Ależ Wy macie kochaną tą Babcię, nigdy o Was nie zapomni <serce>
Belize & Birma SIDERIS*PL
- wb_płock
a NASZE cudeńka przesłodkie zostały dziś w osobnych pokojach, każda z kuwetką, piciem i jedzeniem. musimy sprawdzić ile Belize je... ostatnio znowu miała gorszą kupkę i nie chciała jeść mięska, za to Birma zjadła podwójną porcję, żarłok hihi
martwimy się okrutnie, nie wiemy na dobrą sprawę jak je karmić żeby obie miały kupki ok...
STO LAT
martwimy się okrutnie, nie wiemy na dobrą sprawę jak je karmić żeby obie miały kupki ok...
STO LAT
- Mago
- Super Admin
- Kontakt:
Prawdopodobnie będzie trzeba karmić dziewczynki indywidualnie. Dopasować system żywienia do konkretnej kotuniwb_płock pisze: martwimy się okrutnie, nie wiemy na dobrą sprawę jak je karmić żeby obie miały kupki ok...
Jest to utrudnienie, wiem, bo tak mam ze swoimi futrami. Lunka sucho-żerna, Gaton kocha mokre.
- Gosia i Ira
- Hodowca
- Kontakt:
może być taka sytuacja, że Belize jest bardziej wrażliwaMago pisze:Prawdopodobnie będzie trzeba karmić dziewczynki indywidualnie. Dopasować system żywienia do konkretnej kotuniwb_płock pisze: martwimy się okrutnie, nie wiemy na dobrą sprawę jak je karmić żeby obie miały kupki ok...![]()
Jest to utrudnienie, wiem, bo tak mam ze swoimi futrami. Lunka sucho-żerna, Gaton kocha mokre.
U nas były do 4 miesięcy i takich sytuacji nie było
-
beniagor
- Hodowca
Oj, ale się porobiło, trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło, a myśleliście o zmianie karmy? Ja ostatnio chciałam wprowadzić nową karmę Grau ( fajnie jak nasze koty mogą jeść różne karmy, np dwa rodzaje i nie mamy problemów żołądkowo jelitowych) no ale niestety duża luźne kupy, mała wszystko ok. No i zostajemy przy Mastery i Hillsie <mrgreen>
- tymabri
- Hodowca
- Hodowla: Tymabri*PL
- Kontakt:
Ja proponuje karme dobrac taka weterynaryjna, na przyklad Royal Canin Intestinal lub inna dla warzliwych vrzuszkow. Obie koteczki ustawic na takim jedzonku. A potem sprobowac od poawania nei puszek,a surowego mieska. Kicie ktora nie ma problemu z qupalem moze czasem dostac saszetke jak druga nie patrzy,ale probowalabym dwie na jedna diete dac. Akurat w tym przypadku mozna
Poza tym, za jakis czas moze byc ze brzusio sie unormuje i wprowadzicie stopniowo inne karmy
KCIUKAM za zdrowko
KCIUKAM za zdrowko
- Gosia i Ira
- Hodowca
- Kontakt:
-
beniagor
- Hodowca
Jeśli koteczki jedzą tę samą karmę Grau od 5 tyg to nie wydaje mi się, żeby to była przyczyna rewolucji, a karma Royal Canin Intestinal to dobry pomysł, myślę że Magda dobrze radzi :-)Gosia i Ira pisze:nie wiem co się stało, że Belize nie chce jeść i ma rewolucje żołądkowe![]()
u nas od 5 tyg życia dostawała karmę grau + mięso + mokre Nigdy nie miała rewolucji Nie wiem co mam poradzić Bogusi Może niech kupi inną karmę jak radzi Magda Ja aż takiej wiedzy nie mam w tej dziedzinie
- Mago
- Super Admin
- Kontakt: