Barbie i jej dzieci ;)

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
bluepoint
Kontakt:

Barbie i jej dzieci ;)

Post autor: bluepoint »

Przedstawiam Wam kotkę Barbie i jej dwu miesięczne urwisy:

Barbetka:
Obrazek

Obrazek

maluchy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Razem odpoczywają łapiąc promyki listopadowego słońca ;)
Ardnaskela

Post autor: Ardnaskela »

Śliczności :)
a z jakiej hodowli są Maluchy?
Awatar użytkownika
bluepoint
Kontakt:

Ardnaskela pisze:Śliczności :)
a z jakiej hodowli są Maluchy?
Maluchy są z naszej hodowli - Mój Bluepoint*PL :ok:
Ardnaskela

Post autor: Ardnaskela »

a mogłąbyś coś więcej o tej rasie opowiedzieć?
Wchodziałam na Twoją stronę i dowiedziałam się, iż są krzyżówką ruska i syjama :)
A jak jest z ich charakterem? Moja babcia miała syjama i straszny urwis z niego był, wszystkie firany leciały :)
Awatar użytkownika
bluepoint
Kontakt:

Taki już koci urok ;)
Kociaki archangielskie lubią spędzać czas wśród ludzi, tu przyjść na głaskanie, tu położyć się obok i pomruczeć, ale także bawić się i rozrabiać. Każdy ma swój niepowtarzalny charakterek, ale tak ogólnie mówiąc są temperamentne, lubią być w centrum uwagi i są ogromnymi pieszczochami.
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Czy są gadatliwe? Czy lubią noszenie na rękach, spanie na kolanach? Jak dynamiczne sa ich zabawy, czy sa wysokopienne?
Czy ten temperament gaśnie z wiekiem? Jakie są duże? Jak długo dojrzewają? czy łatwo nawiązuja kontakt z ludzmi /obcymi? Bo np brytki moje i owszm chętnie zobaczą kto przyszedł, a nawet dadzą się pogłaskać...a koraty u których byłam to miałam za chwilę na rękach rozmruczane?
Czy wymagaja jakis specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych?
Awatar użytkownika
bluepoint
Kontakt:

maga pisze:Czy są gadatliwe? Czy lubią noszenie na rękach, spanie na kolanach? Jak dynamiczne sa ich zabawy, czy sa wysokopienne?
Czy ten temperament gaśnie z wiekiem? Jakie są duże? Jak długo dojrzewają? czy łatwo nawiązuja kontakt z ludzmi /obcymi? Bo np brytki moje i owszm chętnie zobaczą kto przyszedł, a nawet dadzą się pogłaskać...a koraty u których byłam to miałam za chwilę na rękach rozmruczane?
Czy wymagaja jakis specjalnych zabiegów pielęgnacyjnych?
To zależy już od kota, niektóre są bardziej, a niektóre mniej wygadane, uwielbiają być pieszczone, wcisną się nawet przez najmniejszą szparę, żeby trafić na kolana i prosić o pieszczoty. Czasem potrafią właśnie na tych kolanach zasnąć ,po prostu uwielbiają bliskość ludzi. Od małego ich zabawa jest dynamiczna, ale z wiekiem daje się zauważyć, że stają się spokojniejsze, bardziej wyważone, co nie oznacza wcale,że już jako dorosłe koty nie lubią poszaleć ;-)) Co do rozmiarów to rosną do identycznych rozmiarów jak koty rosyjskie, tak samo jest z dojrzewaniem. Kontakt z ludźmi to dla nich codzienność, są pieszczochami i lubią zaczepiać ludzi do wspólnej zabawy, więc można śmiało powiedzieć, że są bardzo towarzyskie :-) A zabiegi pielęgnacyjne to raczej takie podstawowe, jak np szczotkowanie od czasu do czasu, itp ;-))
Zablokowany