Frodo - Misiowe Marzenie, Vincent Ragella i Fricco Britabby

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
asiunia0312

Post autor: asiunia0312 »

Zdrówka dla Ciebie i Frodzia <serce>
jak się Frodzio wystawia bródkę, to go może rzeczywiście swędzi, a to dobry znak, że się goi. tak dalej <serce>
Awatar użytkownika
AgnieszkaP
Agilisowy Rezydent

Post autor: AgnieszkaP »

Aga, zdrowiej jak najszybciej <ok> :hug:
Na bolące gardło polecam tabletki Isla (ja najbardziej lubię te o smaku porzeczkowym - Isla Cassis). Przeczytałam w necie, że nie ma przeciwwskazań do stosowania ich w czasie ciąży.
Fotki chłopaków cudne <serce> Zaciskam mocno kciuki za Frodzia :kotek:
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. Gardło już lepiej, przełom nastąpił dziś w nocy po wzięciu ostatniej tabletki z opakowania i mojego przerażenia co będzie nad ranem. Zasnęłam i obudziłam się o 5 z delikatnym drapaniem i oszołomiona, że mogę łykać. <lol> . Ale za to nos odmówił posłuszeństwa. Mam wodę morską więc zalewam dziury. No i musiałam iść do pracy, taki los kierownika gdy załoga ma w nosie innych (czytaj kierowca) i zostawił magazyniera samego w całej firmie. Cóż takie życie.

Monisiu u Froda to są krostki, takie czerwone grudki wielkości małego koralika , z czego dwa duże wielkości małego grochu, jeden miał końcówkę zaropiałą jak ludzki syfek. Gdy wet czyścił mu spirytusem wylała się ropa i już więcej nie "obrał". Wet tłumaczył to jako zapalenie mieszków włosowych powstałe od atopowego zapalenia skóry podobnego do ludzkiego. Część zaropiała pewnie dlatego, że rozdrapał i wdała się infekcja. Mam nadzieję, że ten antybiotyk pomoże, zobaczymy jutro, bo to 6 doba i powinny już powoli zanikać i zmniejszać się. Jak nie to we środę jedziemy do weta.

No i wieści z kociego frontu. Kupiliśmy okazyjnie wózek. Miałam to zostawić na samą końcówkę, aby nie wariować, ale że była okazja i za pół ceny, to skusiliśmy się <oops> no i koty oczywiście go opanowały. Na szczęście wojny nie było i każdy znalazł dla siebie miejscówkę, Vincuś w torbie pod gondolą, Frodo w spacerówce a Friccuś wszędzie po troszku, ale najwygodniej było mu w foteliku samochodowym. Zrobiłam kilka pamiątkowych fotek więc jak tylko zgram to wkleję.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

No przecież starsze rodzeństwo musi sprawdzić, czy wszystko jest dobre, czy bezpieczne i wygodne, żeby różowy kotek miał idealne wozidełko <mrgreen> :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Hann

Post autor: Hann »

Agnieszka7714 pisze:Kupiliśmy okazyjnie wózek. Miałam to zostawić na samą końcówkę, aby nie wariować, ale że była okazja i za pół ceny, to skusiliśmy się <oops> no i koty oczywiście go opanowały.
<mrgreen> Skąd ja to znam <mrgreen> Kiedy kupiliśmy wózek, zaginął kot. Cały dom nad ranem przetrząśnięty, Lucka nie ma. Odnalazł się na tarasie, całkiem zadowolony z życia, przez całą noc zagrzebany w gondoli. <lol>
Awatar użytkownika
Gosia i Ira
Hodowca
Kontakt:

Post autor: Gosia i Ira »

Aga dużo zdrówka <ok>

super sesja
Awatar użytkownika
Ania_83

Post autor: Ania_83 »

Aga zdjęcia super ! Trzymam mocno kciuki za zdrowie futerka i Twoje ! Ściskam mocno ! :kotek: :hug:
Awatar użytkownika
kizior
Hodowca

Post autor: kizior »

Agnieszko, zdrówka :hug:

:kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
margita
Agilisowy Rezydent

Post autor: margita »

jeszcze raz zdrówka i czekamy na zdjęcia kociastych w nowej bryczce <lol>
Awatar użytkownika
Ada

Post autor: Ada »

- zdrowiej szybciutko , wiosna idzie więc infekcje latają jak szybowce ;-))
- mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej <ok>
- głaski przesyłamy dla pieknej trójeczki :kotek: :kotek: :kotek: i całujemy Frodzia w jego chorą bródkę - może pomoże :kiss:
Zablokowany