Byczki dwa Tami & Tobi i na zawsze z nami Brysia*

Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Soniu nie stresuj już Tamiego. Po tygodniu futerko wywietrzeje tym bardziej, że już nie będziesz podawać.

p.s.
mój Frodzio tak śmierdział, bo cały czas wylizywał się po podaniu, przeszło po około tygodniu
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dzwoniłam do weta w sprawie wyniku. Na szczęście posiew wyszedł ujemny, z czego bardzo się cieszę. 29 listopada jedziemy na kontrolę, to się dowiem czy te kąpiele są jeszcze potrzebne czy nie. Na razie się wstrzymam do tego czasu. Dowiem się też, czy nie mogłaby mi dać czegoś na te futro w tabletkach a nie w tym oleju.
Awatar użytkownika
donka

Post autor: donka »

Soniu, super informacja <klaszcze> Mam nadzieję, że ten olej da się czymś zastąpić i nie będziecie się już Oboje męczyć :)
Dużo głasków dla dzielnego TaMisia :kotek:
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Bardzo się cieszę, że posiew ujemny. Trzymam kciuki za Tamiego aby uniknął powtórnej kąpieli i dostał tableteczki zamiast tego niedobrego oleju.
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

cudowne wieści Miziaki dla ogonków :kotek:
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

dobre wieści Soniu :-)
Awatar użytkownika
Małgorzata

Post autor: Małgorzata »

Bardzo dobre wieści, trzymam kciuki za jeszcze lepsze <ok>
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Idzie ku dobremu, a będzie jeszcze lepiej :-)
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

Ale mi się spodobała ta składanka Tamiego :). Cudne zdjęcia :). Jaki on był kochany jak był taki malutki :) <zakochana> . Głaski dla obu miśków :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Wróciliśmy z naszym miśkiem Tamiśkiem z kontroli u weta. Mamy teraz ładnie wygolony brzucho i będziemy 2 x w tygodniu moczyć brzuszek w szamponie i wycierać.
Tak mnie też jakoś pokorciło, żeby spróbować złapać siuśki i udało się, i przeżyliśmy szok. Wynik wyszedł nie najlepszy. Ciężar ponad normę 1050, ph 7.0, troszkę krwi i bardzo dużo kryształków. Od razu wetka zrobiła usg pęcherza, ale na szczęście kamieni nie stwierdziła, dolna ścianka pęcherza tylko z zaznaczonym osadem. Przez miesiąc mamy zalecone mieszać do karmy Urinary S/O High Dilution + pół saszetki dziennie takiego proszku z żurawiny do jedzenia. Za miesiąc mamy powtórzyć badanie moczu. Wygląda na to, że złapaliśmy te zmiany w odpowiednim momencie. Tak się cieszę, że udało się ten mocz złapać, bo tak to nadal żylibyśmy w błogiej nieświadomości.
Jeszcze napiszę jak ten mocz łapałam. Z Brysią to nigdy nie miałam problemu, bo ona dość wysoko sika i bez problemu, jak zaczyna sikać to podstawiam jej kubek i łapię. Za to Tami, jak sika to bardzo nisko siada, prawie że na żwirku, no to stwierdziłam że najlepiej się nie patyczkować i złapałam za ogon, żeby dupkę dźwignąć i dawaj kubek pod spód <mrgreen> Nawet mu to w niczym nie przeszkodziło. Zrobił co zrobić, zakopał i spokojnie sobie wyszedł :kotek:
ODPOWIEDZ