Fila

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Zablokowany
Awatar użytkownika
Renia

Post autor: Renia »

Ale klimatyczne zdjęcia <serce> w razie, gdyby ten piękny fotel w paseczki był zagrożony zniszczeniem, chętnie przyjmę i nie oddam <lol>
Awatar użytkownika
Magdalena
Hodowca
Hodowla: Di Dworek*PL
Kontakt:

Post autor: Magdalena »

<zakochana> prześliczna dziewczyneczka <zakochana>
Awatar użytkownika
Asiencja

Post autor: Asiencja »

Naszej Fili nie mamy dość, mimo że czasem sieje zniszczenie :-D Na szczęście fotel w paseczki ma przyjazny materiał i na razie ma się dobrze po każdym wskoku i zeskoku Filusi. Niestety zaczyna trochę niszczyć kanapę z drugiego pokoju, która ma zachęcającą dla kotka fakturę. Może mi coś doradzicie, bo nie chcę Filki przeganiać z kanapy,ale gdy tylko się do niej zbliża i wskakuje, to wyciąga z niej niteczki ;-(
Awatar użytkownika
Magdalena
Hodowca
Hodowla: Di Dworek*PL
Kontakt:

Post autor: Magdalena »

:-/ raczej zbyt wiele akurat ja Ci nie poradzę :-/ Wiesz , gdy przychodzą do nas bliscy i " jęczą " jakie mamy przy(do niedawna) 5-tce kotów poniszczone meble , to wzdrygam ramionami i z uśmiechem mówię : <lol> albo ma się piękne meble i nie ma się kotów , albo ma się koty i poniszczone meble <lol> zależy kto co woli , ja wolę poniszczone meble i koty <lol> Tak to jest - koty uzależniają <lol>
Radzę kupić kilka różnych kocich drapaków ( nie mówię o kocim drzewku), różne drapaki , drapak wycieraczka , drapak fala itd. Ja u mnie zauważyłam , że im większa ilość drapaków tym lepiej . Na początku drapak skrapiam koci miętka lub kroplami walerianowymi i koty szaleją i tak po woli zaczynają łapać , że to coś jest fajne do drapania .
Koty drapały mi dywan pod ławą i w tym miejscu też położyliśmy drapak wycieraczkę i uwielbiają go drapać . Nieraz tak jest , że trzeba niestety poświęcić jakiś mebel .Mam taki zabytkowy fotel , który miał być odrestaurowany już dawno temu , ale nie jest , bo koty na nim urządziły sobie <lol> drapak wyżywarkę <lol> na niczym tak sie nie wyżywają <lol> i fotela nie odnawiam , bo po co ?
Może inni cos poradzą , ja również chętnie skorzystam :-D
Awatar użytkownika
Izabela AD

Post autor: Izabela AD »

Pozdrawiamy serdecznie :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Asiencja pisze:Naszej Fili nie mamy dość, mimo że czasem sieje zniszczenie :-D Na szczęście fotel w paseczki ma przyjazny materiał i na razie ma się dobrze po każdym wskoku i zeskoku Filusi. Niestety zaczyna trochę niszczyć kanapę z drugiego pokoju, która ma zachęcającą dla kotka fakturę. Może mi coś doradzicie, bo nie chcę Filki przeganiać z kanapy,ale gdy tylko się do niej zbliża i wskakuje, to wyciąga z niej niteczki ;-(
Jedynym skutecznym sposobem na nie manie mebli zniszczonych jest wymienianie pokrowców <lol> Fotele takie jak Twój w paseczki mam dwa, oba miały już 2x zmieniane pokrowce, wytrzymują niezmiennie 2 lata :) Koszt wymiany pokrowca na kanapie jest znacznie większy, więc moja materiałowa kanapa skończyła los na graty z chaty. Kupiłam kanapy skórzane i jest znacznie lepiej, stoją już 4 lata i owszem, trochę je futra porysowały pazurkami, ale nie ma szans na wydziubanie dziury wielkiej jak stodoła ;-))

Można kupić preparaty odstraszające koty, bezwonne dla ludzi podobno, ale moich kotów nie zniechęcały jakoś zupełnie, a dla mnie były bardzo wyczuwalne, rozsiewając 'upojny' zapach zgniłej cytryny <diabeł>
Awatar użytkownika
Hannah2

Post autor: Hannah2 »

Cudowna jest, ma taki słodki pysio <serce> <serce>
Ja mam meble przykryte narzutą, ale i tak koty czasem wchodza pod narzute i drapią.
Zgadzam sie z przedmówczynią - wole mieć troche podniszczone meble i mieć koty :ok:
Awatar użytkownika
Asiencja

Dziękuję wszystkim za odpowiedz :-) Muszę chyba po prostu poczekać aż Fila podrośnie, to wskakiwanie na tą kanapę nie będzie wymagało asekuracji pazurkami, a póki co kanapa jest obłożona kocami.
A tak swoją drogą to nieźle podrosło tygrysiątko <roll>
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Asiencja pisze:A tak swoją drogą to nieźle podrosło tygrysiątko <roll>
To nam nie wystarczy, gdzie fotki? <mrgreen>
Awatar użytkownika
Asiencja

Nasz tygrysek w całej krasie <mrgreen>

Obrazek

Myszka za odwagę od weterynarza: