o dziękuję, już patrzę:)asiunia0312 pisze:Na stronach 89-91 w temacie o drapakach Danusia tłumaczyła mi co nieco więc możesz sobie trochę poczytaćI przepraszam za pomyłkę nie ma 3 drapaków, ale 2 <mrgreen> sztruksowe
Bentley - niebieski brytyjczyk
- Miss_Monroe
- Moderator
- Miss_Monroe
- Moderator
- Miss_Monroe
- Moderator
Zadzwoniłam do Rufiego i muszę się zastanowić:)
W drapaku http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/49-p-8a.html możliwe jest zrobienie rozety zamiast półki o średnicy 45-50 cm za dopłatą 50 zł
W drapaku http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/63-d-5.html zwiększenie rozety z 40 cm średnicy do 50 cm kosztuje ok. 20 zł.
I tutaj mam problem, nie wiem, który drapak będzie lepszy. Czy ten z budką, czy tuleją..
w tym tygodniu będę rozmawiała ponownie telefonicznie i muszę się zdecydować...
W drapaku http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/49-p-8a.html możliwe jest zrobienie rozety zamiast półki o średnicy 45-50 cm za dopłatą 50 zł
W drapaku http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/63-d-5.html zwiększenie rozety z 40 cm średnicy do 50 cm kosztuje ok. 20 zł.
I tutaj mam problem, nie wiem, który drapak będzie lepszy. Czy ten z budką, czy tuleją..
- Agnieszka7714
Zamiast rozety na górze, możesz zrobić rynnę. Oczywiście zależy od kosztów. Czytałam, że koty bardzo lubią te rynny. U nas są dwie rozety (drapak robiliśmy sami w dywanie) i obie są zajmowane przez koty. Trzeci spóźnialski wyleguje się na półce, która jest duża, bo ma 70 cm długości i 40 szerokości.
Na tej tubie to też taka mini rozeta, więc jak pojawi się drugi tuptuś to będzie miał gdzie leżeć.
Na tej tubie to też taka mini rozeta, więc jak pojawi się drugi tuptuś to będzie miał gdzie leżeć.
- Miss_Monroe
- Moderator
najlepiej, żeby koty potrafiły mówić, posadziłabym Bentley'a przed komputerem i powiedziałabym mu <lol> :
Wybieraj:
drapak Rufi w sztruksie P-7A z rozetą na górze o średnicy 45 cm
albo drapak Hakan Słodkie Sny Premium z podwyższonym jednym słupem do 90cm
... a on nic nie odpowiada tylko śpi w umywalce <lol>
Wybieraj:
drapak Rufi w sztruksie P-7A z rozetą na górze o średnicy 45 cm
albo drapak Hakan Słodkie Sny Premium z podwyższonym jednym słupem do 90cm
... a on nic nie odpowiada tylko śpi w umywalce <lol>
- Agnieszka7714
- Miss_Monroe
- Moderator
Pokazałby drapak, którego cena jest 4 cyfrowa i nie wiem, czy bym potrafiła mu odmówić <lol> dopytuję się jeszcze mailowo u Rufiego o kilka rzeczy, biorę P-7A w sztruksie z rozetą o średnicy 50 cm zamiast górnej półki i czekam jaka to będzie cena. Ponoć ok. 50 zł zastanawiam się czy lepszy kolor beż czy jasny beż?Sonia pisze:Może i dobrze, że nie potrafi sobie sam wybrać, bo jak by Ci zasunął taki z najwyższej półki, to byś z torbami poszła <rotfl>
- Dorszka
- Administrator
- Kontakt:
Przy zamianie półki na rozetę w tym pierwszym drapaku zaczyna byc atrakcyjnie. Uważam, że tuba będzie atrakcyjniejsza od budki, więc ja bym bez żalu ją zamieniła. Budka staje się bardzo atrakcyjna, jeśli ma dwa otwory, a w tym z budką jest wesja z jednym otworem - może się okazać, że budka będzie nieużywana. Tuleje są bardzo lubiane. Wtedy na górę koniecznie rozeta - bo tuleja to już taka rynna 
Ale jeśli coś podobnego jeśli chodzi o funkcjonalność mają w Hakanie, a jest w dywanie, to proponuję postawić na dywan.
Dla mnie po latach jak patrzę na drapak od razu punktuję, czy jest:
- rozeta,
- rynna/tuba
- ewentualnie szeroka półka
- budka niekoniecznie, ale jeśli tak to z dwoma otworami i nie przy podłodze, na budce koniecznie miejsce do leżenia
- DYWAN
- dogodne zejście
Oczywiście przy jednym kocie nie musi być wszystko w jednym drapaku, uważam, że wystarczą dwa elementy, na przykład rozeta + półka, rozeta + tuba, itp., nie chodzi o to, żeby jeden drapak miał wszystko, tylko żeby miał elementy strategiczne - na górze wygodne miejsce do leżenia jako punkt obserwacyjny, wygodny sposób zejścia, i DYWAN.
Ale jeśli coś podobnego jeśli chodzi o funkcjonalność mają w Hakanie, a jest w dywanie, to proponuję postawić na dywan.
Dla mnie po latach jak patrzę na drapak od razu punktuję, czy jest:
- rozeta,
- rynna/tuba
- ewentualnie szeroka półka
- budka niekoniecznie, ale jeśli tak to z dwoma otworami i nie przy podłodze, na budce koniecznie miejsce do leżenia
- DYWAN
- dogodne zejście
Oczywiście przy jednym kocie nie musi być wszystko w jednym drapaku, uważam, że wystarczą dwa elementy, na przykład rozeta + półka, rozeta + tuba, itp., nie chodzi o to, żeby jeden drapak miał wszystko, tylko żeby miał elementy strategiczne - na górze wygodne miejsce do leżenia jako punkt obserwacyjny, wygodny sposób zejścia, i DYWAN.