Wszystko o zabawkach dla kotów!

Tutaj zadajemy pytania techniczne, jak obciąć pazurki, jak podać tabletkę, jak dobrać kuwetę bądź drapak, jak i czym czesać nasze koty.
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Mój wcale ;)
Awatar użytkownika
dźinx
Hodowca
Hodowla: Magic Galaxy*PL

Post autor: dźinx »

Dla moich kocimiętka nie istnieje, a cóż to wogóle mi podtykasz pod nos.

Felliway tez jest fuuuj
Awatar użytkownika
Diedra

Post autor: Diedra »

a_pqa pisze:Chciałam się zapytać co uważacie, jakie macie zdanie na zabawki właśnie z kocimiętką. Zastanawiam się nad ich kupnem. Czy to w ogóle działa? koty jakoś bardziej reagują na zabawki o tym zapachu?
Moja Nemi reaguje niesamowicie na kocimiętkę, taką zwykłą, suszoną - natychmiast zaczyna się ocierać, przewraca na grzbiecik, robi "kołyskę" z boku na bok :) Kilka dni temu odrobina kocimiętki wysypała mi się na dywan - co jakiś czas Nemi przechodząc koło tego miejsca zaczyna sie tam ocierać, mimo iż wszystko zostało wciągnięte odkurzaczem :)

Nie wiem, czy spraye i zabawki kocimiętkowe mają dokładnie ten sam zapach, ale samo zioło reakcję budzi żywiołową.

Imka za to ignoruje całkowicie, chociaż kilka lat temu doczekałam się reakcji - kupiłam Imci takie prasowane kulki z kocimiętki. Miały służyć do zabawy, przy czym być zupełnie bezpieczne, jeśli kot rozgryzłby i zjadł taką kulę. Kulka wywołała pewną reakcję... Imka ją obsikała :P
Awatar użytkownika
Vanicca

Post autor: Vanicca »

Ja przetestowałam większość zabawek z Petstages (są takie śliczne <mrgreen> <serce>! ). Niektóre cieszą tylko moje oko <suchy>, ale "pierzasty przyjaciel" to hit :-D. Wygląda TAK
Pierzaste piłeczki też mają wzięcie
--> <mrgreen>
Przymierzam się jeszcze do tunelu
--> <mrgreen>

PS. Kocimiętka na Haritę też nie działa, ale gdzieś czytałam, że na to zioło reagują koty dorosłe a kocięta nie zwracają wcale uwagi, nie wiem czy to prawda :->
Awatar użytkownika
gosiaczek8807

Post autor: gosiaczek8807 »

Śliczne te wszystkie zabawki, ale mój kot chce się bawić tylko zgniecioną kartką papieru, czasem ruszy piłeczkę pinpongową (żadnej kociej nie chce, bo nie hałasują gdy odbija się od boazerii w przedpokoju :-> ), ale to od święta, rękaw tylko podczas głupawek, poza tym myszka na wędce. Inne wymyślne zabawki zalegają po kątach. Już sama nie wiem czym można by go jeszcze zainteresować, spróbuję może z jakimiś piórami.
Pierzasty przyjaciel wygląda przekonująco <mrgreen>
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Moja Megusia uwielbia się bawić .. moimi notatkami z uczelni, z wiellkim przejęciem wertuje kartki.
A dla kociastych chciałabym właśnie zakupić tunel, myślałam o tym:
http://allegro.pl/item887727820_trixie_ ... 42991.html

Mam nadzieję, że im się spodoba.
A na ich pierwsze urodzinki już planujemy zmianę drapaka na taki większy i porządniejszy, pewnie Ruffi :D
kasia z gdyni
Kontakt:

Post autor: kasia z gdyni »

Koci tunel sprawdza się rewelacyjnie ja mam tańszą wersje z ortalionu z 2 rękawami , kociaste zachwycone,a najlepszy ubaw jak jedno przeciska się przewz rękawek a drugie na więżnia skacze <gwiżdże> <diabeł> i za moment pościg po mieszkaniu i skok do tunelu <klaszcze>
Awatar użytkownika
bea

Post autor: bea »

kupilam koci tunel dla naszego i absolutnie nie wykazywal zainteresowania , oddalam do sklepu. Nasz to goni za kulka zrobiona z foli aluminiowej a odkrylismy to jak zostalo opakowanie po girosie z zapachem jescze <klaszcze>
Agathea

Post autor: Agathea »

u nasz szał to
http://animalia.pl/produkt,2975,47,Trix ... 0_cm_.html
Elmo by się dał za nie zabic, gryzie, wyrywa z ręki i targa po mieszkaniu
Awatar użytkownika
bea

Post autor: bea »

dokladnie ten patyczek to u nas tez hicior juz dwa pogryzione <mrgreen>
Zablokowany