kosanna pisze:Z drugiej jednak strony (bo wiadomo, że zawsze jest ta druga strona medalu) drapak Rufi nie gwarantuje wcale, że stanie się ulubionym meblem kota. Kocinka woli... kanapę, można na niej o wiele lepiej ostrzyć pazury (na szczęście z tyłu mebla, bo bym sobie chyba strzeliła w stopę), legowisko w środku gdzie jest pościel dla gości, a w środku miękko i przytulnie i żadne małe dziecko nie ma najmniejszej szansy, żeby ją z tamtąd wyciągnąć, sprawia, że tysiąc razy woli spać tam niż np. w budce.
Jeśli drapaki tak jak u mnie są ustawione przy oknach, to zawsze o wiele ciekawsze bedą parapety, a jeśli przy np. regałach z książkami to legowisko na szczycie regału też jest ciekawsze niż np. hamak, bo można wszystko poobserwować z góry! Taka moja refleksja na temat drapaków Rufi. Najlepiej służą do wspinania i zabawy, oraz leżakowania pod warunkiem, że nie ma gdzieś konkurencyjnego miejsca, które jest wyżej, albo parapetu z kaloryferem
A u mnie drapak stoi przy długaśnym parapecie i rzadko kiedy kociaki wybierają parapet. W zasadzie to czasem kładzie się na nim Carlos, Bella nigdy - zdecydowanie woli drapak. U mnie drapak jest idealnym miejscem, z którego można poobserwować, co się dzieje za oknem, ale też jest ulubionym miejscem spania kociastych.
Kosanna, a może Twój kotek nie ostrzy pazurów na drapaku, bo ma utrudniony dostęp do słupa albo słup jest za niski...
Besna śliczna dziewczynka pokazała ciotce jak hamak się prezentuje <lol> na który mam ochotę.
Mam nadzieje ,ze w nim będzie smacznie spać
Wyglada super <ok>
:-) Napisze tak...wykonanie super...solidny stabilny i mocny.Kota wisi na hamaku... wlazi na rozete ..wyciaga sie i drapie slup....kazdy element zaakceptowala....
Wczoraj nie moglam sie na nia napatrzec... <lol> jak mały świrek <mrgreen>
Snusia, zarówno drapak jak i Besna - super!
Widzę, że Besna jak mój Felek polubiła od razu drapak. Całe życie mojego kocura teraz się na niego przeniosło ... spanie, drapanie, zabawy .... <lol>
Agnieszko drapaki mają wysokość 1.60 i 1.40 słupy są wysokie i jest ich kilka, a Kocinka ma do nich dostęp z każdej strony, tylko że Kocinka ostrzy pazurki... WSZĘDZIE, bo w jej przypadku to chyba zależy od charakteru, bo to przecież <diabeł>
Na szczęscie najlepiej lubi drapaki, ale tak jak wspomniałam kanapa też jest super, szczególnie wspinanie się po jej "plecach" i ostrzenie pazurów na górnej krawędzi :-)
Snusia decyzja podjeta( dzięki Tobie) jedziemy w niedziele na wystawe po hamak, Kolorus tak lubi zwisać <lol> ,ze myśle ,ze będzie kontenty
Do budki zaglada tylko czasami ale bocianie gniazdo( rozete ) bardzo lubi bo jest w oknie
Hamak powiesimy wysoko na ścianie nad drapakiem to sie będzie działo
Meble dla kociastych <lol> super sprawa , ale pazurki ostrzyć to my lubimy na torbach od laptopów zupełnie nie wiem dlaczego ,a na słupie drapaka tylko przez przypadek