Byczki dwa Tami & Tobi i na zawsze z nami Brysia*

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Soniu o tutaj kilka informacji, co prawda o innej jednostce chorobowej , ale zwiazanej z zapaleniem pęcherza i struwitami. Mnie najbardziej uderzyło to, iż zdaniem zródła leczenie spraw zwiazanych z kocim siku najpier należy leczyć zniemiając nastawienie kota do życia. No i podkreslone zdanie iz kryształy w moczu nie są końcem świata. Może nie należy traktować tego jak prawde absolutną ale może to pozwoli Ci sie nieco uspokoić.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=36 ... y#p7982677
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

cudowne masz koty i na pewno się nie znudzą <zakochana>
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Piękne zdjęcia, a to Brysi z języczkiem uwielbiam <serce>
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Dziękuję Zafira. Z piciem to już zadziałaliśmy. Mają dwie miski rozstawione, a do tego zakupiłam fontannę. Oba koty piją znacznie więcej dzięki fontannie, a i zwykłe miski też odwiedzają.
Jedyne co mnie zadziwia to udziwnienie Tamiego. Czy Wasze koty też przepadają za ciepłą wodą? Mój Tami najlepiej to piłby tylko ciepłą wodę. Przez niego muszę dolewać do misek ciepłej wody, a z fontanny spuszczam trochę wody przez słomkę i też dolewać ciepłej, wtedy się nadaje najlepiej do picia. I gdzie tu zasada, że koty lubią świeżą, chłodną wodę? Ja bym musiała mieć jakiś podgrzewacz jeszcze do tej fontanny :-)
Awatar użytkownika
maga
Hodowca
Hodowla: KRABRIKA*Pl
Kontakt:

Post autor: maga »

Zachwycę się Twoja parką i wracam do moich siuśmajtków <lol>
Awatar użytkownika
Joanna P.

Post autor: Joanna P. »

Bardzo podoba mi się mina Brysi na przedostatniej fotce :-) Poza tym jak zwykle Tamisław <zakochana>
Awatar użytkownika
BRI van Doro
Hodowca
Hodowla: Cats van Doro*PL
Kontakt:

Post autor: BRI van Doro »

Śliczne zdjęcia i powtórzę się cudne futerka . <zakochana>
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

Nie zanudzasz, bardzo lubię oglądać morduchy Twoich futer i trzymam kciuki, by wkrótce problem został zażegnany. :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Dorota
Agilisowy Rezydent

Post autor: Dorota »

Soniu u nas jest podobny problem ale ja nie zrezygnowałam z mięska jak wcześniej już o tym pisałam ..... <oops>
Zrobisz jak zechcesz ja z Dorszką przerobiłam temat z każdej strony..... Na ten moment spadku z wagi Guru nie widać (to mnie trochę martwi bo jedzonko okrojone a on papuśny jak zawsze :-( ) ale w kuwecie nic się nie dzieje i wody oba kotki piją dużo. U nas misek dużo w różnych mijscach i dwa poidła.
Soniu głowa do góry, nasze koty mają taką urodę, że prócz skołonności do tycia zbiera im się to świństwo.
Myślę ,że pewne poczynania trzeba wypośrodkować, ma na myśli jedzonko mokre, skoro nasze chłopaki tak kochają chrumkać mięsko to troszkę można im to życie umilić .Ale żeby nie szkodziło na deser podać pastę uro pet. :-)
Awatar użytkownika
Dracanka

Post autor: Dracanka »

Soniu, manita ma rację, Brysia kwitnie! <zakochana>
U Tamiego faktycznie widac, że boczki spadły, nie leży już jak foczka <lol>
I bardzo dobrze! Niech się wszystko unormuje :kiss: :kotek:
ODPOWIEDZ