Drapaki
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
- Ania_83
Prośba o pomoc !!
Mam już taki mętlik w głowie że.. <shock> Po świętach zamieszka za mną moja Lunka - malutka brytyjka :-) Szukam dla niej drapaka już od 2-ch tygodni po kilka godzin dziennie :->
Najładniejsze oczywiście są Ruffiego - piękne. Wszystkie które i Wy tu pokazujecie są przecudowne. Wiem że je polecacie i sama chętnie bym go kupiła tylko cena..
Dopiero co kupiłam mieszkanie - pół roku temu, a że jest to moje pierwsze mieszkanie to nie mam jeszcze wielu rzeczy - np. głupiej dużej patelni <lol>
Początkowo mówiłam sobie że drapak max za 100 zł.... <rotfl> ale szybko zmieniłam zdanie.. i choć nie jest to cudo jakie Wy macie, proszę powiedzcie mi co sądzicie o tym drapaku?
http://allegro.onet.pl/nr-043-drapak-do ... 28533.html
Oprócz ceny ogranicza mnie jeszcze rozmiar
Jedyne miejsce gdzie się zmieści drapak może miećmax szer 65 cm. Mam małe mieszkanie i wszystkie ściany są już zajęte..
Oprócz tego dużego chciałam dokupić do drugiego pokoju taki mniejszy :
http://allegro.onet.pl/drapak-pepe-sr-3 ... 18087.html
co o nim sądzicie? chciałabym żeby w obu pokojach miał coś do drapania.
Pomocy ! Tak bardzo bym chciała żeby kocikowi było u mnie dobrze
Mam już taki mętlik w głowie że.. <shock> Po świętach zamieszka za mną moja Lunka - malutka brytyjka :-) Szukam dla niej drapaka już od 2-ch tygodni po kilka godzin dziennie :->
Najładniejsze oczywiście są Ruffiego - piękne. Wszystkie które i Wy tu pokazujecie są przecudowne. Wiem że je polecacie i sama chętnie bym go kupiła tylko cena..
Dopiero co kupiłam mieszkanie - pół roku temu, a że jest to moje pierwsze mieszkanie to nie mam jeszcze wielu rzeczy - np. głupiej dużej patelni <lol>
Początkowo mówiłam sobie że drapak max za 100 zł.... <rotfl> ale szybko zmieniłam zdanie.. i choć nie jest to cudo jakie Wy macie, proszę powiedzcie mi co sądzicie o tym drapaku?
http://allegro.onet.pl/nr-043-drapak-do ... 28533.html
Oprócz ceny ogranicza mnie jeszcze rozmiar

Oprócz tego dużego chciałam dokupić do drugiego pokoju taki mniejszy :
http://allegro.onet.pl/drapak-pepe-sr-3 ... 18087.html
co o nim sądzicie? chciałabym żeby w obu pokojach miał coś do drapania.
Pomocy ! Tak bardzo bym chciała żeby kocikowi było u mnie dobrze

- Snusia
- Hodowca
- Hodowla: Miziaki*PL
- Kontakt:
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Aniu z tych dwóch linków co podałaś to wydaje mi się, że ten drugi to raczej szkoda pieniędzy na niego. On może będzie dobry, jak kociak jest malutki, ale one bardzo szybko rosną. Zamiast wydać 149 zł na taki drapak to lepiej kup do drugiego pokoju taką deseczkę do drapania KLIK Kosztuje znacznie mniej, a się sprawdza. Ja mam dwie takie deski przymocowane z dwóch stron kanapy, a poza tym, jak jedziemy na urlop to zabieram je ze sobą i nie ma problemu spakować je do auta.
A ten pierwszy drapak to myślę, że na początek może być, a kiedyś jak już się zużyje to będziesz miała przynajmniej pretekst żeby go wymienić na nowy.
A ten pierwszy drapak to myślę, że na początek może być, a kiedyś jak już się zużyje to będziesz miała przynajmniej pretekst żeby go wymienić na nowy.
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
Tylko, że ta tuba to wygląda mi na raczej małą, a kotek szybko rośnie i może się potem nie bardzo w niej mieścić.Ania_83 pisze:Dziękuję Wam dziewczynki
Soniu - o takiej deseczce też myślałam, z tym że chciałabym żeby w tym drugim pokoju też miałaswoje miejsce gdzie będzie mogła się wcisnąć. Szczególnie że ten większy drapak się zmieści tylko i wyłącznie w sypialni
A nie miałabyś możliwości zrobienia drapaka sama? Mogłabyś kupić rury owinięte sznurkiem już gotowe od rufiego (byłyby porządne i na długie lata), a resztę zrobić we własnym zakresie. Donka robiła sama swoje drapaki w taki sposób.
- Ania_83
Pewnie masz rację :-) Jest to jakiś pomysł - a myślałam że to będzie takie proste i szybkie <lol>Sonia pisze:Tylko, że ta tuba to wygląda mi na raczej małą, a kotek szybko rośnie i może się potem nie bardzo w niej mieścić.Ania_83 pisze:Dziękuję Wam dziewczynki
Soniu - o takiej deseczce też myślałam, z tym że chciałabym żeby w tym drugim pokoju też miałaswoje miejsce gdzie będzie mogła się wcisnąć. Szczególnie że ten większy drapak się zmieści tylko i wyłącznie w sypialni
A nie miałabyś możliwości zrobienia drapaka sama? Mogłabyś kupić rury owinięte sznurkiem już gotowe od rufiego (byłyby porządne i na długie lata), a resztę zrobić we własnym zakresie. Donka robiła sama swoje drapaki w taki sposób.
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Aniu uważam ,że Sonia ma w 100% racje.
Jeden wystarczy w zupełności przecież nie wiesz czy w ogóle będzie kociak lubił drapak to też rzecz osobnicza każdy przecież preferuje co innego
My kupilismy drapak zanim kotek do nas przyjechał teraz żałuje bo bym kupiła większy , szkoda ,ze właśnie nie poczekałam i nie zobaczyłam co kociasty lubi najbardziej ,a on uwielbia wspinaczki , jako super maluch opanował wszystkie kwietniki pod sufitem ku naszemu przerażeniu.
a ja mu tu super budke zapodałam
, iglo od Rufiego to juz wywiozłam do domu na wsi bo go raczej omijał, a miejsca w mieszkaniu też nie mamy za dużo.
Stąd u mnie ten pomysł z hamakiem pod sufitem
Jeden wystarczy w zupełności przecież nie wiesz czy w ogóle będzie kociak lubił drapak to też rzecz osobnicza każdy przecież preferuje co innego

My kupilismy drapak zanim kotek do nas przyjechał teraz żałuje bo bym kupiła większy , szkoda ,ze właśnie nie poczekałam i nie zobaczyłam co kociasty lubi najbardziej ,a on uwielbia wspinaczki , jako super maluch opanował wszystkie kwietniki pod sufitem ku naszemu przerażeniu.
a ja mu tu super budke zapodałam

Stąd u mnie ten pomysł z hamakiem pod sufitem

- Ania_83
Bardzo dziękuję Wam za opinie :-) Rzeczywiście może póki co wystarczy jeden, a może później dokupię drugi mniejszy do drugiego pokoju. W mieszkaniu jest wszystko nowiutkie i miło by było jakby jakiś czas wytzymało <mrgreen> Szczególnie skórzany narożnik :-P
Nie mogę się już doczekać kiedy moje słodkości będzie już u mnie ! Choć mam nadzieję że wspinać się tak z zapałem nie będzie - szczególnie po firankach <roll>
Nie mogę się już doczekać kiedy moje słodkości będzie już u mnie ! Choć mam nadzieję że wspinać się tak z zapałem nie będzie - szczególnie po firankach <roll>