Wielkość i waga brytyjczyków

Pytania i problemy dotyczące tej konkretnie rasy.
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

I jeszcze jedno - na tak bliskie pokrewieństwo rzeczywiście musi być zgoda związku macierzystego. Ja musiałam uzyskać zgodę Komisji Hodowlanej na krycie Borgii jej synem Fado - musiałam prośbę odpowiednio uzasadnić, żeby zgodę uzyskać, bo nie jest przyznawana "ot tak". Do krycia, niestety, nigdy nie doszło, ale zgodę jako pamiątkę trzymam w papierach do dziś. Myślę (mam nadzieję w każdym razie), że hodowca ma taki sam papier w swoich dokumentach.
Awatar użytkownika
asiek
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiek »

MartaNys pisze:3miesięczny kociak ważący 1kg to stanowczo za mało :-(
to kociak prawdopodobnie pochodzący z pseudohodowli :-/
Mój tyle ważył z hodowli i z rodowodem :-/ Jak widać hodowla,hodowli nierówna.Kupując Feliksa nie byłam wówczas tak "oświecona" jak obecnie w temacie wielkości brytyjczyków. Dziś porównując zabiegi forumowych hodowców w żywieniu maluchów z tym co otrzymał mój kicior to widzę ,że wypadł słabiutko.Do prowadzenia hodowli trzeba przede wszystkim mieć ogromne <serce>
Moja siostra przygarnęła kiedyś kotkę w ciąży,maluchów przyszło na świat 5(na szczęście wszystkie znalazły domki),wyrosły na ogromne spaślaki! Ale miały jedzonka pod dostatkiem bo siostra regularnie dokarmiała maluchy pichcąc dla nich na okrągło i nie ograniczając się do napełnienia miski suchą karmą.Dodam jeszcze ,że przytulaski z nich ogromne. <offtopic>
Awatar użytkownika
Julcik
Agilisowy Rezydent
Hodowla: ClarusCattus*PL
Kontakt:

Post autor: Julcik »

Bądź w kontakcie z hodowcą. Informuj go. Mam nadzieję,że się wyjaśni wszystko.
adabellqa

Post autor: adabellqa »

dzięki :)
adabellqa

Post autor: adabellqa »

a mozna jeszcze na innej stronce niz ta "pitapata" zrobic sobie te kociaki z wiekiem bo na tej cos mi sie nie chce zrobic...
Awatar użytkownika
Lax2

Post autor: Lax2 »

Witam. Zastanawia mnie niska (?) waga Dyzia. Dzisiaj po z ważeniu wyszło 4,2 kg co ciekawe we wrześnio ważył 4,1 kg czy to jest normalne ze ma taka waga i nic praktycznie nie przybrał ? Dodam ze Dyzio ma 15 miesiącznicy. Drugi kocur Teddy starszy o 2 miesiące wazy ponad 6 kg ( skala wagi się skończyła ;))
Awatar użytkownika
Lax2

edit Teddy way ponad 7 kg ;)
Awatar użytkownika
Lax2

Halo halo jest tu kto ?
Awatar użytkownika
Alicja
Hodowca
Hodowla: BRITALISE*PL
Kontakt:

Post autor: Alicja »

Rzeczywiście mało waży, ale... Może jest drobnej kości? Oceń wzrokowo-dotykowo ;-)) czy kot nie jest za chudy, ewentualnie pokaż wetowi.
Nie każdy kocur urośnie wielki :-)
Ostatecznie wrzuć nam fotkę poglądową ;-))
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Matyldonka »

Lax2 pisze:Witam. Zastanawia mnie niska (?) waga Dyzia. Dzisiaj po z ważeniu wyszło 4,2 kg co ciekawe we wrześnio ważył 4,1 kg czy to jest normalne ze ma taka waga i nic praktycznie nie przybrał ? Dodam ze Dyzio ma 15 miesiącznicy. Drugi kocur Teddy starszy o 2 miesiące wazy ponad 6 kg ( skala wagi się skończyła ;))
Ja moge jedynie napisać tak dla pocieszenia, że moj Spioch (dwa lata) waży około 5 kilogramów i jest zdrowy jak ryba :-) Wydaje mi sie, że niektóre koty tak po prostu maja i nie wszyskim od razu musi skakać waga ponad "normę"? Kupcia to samo - szczupak. Każdy kot u nas je ile chce, do suchego maja dostep non stop.
Jedynie Marchewek nadrabia :-)
Na wage chyba nie ma reguły.
Zablokowany