Frodo - Misiowe Marzenie, Vincent Ragella i Fricco Britabby

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Już myślałam o takim kartonie, bo faktycznie gdzieś czytałam, tylko co zrobić z karmą rezydentów, bo dla Fricco ona jest taka pyszna, że usiądzie przed swoją michą z kittenem i drze "japkę", że to co on ma to jest beeeee. Chłopak to ma charakterek, włazi na stół podczas obiadu i siedzi wpatrzony w talerz jak sroka w gnat, a potem w moje ślepia. No głodzę go chyba bo on by cały czas jadł, tylko oczywiście nie to co trzeba :-( . Dzisiaj złapałam gada jak podgryzał biszkopty <shock> , na szczęście takie czyste bez czekolady, ale łapał po jednym i jak myszka obgryzał same brzegi :mdleje: . No i znalazł sobie nową zabawę, siada na brzegu oparcia krzesła, takiego kuchennego i jak kogut na grzędzie buja się to w przód to w tył. <strach> Zjem go kiedyś i ten jego różowy nochal. <oops>
Awatar użytkownika
nataniela
Hodowca
Hodowla: Britabby*PL
Kontakt:

Post autor: nataniela »

No normalnie wychowałam chłopaka bezstresowo. Tak to jest jak się maluchom na wszystko pozwala to granic nie znają <mrgreen> U mnie przy ostatniej 8 zjedzenie obiadu w spokoju było nie lada wyczynem i naprawdę ich nie głodziłam :-D
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

hahah Aga to widzę że masz wesoło <rotfl> Nastepny urwisek nam rośnie. Ale super ! Jeszcze pewnie nie jedną rzeczą Cie zadziwi <lol>
Bożena

Post autor: Bożena »

Oj kombinują Ci chłopaki Agnieszko ,kombinują i Ty faktycznie musisz coś wymyśleć z tym podjadaniem żarełka . <shock> Wymiziaj chłopaków :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

No jak Fricco dobiera sie do karmy dorosłych panów to już gorzej , u mnie Kala na karmę nerkową Kolorusia nawet nie spojrzy ,ale saszetki uwielbia.
Tylko śniadania i kolacje to mozna jeszcze podać w innych pomieszczeniach albo poziomach , jeden pod szafką ,a drugi na szafce ale karma do której ma być stały dostęp :-( no nie wiem.
monika§

Post autor: monika§ »

Ktoś wspominał o zdjęciach po południu.... <gwiżdże>
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Agnieszka7714 pisze: I mam pytanie do bardziej doświadczonych, a mianowicie, Frodo i Vincuś podjadają suche dla maluchów, teraz Frodo zaczyna się drapać bardzo namiętnie w okolicy karku i zauważyłam pojawiający się łupież na doopce. Macie jakieś sposoby aby rezydenci nie podjadali kittena.
Ja również zauważam drapanie u starszych, kiedy jedzą Growtha. Jest to jedna z kilku rzeczy na mojej liście przyczyn ostatnich problemów skórnych Holly i Bibi <diabeł>
A jaką karmę jedzą Frodo i Vincent? Ja po prostu zabieram np. na noc dziecięca karmę, a przed staram się metodą mymłona Lulusie solidnie nakarmić :-) Jak im troche skubnie w nocy, to nic sie jej nie stanie :-)
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Monisiu rezydenci sa na RC gastro i generalnie wet powiedział, że jak mały podje to nic mu nie będzie, ale wiadomo wolałabym aby jadł swoją. Na razie robię tak jak Ty, dostępna jest karma chłopaków w miseczkach, a jak tylko jestem w domu i zauważę to małemu podstawiam jego miseczkę. Na razie udaje się i bez protestu zjada swoje, nawet jak mu spod nosa zabiorę miskę i podstawię inną. Poza tym zaczęłam mieszać mu RC z biomilem i widzę, że chyba bardziej smakuje mu biomil więc zajada ze smakiem. Potem chowam do szuflady bo Frodo Sherlock Holm's wszędzie znalazł ukrytą miseczkę.

A zdjęcia miały być, ale jak już złapałam aparat bo było co pstrykać, to okazało się, że bateria padła i nici, a potem cała trójca chrapała w najlepsze.
Poprawię się <oops>
Awatar użytkownika
Matyldonka
Agilisowy Rezydent

Post autor: Matyldonka »

No to ja czekam, az ta bateria sie naladuje 8-) Ciekawe ile godzin potrzebuje, a moze juz sie naladowała?
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Od ostatnich zdjęć minęło... 11 dni i 6 stron forum... oburzające...
<mrgreen>
Zablokowany