Holly & Bibi Nagada*PL i Lulu Agilis Cattus*PL

Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

Dzień Dobry Wszystkim :-)

Z uśmiechem wystukuję dziś literki i z przyjemnością ogromną dziewczynki pokazuję. :-) A więc (nie zapeszając) sprawy alergiczne zostały wyraźnie wyciszone. Testy przyznam zaskoczyły mnie, gdyż spodziewałam się szokujących wyników u rozdrapanej biduli Bibuli. A tu bardziej alergeny wyszły u Holly.
Badanych było 15 alergenów pokarmowych.
Wiarygodność wyników testu musi być interpretowana w powiązaniu z objawami klinicznymi, danymi z wywiadu (intensywność reakcji 1-5).
Alergeny pokarmowe w skali 0-5 wyszły następująco:
Bibi: ziemniak-01, pszenica-01, soja-01, mleko-01
Holly: tuńczyk-01, łosoś-02, pszenica-03, kukurydza-01, jajko-01

Opinie są różne na temat testów serologicznych. Nasza weterynarz uważa, że testy te są kontrowersyjne i nie mają uzasadnienia w dużych badaniach klinicznych... więc interpretacja jest trudna, ale nie zgadza się, że są zupełnie nieadekwatne i fałszywe...
Uważa, że warto spróbować stosować się do nich i zobaczyć, co się stanie. Moim zdaniem nic nie tracimy. :-)
Wyeliminowałam więc rzeczy, w których mogą znaleźć się produkty uczulające, no i goodby smakołyki!
Dziewczynki mają się na razie świetnie, futro pięknie odrasta i - co ogromnie mnie cieszy -polubiły nowe karmy. :-)
Bibulek wróciła do swojej znakomitej kondycji psychicznej i znów potrafi zapomnieć się w szaleństwie zabaw, wywalić zrelaksowane brzucho w pieszczotach i drzemkach.
A Lulu jest po prostu przekochaną kotką. <zakochana> Spędza na balkonie noce i dnie. Gdy słońce przygrzewa chłodzi swą puchatą dupkę w cieniu, a gdy chłód wieczoru zawita wtula się w ciepłe posłanko.
Apetyt ma ogromny... i tu uwaga - to maleństwo ma 4,7kg <shock> i przy tym super proporcje. Figurka niczym misio, ale nie jakiś tam spasiony, tylko jak to Dorszka mówi - ABS(absolutny brak karku). <lol> No... co tu mówić... jest cudowna. Emocjonalnie jest bardzo stabilna tzn mało lękliwa - pierwsza biegnie do drzwi, gdy dzwonek usłyszy i trzeba tylko pilnować, żeby nie czmychnęła z mieszkania.
Troszkę jest zadrośnica i jak robię zdjęcia lub głaszczę, szczególnie Bibuchę, wkracza do akcji od razu wchodząc jej dosłownie na głowę. A technikę ma opracowaną, robi to perfekcyjnie - idzie sobie spokojnie i tak boczkiem lub tyłem wchodzi powoli na "ofiarę" i po prostu siedzi twardo. No i nikt tu nie ma szans... masa ciężkiej dupki robi swoje. Ale pilnuję Baryłek, co by do konfliktów nie dopuszczać i w poczuciu bezpieczeństwa szczęśliwe wszystkie były.
Każda jest inna, ale wszystkie tak samo mocno przez nas kochane.

Moje Baryłeczki... <zakochana>

Obrazek

Holly
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bibi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lulu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
madziulam2
Agilisowy Rezydent

Post autor: madziulam2 »

piękne dziewczyny - jak zawsze zresztą :)

a Lulutek jaka wielka <shock>

wygłachaj całą trójkę...

a co teraz serwujesz kocinom??
Awatar użytkownika
Danusia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Danusia »

Bardzo sie cieszę ,że obcy przegoniony i jest już wszystko dobrze.

Uczulenia i wszelkie nietolerancje pokarmowe to bardzo trudne jednostki chorobowe dla nas ludzi ,a co dopiero dla naszych futrzastych pociech.
Ziemniaki, pszenica , mleko , jajka i kukurydza to dzisiaj plaga tylko wiekszość z nas nie zdaje sobie z tego sprawy.

Moja sznaucerka olbrzymka wszystkich tych pokarmów nie toleruje i tez reaguje na nie mega alergią.

Baryłeczki wygladają tak pięknie i zdrowo ,ze nic ,a nic po nich nie widać ,że w ogóle mogło być cos nie tak :ok:

Lulu <serce> jest niesamowita koteczka wagę ma bardzo słuszną <mrgreen> Kala 4,1 kg i też wciąga bez opamietania ale upałów bardzo nie lubi i jedzenia w ciagu dnia nie ruszy.

Same ślicznoty <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
Mago
Super Admin
Kontakt:

Post autor: Mago »

Moniko, tak się cieszę! że z dziewczynkami wyszliście na prostą :hug:
Lulu rośnie niesamowicie <shock> ależ ona ogromna :kotek: Wielka, misiowa kota będzie <mrgreen>
Zdjęcia jak zawsze śliczne.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Bartolko jak się cieszę, że dziewczynki już wychodzą z choróbska.
Wszystkie wyglądają kwitnąco. A Lulu <shock> toż to gigant jest wielki. Normalnie skóra ściągnięta z Fado. Nie wyparłby się tatuś tej dziecinki.
Wygłaskaj ode mnie wszystkie :kotek: :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

No nareszcie i u Was słoneczko zabłysło. Bardzo się cieszę, że wystarczyło wyeliminować zagrożenie i powoli wychodzicie na prostą. Dziewczynki pięknie wyglądają. Ich króciutkie futerko powala swoją miękkością, są bajeczne. A Lulu jak to Agilisek. Jest śliczna i już taka duuuuża. Pięknie wygląda wraz z siostrami i gdybym nie wiedziała, że jest młodsza, przypuszczałabym, że są w podobnym wieku. Głaski dla wszystkich panien :kotek: ek. :kotek: :kotek:
Awatar użytkownika
asiek
Agilisowy Rezydent

Post autor: asiek »

Super,że udało się pokonać paskudztwo!Jednak wychodzi na to ,że mięsko dla nich najmniej szkodzi.Te wszystkie wypełniacze niewiadomego pochodzenia są fatalne i dla ludzi i dla zwierząt.Kicie przepiękne-modelki jak zawsze <serce>
Awatar użytkownika
Bartolka

Post autor: Bartolka »

madziulam2 pisze:piękne dziewczyny - jak zawsze zresztą :)

a Lulutek jaka wielka <shock>

wygłachaj całą trójkę...

a co teraz serwujesz kocinom??
Dziękuję Wam za miłe komentarze :-)

madziulam2 :-) Bibi została przy RC Calm, bo mimo pszenicy nic złego ze skórą jej się nie dzieje, a służą te chrupeczki jej wrażliwej psychice :-)
Holly dostaje RC Sensitivity Control. Z nią mam problem przez tuńczyka (bardzo się po nim drapała), łososia i jajko - częste składniki bezzbożówek, które lubi. Ona jest największym u nas mięsożercą, więc dostaje surowe i suplementy Aptus Multicat.
Karmy Trovet LRD i Specific nie przyjęły się - miski nietknięte.
Na razie nie chcę niczego nowego testować :-)
Awatar użytkownika
donka

Post autor: donka »

Jak dobrze, że już dobrze :-D
Cieszę się bardzo, że Baryłeczki zdrowe i słoneczko wreszcie świeci nie tylko za oknem <klaszcze>

Pięknie Dziewczynki wyglądają <zakochana> <zakochana> <zakochana>
Awatar użytkownika
tymabri
Hodowca
Hodowla: Tymabri*PL
Kontakt:

Post autor: tymabri »

Dobrze, ze klopoty za Wami, a na foteczkach, jka zwykle piekne modelki :)
ODPOWIEDZ