na lewym biodrze - jego wycięcia najmniej widać, bo już zarósł, i jako jedyny zarośnięty też jest dla mnie rozpoznawalny na pierwszy rzut oka, więc tak już zostanie;
Mumio ma wycięcie na prawym biodrze;
Lupo ma wycięcie na karku, tuż za głową;
Kali i Kala już pozarastały, rozpoznawalne są od razu, bo mają inny układ bieli na pyszczku, a z góry wyróżnia je malutka biała plamka na grzbiecie - taki grzbiet z plameczką należy do Kali
Lump to ten, co pozostaje po odrzuceniu reszty, kiedyś wycięty był, jak cały Gattowy miot, po lewej stronie, ale już zarósł, poznaję go po tym, że jest największy z bików - to może też być Kala, bo są tej samej wielkości - dalsza selekcja polega na zajrzeniu na pyszczek bądź pod ogon, w celu ostatecznej weryfikacji, Kala ma pełną strzałkę, a Lump ma więcej elementów pod ogonem <lol>