Bentley - niebieski brytyjczyk

Zapraszam do prezentacji Waszych kotów, wszelakiej maści, rasy i pochodzenia :)
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Post autor: Miss_Monroe »

asiunia0312 pisze:Na stronach 89-91 w temacie o drapakach Danusia tłumaczyła mi co nieco więc możesz sobie trochę poczytać ;-)) I przepraszam za pomyłkę nie ma 3 drapaków, ale 2 <mrgreen> sztruksowe
o dziękuję, już patrzę:)
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Gdybyś się zdecydowała na ten Hakana, który wkleiłaś linka, to ten jeden słup zamów od razu o długości 1 m, 80 cm to troszkę jest mało, jak kot duży urośnie.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Sonia pisze:Gdybyś się zdecydowała na ten Hakana, który wkleiłaś linka, to ten jeden słup zamów od razu o długości 1 m, 80 cm to troszkę jest mało, jak kot duży urośnie.
tak, tak wczoraj do nich pisałam, czy jest możliwość wykonania słupa o 20 cm dłuższego.
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Zadzwoniłam do Rufiego i muszę się zastanowić:)

W drapaku http://www.drapaki.pl/pl/podstawowe/49-p-8a.html możliwe jest zrobienie rozety zamiast półki o średnicy 45-50 cm za dopłatą 50 zł

W drapaku http://www.drapaki.pl/pl/dla-duzych-kotow/63-d-5.html zwiększenie rozety z 40 cm średnicy do 50 cm kosztuje ok. 20 zł.

I tutaj mam problem, nie wiem, który drapak będzie lepszy. Czy ten z budką, czy tuleją.. :-( w tym tygodniu będę rozmawiała ponownie telefonicznie i muszę się zdecydować...
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

Zamiast rozety na górze, możesz zrobić rynnę. Oczywiście zależy od kosztów. Czytałam, że koty bardzo lubią te rynny. U nas są dwie rozety (drapak robiliśmy sami w dywanie) i obie są zajmowane przez koty. Trzeci spóźnialski wyleguje się na półce, która jest duża, bo ma 70 cm długości i 40 szerokości.

Na tej tubie to też taka mini rozeta, więc jak pojawi się drugi tuptuś to będzie miał gdzie leżeć. ;-))
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

najlepiej, żeby koty potrafiły mówić, posadziłabym Bentley'a przed komputerem i powiedziałabym mu <lol> :
Wybieraj:
drapak Rufi w sztruksie P-7A z rozetą na górze o średnicy 45 cm
albo drapak Hakan Słodkie Sny Premium z podwyższonym jednym słupem do 90cm
... a on nic nie odpowiada tylko śpi w umywalce <lol>
Awatar użytkownika
Agnieszka7714

Post autor: Agnieszka7714 »

<lol> <lol> <lol> to byłoby za łatwe.
Awatar użytkownika
Sonia
Agilisowy Rezydent

Post autor: Sonia »

Może i dobrze, że nie potrafi sobie sam wybrać, bo jak by Ci zasunął taki z najwyższej półki, to byś z torbami poszła <rotfl>
Awatar użytkownika
Miss_Monroe
Moderator

Sonia pisze:Może i dobrze, że nie potrafi sobie sam wybrać, bo jak by Ci zasunął taki z najwyższej półki, to byś z torbami poszła <rotfl>
Pokazałby drapak, którego cena jest 4 cyfrowa i nie wiem, czy bym potrafiła mu odmówić <lol> dopytuję się jeszcze mailowo u Rufiego o kilka rzeczy, biorę P-7A w sztruksie z rozetą o średnicy 50 cm zamiast górnej półki i czekam jaka to będzie cena. Ponoć ok. 50 zł zastanawiam się czy lepszy kolor beż czy jasny beż?
Awatar użytkownika
Dorszka
Administrator
Kontakt:

Post autor: Dorszka »

Przy zamianie półki na rozetę w tym pierwszym drapaku zaczyna byc atrakcyjnie. Uważam, że tuba będzie atrakcyjniejsza od budki, więc ja bym bez żalu ją zamieniła. Budka staje się bardzo atrakcyjna, jeśli ma dwa otwory, a w tym z budką jest wesja z jednym otworem - może się okazać, że budka będzie nieużywana. Tuleje są bardzo lubiane. Wtedy na górę koniecznie rozeta - bo tuleja to już taka rynna :)

Ale jeśli coś podobnego jeśli chodzi o funkcjonalność mają w Hakanie, a jest w dywanie, to proponuję postawić na dywan.

Dla mnie po latach jak patrzę na drapak od razu punktuję, czy jest:
- rozeta,
- rynna/tuba
- ewentualnie szeroka półka
- budka niekoniecznie, ale jeśli tak to z dwoma otworami i nie przy podłodze, na budce koniecznie miejsce do leżenia
- DYWAN
- dogodne zejście

Oczywiście przy jednym kocie nie musi być wszystko w jednym drapaku, uważam, że wystarczą dwa elementy, na przykład rozeta + półka, rozeta + tuba, itp., nie chodzi o to, żeby jeden drapak miał wszystko, tylko żeby miał elementy strategiczne - na górze wygodne miejsce do leżenia jako punkt obserwacyjny, wygodny sposób zejścia, i DYWAN.
Zablokowany