Drapaki
- Gosia i Ira
- Hodowca
- Kontakt:
- yohjia
a możecie mi powiedzieć coś o drapakach firmy Hakan? W tym tygodniu chcę kupić porządny drapak dla kociastych i się waham pomiędzy Rufim a Hakanem. Przeglądałam forum - parę osób jakiś czas temu kupiło drapaki Hakana i jestem ciekawa opini o nich po kilku miesiącach użytkowania przez brytki - czy są tak wytrzymałe jak Rufi?? u mnie drapak będzie użytkowany przez 2 szt. brytoli, każde z ADHD <lol> więc drapak musi wytrzymać ich gonitwy.. Obecny (że tak to nazwę "niemarkowy") już się rozlatuje: półki się chwieją, gdy 6 kg kota na nie wskakuje, podstawa drapaka też sobie nie radzi i drapak zaczyna już "skakać" razem z kotami...Więc nie ma na co czekać - wybrałam kilka ciekawych wzorów z Rufiego i Hakana,a le kurczę nie mogę się zdecydować który zamówić. Rufiego chwalicie, że jest bardzo wytrzymały i nawet po latach użytkowania nic się z nim nie dzieje, a Hakan??
-
my we wrześniu kupowaliśmy Hakana, skaczą po nim regularnie 2 futra. Drapak jest bardzo wytrzymały i w zasadzie nadal wygląda jak nowy, jedyne widoczne ślady użytkowania to kocie futro na nim
nasz drapak jest w dywanie i bardzo polecam tą wersję, bo dywan rzeczywiście jest wytrzymały. nie miałam nigdy styczności z Rufim więc porównać nie mogę, ale śmiało mogę powiedzieć, że Hakan spełnia wszystkie nasze oczekiwania no i najważniejsze futra użytkują co dziennie :-)

- yohjia
Dziękuję za info odn. Hakana. Jednak zdecydowałam się na Rufiego, głównie ze względu na interesujący mnie (a raczej moje futra) wzór drapaka. Nie obyło się jednak bez ingerencji własnej <mrgreen> i zamówiłam D-7 z modyfikacją: zamiast górnej rynny: na jednym słupie rozeta, na drugim słupie (podwyższonym) hamak. Ciekawa jestem jak to wyjdzie.. Teraz tylko odliczamy dni do dostawy zamówienia (2 paczki <strach> ), mam jednak nadzieję, że paka przyjdzie szybciej niż te regulaminowe 14 dni - obecny drapak się właśnie wczoraj rozleciał
i futra mają focha brakodrapakowego

- bartek-turek
naoglądałem się wielu drapaków i w internecie i w sklepach... jednak ciągle obawiam się kupić jakiegoś większego drapaka bo ich podstawy nie są zbyt duże i wydają się niestabilne. wszedłem również na strony tych firm które polecacie i też tylko niektóre z nich mają dość szerokie podstawy. to nie jest problem kiedy kot już będzie duży i będzie sporo ważyć?
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
Rufi ma drapaki specjalne dla dużych kotów bardzo stabilne i solidne:bartek-turek pisze:naoglądałem się wielu drapaków i w internecie i w sklepach... jednak ciągle obawiam się kupić jakiegoś większego drapaka bo ich podstawy nie są zbyt duże i wydają się niestabilne. wszedłem również na strony tych firm które polecacie i też tylko niektóre z nich mają dość szerokie podstawy. to nie jest problem kiedy kot już będzie duży i będzie sporo ważyć?
http://www.drapaki.pl/pl/6-dla-duzych-kotow
- Małgorzata
Ja mam drapak z Rufiego. Kot waży 5,4 kg i wciąż rośnie. Biega po drapaku jak oszalały, drapak ani drgnie. Zaletą drapaków z Rufiego jest ich stabilność właśnie. Poza tym wszystkie elementy do siebie idealnie pasują, jak się skręca, wszystko ładnie się łączy. Ja mam ten drapak od roku i nic się z nim nie dzieje. A pierwszy raz kupiłam jakiś beznadziejny Trixie (ze 100 zł dałam tylko) i rozleciał mi się po miesiącu (a miałam kociaka w domu przecież, a nie wielkiego miśka jak teraz).bartek-turek pisze:naoglądałem się wielu drapaków i w internecie i w sklepach... jednak ciągle obawiam się kupić jakiegoś większego drapaka bo ich podstawy nie są zbyt duże i wydają się niestabilne. wszedłem również na strony tych firm które polecacie i też tylko niektóre z nich mają dość szerokie podstawy. to nie jest problem kiedy kot już będzie duży i będzie sporo ważyć?
- Sonia
- Agilisowy Rezydent
W przypadku Rufiego i Hakana nie musisz się niczego obawiać. To są drapaki takie solidne, że na pewno przetrzymają wszystko. Nawet, jak Ci się wydaje, że podstawa nie jest aż tak duża. Mój drapak od Rufiego to wytrzymuje nawet 60 kg, bo czasem wchodzę na niego, żeby firankę powiesić <oops>bartek-turek pisze:naoglądałem się wielu drapaków i w internecie i w sklepach... jednak ciągle obawiam się kupić jakiegoś większego drapaka bo ich podstawy nie są zbyt duże i wydają się niestabilne. wszedłem również na strony tych firm które polecacie i też tylko niektóre z nich mają dość szerokie podstawy. to nie jest problem kiedy kot już będzie duży i będzie sporo ważyć?