Bazyl, Simon i Apsik

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

Dziękujemy za miłe słowa.

Co do opisów to dawno tego nie robiłam więc proszę.

Chłopaki mają się dobrze, choć trochę mało mam dla nich ostatnio czasu. Nie dopieszczam ich systematycznie o czym nie zapominają mi przypominać. Simon to straszny gaduła i maruder. Gdy tylko pojawiam się w domu łazi za mną i ględzi tym swoim „nieszczęśliwym miau”. Łazi za mną wciąż i wszędzie. Ładuje to swoje grube dupsko na kolana, wywala brzucho do głaskania i pupę do klepania, uwielbia przeciąganie ręką po ogonie.
Ostatnio przykukałam scenę- Bazyl leży na kanapie a Simon jak pełnowartościowy kocur kryjący, choć trochę niezdarnie, ładuje się na niego. Mina Bazyla bezcenna <shock> . Adorowany zwiał a adorator się chyba z lekka zawstydził bo nie zauważyłam aby zaloty powtarzał. Kto wie jednak co robią jak my jesteśmy w pracy. <diabeł>
Bazyl zrobił się strasznie miniasty ale stawia warunki. Głaskanie ma odbywać się w wannie, to znaczy on w wannie siedzi ja stoję przed. Kot się wywija a ja głaszczę. Gdy przestaję, podrywa się na nogi, leci do brzegu, staje na tylnych łapach i paca mnie łapą. I od nowa. Ostatnio trwało to może ze 30 min i tylko moje zmęczenie i senność przerwało, ku niezadowoleniu kota, te miziaki. Teraz gdy tylko wchodzę do łazienki niebieski już siedzi w wannie i wydaje te swoje bardzo ciche i niskie, proszące miauki.
Apsior leń nie z tej bajki (tak, tak- leniwy stał się strasznie i brzucho mu urosło). Nadal zakochany w swoim panu (zdrajca <diabeł> ) niemiłosiernie. Na moje wołania reaguje książęcym spojrzeniem i ostentacyjnie udaje się w kierunku pancia (a ja tak o niego długo muliłam ;-( ). Noce spędza jednak pod julkową kołdrą przytulając swój pychol do jej twarzy.
I tak oto sobie lecą te zimne dni w naszej gromadzie.
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Piękne opowieści. Uwielbiam Twoje koty i to jak piszesz o nich. Chciałabym zobaczyć zdjęcie śpiocha przytulonego do buzi córuni.
Awatar użytkownika
kosanna

Post autor: kosanna »

Ale fajne opowieści i zdjęcia "łap" i "nie łap" <klaszcze> Uśmiałam się serdecznie :-D
Awatar użytkownika
Elwira

Post autor: Elwira »

Głaski dla cudownej trójcy :kotek: :kotek: :kotek: .
Awatar użytkownika
Kamiko
Hodowca
Hodowla: Mazuria*PL
Kontakt:

Post autor: Kamiko »

Jakby ich nie było Bazylku, to wkradłaby Ci się w życiorys nuuuuuda :-D
Awatar użytkownika
Angee

Post autor: Angee »

Manita, rewelacyjne te Twoje trio <ok> Każdy kocur na swój sposób piękny i każdy jest indywidualnością samą w sobie.
Charakterne masz koty :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
manita
Agilisowy Rezydent
Kontakt:

Post autor: manita »

Dzisiaj na fotki załapał się Chudy, który dostał na zimę futerka jak owieczka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a tak opiekuje się chorowitką

Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

uwielbiam go a te oczy.... <zakochana>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

To niesamowite, jak on zmężniał. Toż to wcale nie Apsik, tylko jakieś dostojne kocuro jest. A futro faktycznie przygotowane, choćby nie wiem jaka sroga zima miała być <shock>
Nawet mi się wydaje, że nabrał brysiowych kształtów <lol>
Uwielbiam go niezmiennie <zakochana>
Awatar użytkownika
tymabri
Hodowca
Hodowla: Tymabri*PL
Kontakt:

Post autor: tymabri »

eh, jaki on cudnaisty :) a te skrety rexowe sa super :)
Zablokowany