Alicia

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Ja kupowałam w zwykłym slepie zoologicznym, ale pewnie zooplus też będzie miał. Jak będziesz chciała to podam nazwę, choć może jest coś lepszego (póki co nie mogę wstać bo Lunia znowu wtulona śpi na kolankach i żal mi się ruszać <lol> ) Domowe sposoby też jakieś są, ale coś mi się zapomniało jakie.. :-/
adabellqa

Post autor: adabellqa »

na moja kotke one nie dzialaja, obsikiwala miejsca posrayowane i tak .... hehe ;) czytalam cos o cytrynie lub cynamonieale juz niepamietam gdzie ;p
Awatar użytkownika
Yola
Kontakt:

Post autor: Yola »

No wlasnie, w Zooplusie jest tylko spray z Beapharu i ma tylko 2 gwiazdki na 5, troche malo :-/
adabellqa

no ja mam ten:

http://www.centrumkarmy.pl/837,trixie-o ... 75-ml.html

Yolu twoja kocia ma chyba podobną sierść do mojego Stefcia...jak pielęgnujesz?zajrzałabyś na mój wątek Kita i Stefan i coś doradziła :) ?

:kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Yola
Kontakt:

Oczywiscie znam Twojego Stefanka, ja zauwazam wszystkie dlugowlose koty na forum <mrgreen>
Niestety w sprawie pielegnacji nie moge pomoc, bo ja Alicii pielegnowac nie musze, nie koltuni sie, tylko sypie. Zeby sie sypala mniej kupilam furminator i raz na tydzien czesze ja troszeczke, raz na jakis czas przejezdzam tez zwykla szczotka.
adabellqa

o matko ten furminator wyglada przerazajaco ;) jak go sie uzywa? jak normalnego grzebienia?od nasady?
ol gasz, no fajnie ze nas zauwazylas ;) twoja lkocia ma przesliczna siersc az trudno uwierzyc ze nic nie musisz przy niej robic

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Yolu zrobiłaś śliczne fotki swojej gwiazdeczce. Szczególnie 2 fotka fajna z profilu, cudne oczka ma Alicja.
Yolu ja z drapaniem tapet miałam tak samo. Brysia nigdy nie drapała ścian, a jak przyjechał Tami to zaraz zmasakrował mi tapetę w łazience. Dzięki niemu zmobilizowaliśmy się i zrobiliśmy sobie sami kafelki, teraz może się wyciągać na ścianie ile wlezie <mrgreen>
Ja na Twoim miejscu to przykleiłabym w tych miejscach, gdzie Alicja drapie ścianę taśmę klejącą, jak jej się łapka przyklei raz czy dwa to powinno ją to skutecznie zniechęcić. Tylko najpierw zaobserwuj czy Alicja nie ma tendencji do obgryzania tej taśmy, żeby czasem nie zjadła jej.
Awatar użytkownika
Yola
Kontakt:

Od nasady to sie chyba nie da, tzn. wydaje mi sie, ze sie nie da, ja nim "grabie" futro tak po wierzchu, i zbieram te kleby siersci, z ktorych juz by mi pewnie wyszedl sweterek <mrgreen>
Wydaje mi sie, ze Stefan ma futerko bardziej w stylu mojej sp. Nelly
Obrazek
Porownujac siersc do wlosow, Alicia ma futerko suche, a sp. Nelly miala przetluszczajace sie. Czesto robily jej sie koltuny, Nelly musialam czesac codziennie, a i tak nie obylo sie bez wycinania koltunkow :-( Nigdy jej nie kapalam, raz probowalam, ale przegralam starcie i dalam sobie spokoj. Z tym, ze Nelly trafila do mnie ze schroniska jako 5-letnia kotka i nie jestem pewna, czy kota w tym wieku mozna nauczyc kapieli. Stefcio jest jeszcze mlody, moze daloby sie jaos go przyzwyczaic?
Brakuje mi mojej Neluni ;-(

Soniu - dziekujemy za komplementy. :-)
Brysia miala powody do drapania, powiedzmy, ze w ten sposob odreagowywala stres, ale Alicia nie odreagowuje, ona to robi, bo ma takie widzimisie. Metr dalej ma na slupie przybita deske do drapania i moze sie tam na stojaco rozciagac i sobie drapac, ale ona sobie nagle upatrzyla sciane :-x Wie, ze robi zle, bo ucieka stamtad jak tylko uslyszy, ze sie odwracam na fotelu, ale i tak to robi.
Ja jak ja, ale jak to zobaczy moj maz... <shock>
adabellqa

dzieki za rady! moj stefan chyba ma tlusta siersc w takim razie, szcegolnie na brzuszku tak mu siezlepia, nie robia sie koltuny bo staram sie na bierzaco go czesac.
a ta twoja rudenka to boze jaka przepiekna!!a to brytyjka byla tez? ja mialam takie rudolfa pieknego egzotyka i tez juz go nie ma :(
a kocinke Nelly tez czesalas furminatorem?
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Yola - ja mam ten odstraszacz http://www.sklep-labrador.pl/pielegnacj ... 00-ml.html

Taśmę próbowałam na ścianie ( z tapety to nie wiem czy potem zedrzesz) i Lunka podchodzi, popatrzy i odchodzi ale wraca sprawdzać czy dalej to coś wisi :)
Zablokowany