Frodo - Misiowe Marzenie, Vincent Ragella i Fricco Britabby
- Agnieszka7714
Już myślałam o takim kartonie, bo faktycznie gdzieś czytałam, tylko co zrobić z karmą rezydentów, bo dla Fricco ona jest taka pyszna, że usiądzie przed swoją michą z kittenem i drze "japkę", że to co on ma to jest beeeee. Chłopak to ma charakterek, włazi na stół podczas obiadu i siedzi wpatrzony w talerz jak sroka w gnat, a potem w moje ślepia. No głodzę go chyba bo on by cały czas jadł, tylko oczywiście nie to co trzeba
. Dzisiaj złapałam gada jak podgryzał biszkopty <shock> , na szczęście takie czyste bez czekolady, ale łapał po jednym i jak myszka obgryzał same brzegi
. No i znalazł sobie nową zabawę, siada na brzegu oparcia krzesła, takiego kuchennego i jak kogut na grzędzie buja się to w przód to w tył. <strach> Zjem go kiedyś i ten jego różowy nochal. <oops>
- nataniela
- Hodowca
- Hodowla: Britabby*PL
- Kontakt:
- Danusia
- Agilisowy Rezydent
No jak Fricco dobiera sie do karmy dorosłych panów to już gorzej , u mnie Kala na karmę nerkową Kolorusia nawet nie spojrzy ,ale saszetki uwielbia.
Tylko śniadania i kolacje to mozna jeszcze podać w innych pomieszczeniach albo poziomach , jeden pod szafką ,a drugi na szafce ale karma do której ma być stały dostęp
no nie wiem.
Tylko śniadania i kolacje to mozna jeszcze podać w innych pomieszczeniach albo poziomach , jeden pod szafką ,a drugi na szafce ale karma do której ma być stały dostęp
- Bartolka
Ja również zauważam drapanie u starszych, kiedy jedzą Growtha. Jest to jedna z kilku rzeczy na mojej liście przyczyn ostatnich problemów skórnych Holly i Bibi <diabeł>Agnieszka7714 pisze: I mam pytanie do bardziej doświadczonych, a mianowicie, Frodo i Vincuś podjadają suche dla maluchów, teraz Frodo zaczyna się drapać bardzo namiętnie w okolicy karku i zauważyłam pojawiający się łupież na doopce. Macie jakieś sposoby aby rezydenci nie podjadali kittena.
A jaką karmę jedzą Frodo i Vincent? Ja po prostu zabieram np. na noc dziecięca karmę, a przed staram się metodą mymłona Lulusie solidnie nakarmić :-) Jak im troche skubnie w nocy, to nic sie jej nie stanie :-)
- Agnieszka7714
Monisiu rezydenci sa na RC gastro i generalnie wet powiedział, że jak mały podje to nic mu nie będzie, ale wiadomo wolałabym aby jadł swoją. Na razie robię tak jak Ty, dostępna jest karma chłopaków w miseczkach, a jak tylko jestem w domu i zauważę to małemu podstawiam jego miseczkę. Na razie udaje się i bez protestu zjada swoje, nawet jak mu spod nosa zabiorę miskę i podstawię inną. Poza tym zaczęłam mieszać mu RC z biomilem i widzę, że chyba bardziej smakuje mu biomil więc zajada ze smakiem. Potem chowam do szuflady bo Frodo Sherlock Holm's wszędzie znalazł ukrytą miseczkę.
A zdjęcia miały być, ale jak już złapałam aparat bo było co pstrykać, to okazało się, że bateria padła i nici, a potem cała trójca chrapała w najlepsze.
Poprawię się <oops>
A zdjęcia miały być, ale jak już złapałam aparat bo było co pstrykać, to okazało się, że bateria padła i nici, a potem cała trójca chrapała w najlepsze.
Poprawię się <oops>
- Matyldonka
- Agilisowy Rezydent