Ozzy i Iggy

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Mago pisze:
mimbla pisze:Muszę następnym razem wybrać jakieś schrzanione zdjęcie, bo to po prostu było całkiem - całkiem ;-))
Oj, nie! Schrzanione zdjęcie powinno wylądować w koszu :-) Obróbka zdjęć nie służy naprawianiu złych zdjęć, tylko wydobywaniu z tych dobrych, że tak powiem, piękna :-)

Ja różnice widzę. Jest lepiej.
Ufff <mrgreen>
Awatar użytkownika
donka

Post autor: donka »

To "poprawione" jest faktycznie bardziej takie wyraziste :-D ale oczęta na pierwszym bardziej intensywne w kolorze :->
Jak dla mnie obie wersje są bardzo :ok:
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Mi się też wydaje, że te poprawione jest jakby bardziej jaśniejszy nosek i oczka lepszy kolor. Subtelna poprawa, ale jednak widać różnice. :-)
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Oba są piękne. Ale faktycznie to "po" jest ciut rozjaśnione tzn ciemne elementy są jaśniejsze.
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

mimbla pisze:Zainstalowałam sobie wersję trial Lightrooma i przetestowałam na zdjęciu sprzed 2 tygodni. Troszke po omacku tam pokrętłami przesuwałam, inna sprawa, że to zdjęcie już na karcie było dość przyzwoite. Lekko wyostrzyłam i przesunęłam coś w histogramie <lol> No po omacku zupełnie :mimbla: Zostawiłam za to babole w oczach, bo w Lightroomie nie umiałam ich usunąć :mdleje:

[url=http://images8.fotosik.pl/2919/8658f637d16b10db.jpg]Obrazek[/URL]
mimbla na szkolenie do mojego Grześka on ten program ma w małym paluszku :->
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Mimlan,
fajnie jasne wyszło... Myślę, że jako "dziewicze" - zacne bardzo <lol>
Założę się, że jak już załapiesz, to będzie żilet <diabeł>
Tylko wieszzzz... dziel się wiedzą, chytra nie bądź :kiss:
Awatar użytkownika
mimbla
Kontakt:

Post autor: mimbla »

Dracanka pisze:Mimlan,
fajnie jasne wyszło... Myślę, że jako "dziewicze" - zacne bardzo <lol>
Założę się, że jak już załapiesz, to będzie żilet <diabeł>
Tylko wieszzzz... dziel się wiedzą, chytra nie bądź :kiss:
Będę się dzielić jak tylko zapamiętam co zrobiłam <lol>
Tutaj było przyciemnianie lekko czerwonych źrenic, leciutkie podciągnięcie krzywej tonalnej, to się kontrast poprawił i lekko się rozjaśnilo plus wyostrzenie delikatne, ale nie chciałam przesadzać. Na wyostrzeniu oczy zyskały na wyrazistości, są takie szkliste, nie przymulone, odjeło im to jednak na nasyceniu koloru.

Może w weekend uda mi się jakieś zdjęcia porobić, bo na razie to krucho z czasem... :-(
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Dracanka pisze:Może w weekend uda mi się jakieś zdjęcia porobić, bo na razie to krucho z czasem... :-(
Czekamy na zdjątka czekamy. I to z wielką niecierpliwością. Takie piekne kociaki to sama przyjemność oglądania <serce>
Marina

Post autor: Marina »

[quote="

Tutaj było przyciemnianie lekko czerwonych źrenic, leciutkie podciągnięcie krzywej tonalnej, to się kontrast poprawił i lekko się rozjaśnilo plus wyostrzenie delikatne, ale nie chciałam przesadzać. Na wyostrzeniu oczy zyskały na wyrazistości, są takie szkliste, nie przymulone, odjeło im to jednak na nasyceniu koloru.

:-([/quote]

Mimbla, Ty chyba jakąś czarną magię uprawiasz <strach>
Ale chyba warto bo fotki robisz piękne Coraz bardziej mnie korci, żeby przestać się lenić i popatrzeć na czym ta magia polega. Wychowałam się na Zenicie to może i z tym dałabym sobie radę.
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

Reniu Zdrowych i Pogodnych Świąt :choinka:
Zablokowany